Mama & Kids

Eerste indruk VTech kindertablet Storio Max

Een aantal dagen geleden ontvingen we de Storio Max van VTech. De Storio Max is een tablet speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Dé high-performance kindertablet met wifi en Android besturingssysteem, maar is hij echt zo goed? Je leest mijn eerste indruk in dit artikel.

 

Eerste indruk VTech Storio Max

 

De Storio Max komt in een grote doos met een doorkijk venster. De verpakking ziet er kleurrijk en aantrekkelijk uit.

In de doos vind je de tablet, de stylus pen en een game cartridge met een demo. Aan de zijkant vind je de oplader en een aantal boekjes met onder andere het garantiebewijs en een snelstart gids.

 

Technische specificaties van de Storio Max

 • De tablet heeft een 5 inch beeldscherm en bovenop zit een 180 graden draaibare camera. Zo kan je kind foto’s van de omgeving maken en tevens selfies.
 • De tablet heeft 8 GB intern geheugen en is uitbreidbaar naar 40 GB met een losse SD kaart.
 • Standaard zijn er al 20 apps aanwezig op de Storio Max. Via Explor@Park zijn er nog talloze andere apps te downloaden. De eerste twee apps krijg je gratis!
 • Naast de apps kan je ook game cartridges voor de tablet kopen.
 • Kinderen internetten veilig op de Storio Max. In het ouderaccount kan je aangeven welke website je kind mag bezoeken.

 

Eerste indruk VTech Storio Max

 

Eerste indruk

Wat mij meteen opviel is dat er een rubberen rand om de tablet zit. Dit geeft mij een fijn en veilig gevoel. Kinderen (en ik zelf ook trouwens!) laten nog wel eens wat uit hun handen vallen. Door de rand wordt de tablet toch beschermd.

De knopjes voor het aan- en uitzetten zitten allemaal op de tablet in plaats van aan de zijkant. En zijn duidelijk zichtbaar.

Het is een echte kindtablet. Je kan profielen aanmaken voor je kind(eren), er kan dus met meerdere kinderen gebruik gemaakt worden van de tablet. Daarnaast is er een ouderaccount. Dit is beveiligd met een toegangscode.

 

Eerste indruk VTech Storio Max

Eerste indruk VTech Storio Max

Eerste indruk VTech Storio Max

 

Kinderen kunnen zelf niks downloaden. als ze graag een app willen hebben gaat deze op het verlanglijstje en krijgt de ouder een seintje. Dit vind ik heel handig. Op onze tablet hebben we ook wat spelletjes voor Ifan staan. Als hij hiermee aan het spelen was, moesten we goed in de gaten houden dat er niks mis ging omdat hij dan per ongeluk op de app store drukte en iets ging downloaden. Met de Storio kan hij volledig zelfstandig spelen en hoef ik me nergens zorgen om te maken.

Daarnaast kan je in het ouderaccount aangeven hoe lang je kind per dag op de tablet mag spelen. Hierdoor voorkom je dat er een gevecht tussen broertjes en zusjes ontstaat of dat ze te lang naar een scherm staren. Ik wil de tijd namelijk nog wel eens vergeten, en voor je het weet zit ‘ie er alweer ruim een uur op, oeps!

 

Eerste indruk VTech Storio Max

 

Wat me opviel in Explor@Park is dat er een aantal apps ook Engelse versies aanwezig zijn. Misschien voor velen niet zo interessant, maar voor ons juist wel. Ifan wordt namelijk tweetalig opgevoed, Engels en Nederlands. Mijn man, Dafydd, komt uit Wales. Zijn (tweede) moedertaal is Engels.

Voor ons is het dus heel fijn dat er spellen in het Engels zijn. We merken dat Ifan nu vooral veel Nederlands spreekt. Ook niet zo gek, aangezien hij op een Nederlandse school zit. Maar we zouden toch erg graag zijn Engels extra stimuleren. Ifan begrijpt alles in het Engels, alleen spreken is af en toe nog wel lastig. Door hem Engelstalige apps te laten spelen hopen we op deze manier deze taal een extra boost te kunnen geven.

Over een tijdje zal er een uitgebreide review van de Storio Max verschijnen.

De Storio Max is verkrijgbaar bij Bol.com voor € 105,90

 

Gebruikt jouw kind een tablet?

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf.

You may also like

2 Comments

 • Tessa

  Leuk om te lezen. Nu met de cadeau periode voor de deur zat ik wat te browsen naar tablets. De mijne is 3 en wil steeds op de ipad. Die rubberen zijkanten klinken wel goed, zou je dat ook adviseren?

  20 november 2017 at 17:00 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Ik zou zeker de Storio Max adviseren. Er wordt hier nog bijna dagelijks mee gespeeld! Het is een heel fijne en uitgebreide maar toch eenvoudige tablet. Kinderen kunnen er eigenlijk alles mee! En die rubberen rand is ideaal 😉

   21 november 2017 at 09:08 Reply

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: