Beauty, Healthy Lifestyle, Mama & Kids, Persoonlijk

Eén keer insmeren met P20 is genoeg voor de hele dag!

Nu denk je waarschijnlijk, waar heb je het over. Je moet zeker iedere twee uur smeren met zonnebrand en soms zelfs wek vaker. Die dagen zijn voorbij! Maak kennis met P20, de bescherming tegen de zon die wel tot 10 uur bescherming biedt, met UVA én UVB filters en zéér waterbestendig.

 

 

Inhoudsopgave

UVA en UVB

UVA straling is 95% van de zonnestraling. Deze straling veroorzaakt vroegtijdige veroudering, rimpels, huidkanker en oogschade. UVA straling is het hele jaar aanwezig en gaat ook door glas.

UVB straling is 5% van de zonnestraling. Deze straling zorgt voor de verbranding van de huid, huidkanker, vroegtijdige veroudering en oogschade. UVB straling is het sterkte van de lente tot en met de herfst tussen 10:00 en 16:00 uur. Maar ook het hele jaar aanwezig.

Het UV-licht van 290 NM (UVB) is 1000 keer meer schadelijker dan het licht van 340 NM (UVA).

Zoals je dus kan zien is UVB straling veel schadelijker dan UVA straling. Veel zonnebrandcrèmes  beschermen enkel tegen UVA straling én niet tegen UVB staling. Het is dus erg belangrijk om hier goed op te letten bij het aanschaffen van zonnebescherming.

P20 bescherm zowel tegen UVA en UVB straling. Dit kan je zien aan de star rating op de achterkant. In een zonnebrand moet minimaal 1/3 UVA bescherming bevatten, volgens de Europese normen.

De zonbeschermingsfactoren van P20 legt een dun laagje om de huid heen. Hierdoor komt je huid niet direct in contact met zonlicht en werkt het laagje als een schild.

 

SPF 10, 20, 30 of 50?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Welke factor het beste bij jou past ligt aan je huidtype, maar ook aan in welk land je bent, welke maand het is en wat voor activiteit je doet.

Voor huidtypes 1, 2, en 3 geldt een SPF van 30 of meer. Voor donkere huidtypes (type 4, 5 en 6) geldt SPF 15 of meer.

SPF 30 betekent dat je 30 keer langer in de zon kan zitten zonder te verbranden en schade aan je huid toe te brengen. Verbrand jij normaal al na 10 minuten, dan kan je nu (10 x 30) 300 minuten in de zon zitten zonder te verbranden.

 

 

Aanbrengen en laten intrekken

Het is erg belangrijk om voldoende product aan te brengen op het lichaam. Voor een volwassenen staat 30-40 ml voor het gehele lijf. Als je minder gebruikt is ben je een stuk minder goed bescherm tegen de zon.

Vergeet bij het insmeren niet je neus, oren, nek voeten en holtes goed in te smeren. Dit zijn de delen van je lichaam dat je misschien wel eens kan vergeten.

Laat de de zonnebescherming altijd 15 minuten intrekken voordat je de zon in gaat. Dan pas ben je optimaal beschermt om van de zon te genieten.

 

Sun Safe

Misschien wist je dit al wel, maar het kan nooit kwaad om het nogmaals te lezen!

 • Kies een zonnebrand die zowel tegen UVA als UVB straling beschermd.
 • Vermijd de zon tussen 12:00 en 15:00 uur.
 • Draag een hoed en shirt, en vergeet ook je zonnebril niet.
 • Houd kinderen uit direct zonlicht.

Huidkanker komt steeds meer voor in Nederland. In 2000 overleden 21.000 mensen aan de gevolgen van huidkanker, in 2014 is dit percentage schrikbarend gestegen naar 50.000 mensen en geschat wordt dan in 2020 het nog verder zal oplopen naar 75.000 mensen.

1 op de 5 Nederlanders krijgt te maken met huidkanker en per jaar overlijden ongeveer 1000 mensen aan deze afschuwelijke ziekte.

 

Eén keer insmeren met P20 is genoeg voor de hele dag!

Eén keer insmeren met P20 is genoeg voor de hele dag!

 

P20, ideaal voor het hele gezin!

Doordat er geen parfum, parabenen of andere conserveringsmiddelen aan toegevoegd zijn, is P20 ook heel geschikt voor kinderen. Daarnaast is één keer smeren voldoende voor de hele dag. Geen gevecht meer iedere twee uur 😉

Zwemmen is ook geen probleem met P20. Er kan zelfs tot 4 keer 20 minuten gezwommen worden! Wel moet je bij het afdrogen opletten dat je het product niet van je huid wrijft. Deppen in plaats van wrijven!

 

P20 is te koop bij Kruidvat, Etos, DA, DIO en alle andere drogisterijen. En online verkrijgbaar bij o.a. Bol.com, Wehkamp.nl en Drogisterij.net. Daarnaast is P20 ook verkrijgbaar op Vliegveld Schiphol.

Adviesprijs lotion en spray: v.a. €17,48 per 100 ml.

 

Welke zonbeschermingsfactoren gebruik jij?
Is dat hetzelfde als voor je kind(eren)?

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf.

You may also like

2 Comments

 • Lovely Favorites van mei & juni 2017 | Lovely Charlotte

  […] Mama, Persoonlijk […]

  19 juni 2017 at 20:00 Reply
 • Oenobiol Autobronze Teint | Bruin zonder zon pil?! | Lovely Charlotte

  […] Zoals ik net al aangaf, bruin worden is er bij mij vaak niet bij in de zomer. Mijn huis wil gewoon niet en daarnaast ben ik ook geen type wat languit in de zon kan ‘bakken’. Om nog maar te zwijgen over de schadelijke effecten van de zon! […]

  13 september 2017 at 20:00 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: