Gastblogs, Mama & Kids

Theatershow Fien & Teun, feest op de boerderij!

Afgelopen zondag waren we aanwezig bij de première van Fien & Teun, Feest op de boerderij. Helemaal leuk, want dit was de eerste echte theatervoorstelling voor onze beide mannetjes.

Toen we richting het theater liepen zagen we in de verte de auto met vrolijke kleuren van Boerinnetje Fien en Boer Teun al staan. We werden bij de voordeur van het theater welkom geheten door een volledig uitgedoste portier. Nadat we onze kaartjes hadden opgehaald kon het peuter en kleuterfeest beginnen!

 

Theatershow Fien & Teun, feest op de boerderij!

 

Voorpret

In de aula stonden tafeltjes met kleurplaten en bakjes gevuld met potloden. Op de grond lagen twee levensgrote puzzels en de tafels stonden vol met lekker als chocolade, poffertjes en rolletjes pannenkoek.

Tussen al het kindergedruis heen, hoorden we dat er elders in het theater een echte kinderboerderij was verrezen. En inderdaad, al lopend naar de andere zaal kwam de geur van stro, pony’s en schapen ons al tegemoet. Onze jongste, onverschrokken als hij is, duwde het toegangspoortje opzij en liep op de dieren af. De konijnen en jonge hondjes kregen kusjes, de lama’s waren in zijn ogen nét iets te groot. De oudste vond het spannend genoeg om de lama’s en pony’s hooi ’te geven’…op hun rug welteverstaan 😉

 

 

Feest op de boerderij

Toen we even later naar de grote zaal liepen, waar de voorstelling begon, zagen we de kinderen al vol spanning naar het podium kijken. Daar zagen we een boerderij met bloemen en dieren en hoofdrolspelers Fien & Teun. De postbode (Sita) was de alwetende verteller in het verhaal.

Zonder de hele voorstelling te verklappen, stond het organiseren van een feest voor de jarige Sebastiaan, het varken, centraal. Dit deden Fien & Teun door te zorgen voor een cadeau, een lied (muziek) en wat lekkers om te eten.

 

Theatershow Fien & Teun, feest op de boerderij!

Theatershow Fien & Teun, feest op de boerderij!

 

Wij vonden het een leuke familievoorstelling, waarbij het educatieve ‘hoe groeit een aardappel?’ en ‘wat hebben bloemen nodig om te groeien?’ werd afgewisseld met vrolijke liedjes en interactie met de kinderen in de zaal. Zingen, dansen en roepen: “Hij staat achter je…!” Na afloop was er nog tijd om samen met Fien & Teun op de foto te gaan.

Een vrolijke familievoorstelling met een educatieve noot!

Liefs, Froukje

 

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: