Gastblogs, Healthy Lifestyle

Floaten op de Lazy Saturday van Jo!

Jo woont samen met haar gezin in Australie. Op www.woodyworldpacker.com schrijft ze over rondreizen over de wereld (met of zonder kinderen), lifestyle, het leven als expat, design, fotografie en gastvrijheid. Zaterdag heeft ze het floaten uitgeprobeerd, een echte hype in Australië!

Elke zaterdag is anders

Sinds wij in Australië wonen, is elke Zaterdag anders. De ene keer blijven we lekker thuis en hebben we een chill dagje, koken we lekker, of hebben een film middagje. De andere keer gaan we naar het strand, op avontuur in de omgeving, of pakken we de auto voor een ( mini ) roadtripje. Vanwege de diverse omgeving, is er hier altijd iets te beleven.

Ik probeer zo min mogelijk te werken in het weekend, maar soms is het even nodig vanwege een deadline of grote opdracht. Vandaag kunnen jullie een kijkje nemen in een van mijn Zaterdagen waarin ik een nieuwe hype uitprobeer; Floaten.

 

De Lazy Saturday van Jo: Floaten

 

Zaterdag

Wij staan altijd op tussen 6 en 7, maken een lekker ontbijtje en kijken dan vaak wat we doen. Vandaag geen ontbijt voor mij, want voor het floaten word een lege maag aanbevolen.

Om 9 uur heb ik een afspraak bij de Float Studio in Cairns. Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen, en aangezien Floaten behoorlijk populair is in Australie, en het super goed voor je schijnt te zijn, besloot ik om het zelf eens te proberen.

 

Floaten

Floaten in het kort: Je drijft in een pod in de vorm van een klomp met een enorme hoeveelheid Magnesium Sulphate ( Epsom Zout ), zodat je lichaam, net zoals in de Dode Zee, kan blijven drijven en compleet gewichtsloos voelt, en je ( nadat je je draai gevonden hebt ) helemaal kan ontspannen. Dit is erg goed voor lichaam en geest en het zoute water is ook erg goed voor bepaalde klachten zoals reuma.

 

De Lazy Saturday van Jo: Floaten

 

Na een vriendelijk welkom en uitleg over de Floating Pods was het tijd om zelf te gaan floaten. Het was in het begin even mijn draai vinden. Ik kreeg water in mijn ogen ( niet fijn met zo’n grote hoeveelheid zout ) vergat mijn oordoppen in te doen, en moest mijn lichaam vertrouwen om te blijven drijven. Na wat onwennig heen en weer bewegen, in en uit de floating pod om het zout uit mijn ogen te spoelen, kon ik na een tijdje dan toch echt ontspannen en me echt compleet gewichtloos voelen. Voor ik het wist was het uur alweer voorbij. De volgende keer maar een dubbele sessie boeken.

 

De Lazy Saturday van Jo: Floaten

 

Na een regendouche en ontspannen met een kop herbal thee in de post floating lounge was het tijd om weer naar huis te gaan. Ik wilde het ontspannen gevoel nog even vast houden, dus besloot ik thuis nog even lekker te ontspannen voordat ik nog heel even aan het werk moest voor een artikel over London.

Aan het eind van de middag, wanneer het buiten wat afgekoeld was, zijn we nog even naar de speeltuin aan de Esplanade geweest. Een erg fijne plek waar onze zoon Sem heerlijk kan spelen en wij genieten van het mooie uitzicht.

Zaterdag is absoluut onze favoriete dag van de week.

Liefs, Jo

You may also like

1 Comment

  • Jo

    Leuk artikel geworden Charlotte 🙂 Ik ga nog even verder rond lezen op je blog! Thanks for de leuke samenwerking and keep up the great work! X Jo

    31 augustus 2017 at 06:43 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: