Healthy Lifestyle, Persoonlijk

Een nieuw jaar met een nieuw doel!

Ifan met vuurwerk

Allereerst wil ik jullie een heel gelukkig nieuwjaar wensen! Ik hoop dat jullie net zo’n fijne jaarwisseling hebben gehad als wij 🙂

Bij een nieuw jaar horen nieuwe doelen. De balans voor 2015 is opgemaakt en ik weet wat ik graag anders zou willen doen en wat ik hetzelfde blijf doen.

2016 staat voor mij voor een nieuwe, frisse start. We hebben een bewogen jaar achter de rug en dit hebben we dit hebben we op een positieve manier kunnen afsluiten.

Vol goede moed ga ik, wij, beginnen aan 2016!

Logo Lovely Charlotte

Doel #1 Lovely Charlotte

Van af en toe, naar 3 keer in de week, en nu elke werkdag en soms zelfs in het weekend. Als blogger ben ik gegroeid, ik schrijf betere teksten, maak mooiere foto’s en ben ook bezig met het technische aspect. Eén van mijn doelen is dan ook om zo door te blijven gaan met Lovely Charlotte.

Ik heb een papieren agenda gekocht om een planning in bij te houden. Ik plan vooruit en bedenk welke artikelen ik wanneer moet maken. Dit werkt voor mij erg goed en wil ik zeker blijven volhouden.

Bokshandschoenen

Bron: www.pinterest.com

Doel #2 Fit en gezond

Een van mijn andere doelen is om mijn conditie op pijl te houden terwijl mijn personal trainers 3 maanden op reis zijn. Ze gaan samen een reis maken door Nieuw-Zeeland.

Ik heb een springtouw van ze gekregen voor m’n verjaardag 😉 dus die ga ik dagelijks gebruiken!

Daarnaast ga ik weer goed op mijn voeding letten en meer water drinken. Ik merk dat ik overdag soms te weinig drink, simpelweg omdat ik het vergeet, maar dan ’s avond flinke hoofdpijn krijg. Het afgelopen jaar is het ‘letten op’ minder geworden en dit is helaas terug te zien op de weegschaal. Ik baal er eigenlijk ontzettend van dus in 2016 wordt het weer tijd om mezelf een flinke schop onder m’n kont te geven en er nu wel goed op te gaan letten!

Telefoon

Bron: www.pinterest.com

Doel #3 Minder met m’n telefoon bezig zijn en meer met m’n gezin

Ik word er nogal eens van beschuldigd dat ik áááltijd maar op m’n telefoon zit te kijken. Als ik inderdaad eerlijk ben, ben ik ook veel bezig met m’n telefoon. Té veel! Dit wil ik gaan veranderen. Ik zet overdag m’n geluid op trillen zodat ik mijn aandacht niet constant naar getrokken wordt als ik een mailtje, Facebook berichtje of iets anders binnen krijg.

In de slaapkamer worden de telefoon verbannen. Nou ja, niet helemaal, want anders hebben we geen wekker 😉 maar als we gaan slapen, mag ik niet meer op m’n telefoon kijken. Behalve dan om de wekker aan of het geluid uit te zetten.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016, of doe je niet aan goede voornemens?

 

You may also like

8 Comments

 • Yvonne

  Gelukkig nieuwjaar en succes met je doelen.
  Goed doel zeg, minder met je telefoon bezig zijn. Dat is ook echt iets voor mij. Daarom ben ik al gestopt met Facebook en candy crush, dat scheelt al.

  1 januari 2016 at 16:18 Reply
 • Bianca Schrijft

  Mooie, heldere doelen. Ik zou graag willen groeien met mijn blog, cursus afmaken was ik in de 2015 aan begonnen ben en starten met mindfullness
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Gelukkig en gezond 2016.My Profile

  1 januari 2016 at 17:02 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Jij hebt ook goede doelen. Mindfulness lijkt me ook erg fijn en leuk om te doen! En groeien met m’n blog is natuurlijk ook wel iets waar ik naar streef 🙂

   2 januari 2016 at 15:52 Reply
 • saskia

  Het minder op mijn telefoon kijken is voor mij ook wel een dingetje haha! Veel succes met alles, het klinkt in ieder geval als hele haalbare doelen!
  saskia onlangs geplaatst…Prenatale depressie of een postnatale?My Profile

  3 januari 2016 at 20:22 Reply
 • Deisy

  Allereerst natuurlijk een heel mooi 2016 gewenst. Wat een mooie doelen heb je opgeschreven en ook leuk om te zien dat je ook ziet dat je in zoveel dingen al gegroeid bent. Ik hoop voor jou dan ook dat je al deze doelen werkelijkheid kunt maken en dat 2016 een prachtig jaar mag worden

  4 januari 2016 at 12:40 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: