Interieur, Mama & Kids

Energie besparen met Hyko de ijsbeer

Kinderen hebben de toekomst. Daarom kun je niet vroeg genoeg beginnen ze duidelijk te maken dat zonlicht gratis is en dat het licht uit de lamp boven de eettafel niet uit een hemellichaam komt. Natuurlijk leren ze dat ook op school, maar iedereen weet hoe snel je alles wat je op school leert ook weer kunt vergeten. Kinderen willen immers spelen! Daarom is Hyko de ijsbeer geïntroduceerd!

Hyko de ijsbeer als leerzaam speelgoed

En daarom riepen een stel slimme, jonge Nederlandse ondernemers Hyko in het leven. Dit is een geavanceerde ijsbeer die niet alleen het complete energieverbruik in huis registreert, maar er ook op reageert. Schakel je de televisie aan, dan is de witte ijsbeer opeens een stuk minder wit. Als dan ook nog de wasmachine en de vaatwasser worden ingeschakeld en overal in huis het licht brandt, dan wordt Hyko vuurrood en dat betekent dat er op dat moment te veel energie in huis wordt verbruikt. Leerzaam speelgoed dus.

 

Energie besparen met Hyko de ijsbeer

 

Stroomverbruik in real time

Is Hyko de ijsbeer eenmaal rood, dan gaan kinderen meteen op zoek naar de stroombronnen en dat is precies wat de bedenkers van Hyko voor ogen hadden. Het is fascinerend te zien hoe Hyko ’s avonds van kleur verschiet als papa achter de computer kruipt, zus voor de televisie hangt en mama ook nog eens de vaatwasser aanzet. Het is belangrijk dat kinderen precies weten waarom Hyko in huis is en waarom het gevaarlijk is als hij van kleur verschiet.

 

Hyko de ijsbeer’s leuke levensverhaal als app

De bijbehorende interactieve app. is de perfecte manier om Hyko aan iedereen in het gezin voor te stellen. In het digitale verhaal leeft de ijsbeer met zijn familie op de Noordpool, het gebied waar de smeltende ijskappen de gevolgen van de klimaatverandering duidelijk zichtbaar maken. De app biedt de kinderen de mogelijkheid Hyko helpen door ijsblokjes te verzamelen.

 

 

Samenhang stroomverbruik en klimaat

Uiteindelijk is het natuurlijk de taak van de ouders om aan de hand van Hyko en het verhaal over zijn familie op de Noordpool de kinderen uit te leggen dat door onnodig energieverbruik niet alleen Hyko en zijn familie maar de hele aarde waar wordt belast. De samenhang tussen stroomverbruik en klimaat kan voor kinderen niet duidelijker worden weergegeven dan met deze unieke ijsbeer, inclusief app.

De voordelen op een rijtje. Hyko is huis betekent:

 • een educatieve bewoner in huis waar iedereen van houdt
 • een overzicht van stroomverbruik in real time
 • een leerzame tijd voor kinderen
 • een positieve bijdrage aan het klimaat
 • een lagere energierekening

Op de website doorgaan.nl vind je alle technische informatie over de milieuvriendelijke ijsbeer in een handig overzicht.

 

Extra gouden energiebesparingstip

Met Hyko de ijsbeer in huis weten kinderen precies welke apparaten veel stroom verbruiken en welke niet. Dat kinderen door de unieke ijsbeer dit stukje bewustwording meenemen in hun toekomstige leven, dat is vandaag de dag natuurlijk belangrijker dan ooit! Om de energiekosten terug te dringen kun je ook het probleem bij de wortels aanpakken en je huidige energiecontract onder de loep nemen.

De makkelijkste manier om geld te besparen op je energierekening, is door over te stappen op goedkope energie. Om zeker te zijn dat je terecht komt bij de goedkoopste energieleverancier kun je gebruik maken van een online energievergelijker. Een energievergelijker is een tool die alle energieleveranciers (35+) met elkaar vergelijkt op basis van jouw persoonlijke wensen.

De meeste mensen hebben jarenlang een contract bij dezelfde energieleverancier, maar in veel gevallen ben je voordeliger uit door over te stappen. Zo kun je door over te stappen wel 350 euro besparen op jaarbasis.

 

Handtekening Charlotte Lovely samenwerking

You may also like

1 Comment

 • Karin Kox

  Superleuk en -leerzaam, Hyko de ijsbeer.
  Karin Kox onlangs geplaatst…Inkopen, hoe zit dat eigenlijk?My Profile

  2 september 2017 at 02:17 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: