Mama & Kids

Een fantastisch (én relaxed!) kinderfeestje!

Een kinderfeestje, wat een hel! Ten eerste moet je maar bedenken wat je wilt, dan nog alles in elkaar knutselen en vervolgens heb je ook nog eens zes van die stuiterende kleuters die de tent afbreken. Mij niet gezien!

En dan wordt je kind 5 jaar, zit ‘ie op de basisschool en heeft hij het al minstens een half jaar over “zijn partijtje”. En dan zal je toch met de spreekwoordelijke “billen bloot” moeten.

Ten eerste zal je moeten besluiten of je die apen jouw huis laat afbreken of dat je ergens anders de schadeclaims gaat opvangen. We besloten om Ifan’s feestje lekker thuis te vieren en ik dacht nog… Ik ben leerkracht en werk met 30 van die pre-pubers, 6 kleuters moet ik wel aan kunnen!

Had ik even mazzel dat een moeder van een meisje in Ifan’s klas nét een eigen bedrijf in kinderfeestje is begonnen! Melissa is al vanaf jongs af aan ontzettend creatief. Van de photobooth op haar eigen bruiloft tot de meest creatieve knutsels met haar twee dochters, ze draait haar hand er niet voor om.

Zo iemand had ik dus echt nodig om van Ifan’s feestje een hit te maken! Zo gezegd, zo gedaan en hebben we een aantal middag samen gezeten om er iets leuk van te maken. We besloten voor een Ninjago feestje te gaan.

Made by Melissa verhuurt complete kinderfeestjes kisten, waar alles voor een geslaagd partijtje in zit. Van een tafelkleed en servies tot een draaiboek, spelletjes en aankleding. Dus qua voorbereiding hoef je minimaal werk te doen!

 

De dag van het kinderfeestje

’s Ochtend bracht Melissa de kist voor de Ninjago Party. We hebben de woonkamer versierd en de spelletje, zover als mogelijk, neergezet. Om 12:00 uur haalden we de kinderen op van school.

Ifan keek zijn ogen uit toen we thuis kwamen. Hij vond het prachtig!

 

 

Eenmaal thuis aangekomen mocht iedereen een Ninjago pak uitkiezen. Toen iedereen omgekleed was hebben we allemaal een broodje gegeten. Melissa had voor alle kinderen een doe-boekje gemaakt waarin ze tussendoor wat zouden kunnen kleuren.

Daarna was het tijd voor Ifan om cadeautjes open te maken. Hier had Melissa ook een leuk idee op bedacht. Er waren vijf ballonnen opgehangen met cijfers erin. Elk cadeau had ook een cijfer. Ifan moest met een zwaard (met op de punt een prik naald) de ballonnen kapot prikken en mocht dat het cadeautje met dit cijfer openmaken.

 

 

Na de cadeautjes was het tijd voor de eerste ronde spelletjes. Alles wat we nodig hadden lag al klaar in de kist die Melissa beschikbaar heeft gesteld voor Ifan’s verjaardagsfeestje.

 

 

Na de spelletjes kregen we toch wel wat trek! Ninja zijn kost veel energie, dus dan moet je ook goed eten 😉

Door naar het cupcake versieren. Dit vonden alle kinderen heel leuk om te doen. In opperste concentratie werden de cakejes versierd.

Ook hebben we foto’s gemaakt in de photobooth. Super leuk, ook zeker als herinnering aan het feestje!

 

 

Hierna door naar ronde twee van de spelletjes! Hier kwamen de “ouderwetse” spelletjes, zoals blik gooien en ezeltje prik, aan bod. Dit blijven één van de leukste spellen voor kinderen. We merken ook dat de kinderen dit echt aantrok. We besloten dan ook om hier wat langer mee door te gaan dan dat we eerst hadden bedacht.

 

 

Hierna hebben de kinderen nog Ninjago zwaarden versierd. Aan het einde was het tijd voor de speurtocht. Ik had buiten al wat pijlen met stoepkrijt getekend. De kist met de “goodiebags” hadden we in de schuur gezet.

De kinderen gingen de voordeur uit en via achterom weer terug onze tuin in. In de schuur vonden ze de kist. Helemaal cool!

Daarna hebben ze even rustig op de bank een Ninjago aflevering gekeken (lang leve, Netflix!!) Ondertussen hebben wij frietjes en snacks gebakken.

Om 17:00 uur werden de kinderen (eindelijk 😉 ) weer met een volle buik opgehaald.

 

 

En daarna was mama toen aan een groot en koud glas wijn, wat zeg ik, een hele fles!

 

 

Zo’n kist met alles voor een kinderfeestje is ons ontzettend goed bevallen! Ik hoefde zelf niet verplicht creatief te doen en alles is helemaal kant en klaar. Op wat boodschappen na hebben we een zorgeloos kinderfeestje gehad!

Hoe heb jij het kinderfeestje van jouw kind(eren) gevierd?

 

You may also like

11 Comments

 • Marian

  Vanaf 12 uur zou ik echt veel te lang vinden, twee keer eten! Nee hoor van 13:30 tot 17:00 uur vind ik lang genoeg… wel een super leuke en volle middag zo te lezen. En ik hou feestjes lekker buiten de deur! Spelletjes, pizza maken em lekker spelen.

  10 februari 2017 at 08:09 Reply
 • Made by Melissa

  Hoi marian ook dat is binnenkort mogelijk bij made by melissa. Vanaf dit voorjaar kan ik mijn feestje ook op locatie aanbieden en ook een pizzafeestje hou mijn website in de gaten!!

  10 februari 2017 at 08:56 Reply
 • Marguerita

  Wat een heerlijk partijtje! Ik ben al aan het brainstormen voor maart, als mijn oudste 6 wordt. Maar eerlijk gezegd vond ik het vorig jaar bijzonder stressvol, hoewel ik achteraf hoorde dat alle meisjes het zo leuk hadden gevonden. En ze heeft ook echt veel vriendinnetjes dus ik wil het niet met een paar kindjes af doen…
  Marguerita onlangs geplaatst…Nieuwe Etos bodylotions voor hem én haar getestMy Profile

  10 februari 2017 at 09:58 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Ifan mocht 5 vriendjes uitkiezen, omdat hij 5 jaar werd. Maar ik snap dat het lastig is! Benieuwd wat je gaat bedanken 🙂

   10 februari 2017 at 10:03 Reply
 • Jasmijn

  Wat een leuk verjaardagspartijtje! Heel creatief bedacht ook. Was je veel kwijt aan de hele dag?

  21 februari 2017 at 09:42 Reply
 • Made by Melissa: the story so far – Made by Melissa

  […] Ik wilde naast de styling van bruiloften ook wat doen met kinderpartijtjes en  de dochter van mijn vriendin was bijna jarig en zij niet wist wat ze moest doen, ik bood ik aan om een leuk prinsessenpartijtje samen te stellen zodat ik mijn eerste box kon maken, deze kon dan op haar feestje gaan testen en ook dit was een groot succes. Ondertussen raakte ik in gesprek met andere moeders op het schoolplein en een aantal vertelden dat mijn ideeën ideaal waren omdat zij het te veel werk vonden en weinig creativiteit hadden om een leuk partijtje te bedenken voor hun zoon-dochter. Zo ontstond het plan voor de Ninjago box en deze werd uitgeprobeerd door Ifan. Zijn moeder schreef een blog over dit feestje en gelijk een super leuke recentie: http://lovelycharlotte.nl/een-fantastisch-en-relaxed-kinderfeestje/ […]

  24 februari 2017 at 09:35 Reply
 • Leuke thema's & inspiratie voor kinder verjaardagsfeestjes - Mamaliefde.nl

  […] een geslaagd kinderfeestje en je je nergens meer druk over hoeft te maken. Haar zoon ging voor Ninjago en ze ontving een kist vol. Onder andere met bordjes en bekers, decoratiematerialen, […]

  24 juni 2017 at 22:34 Reply
 • LC ♡ Giveaways | #8 2 x DIY pot van Made by Melissa | Lovely Charlotte

  […] heeft Ifan’s eerst kinderfeestje verzorgd. We kozen voor een Ninjago partybox. In de box zitten alle benodigdheden die je nodig hebt […]

  19 augustus 2017 at 20:42 Reply
 • Verjaardag traktaties, de leukste en makkelijkste 🎉 | Lovely Charlotte

  […] nog het kinderfeestje overleven […]

  14 september 2017 at 20:45 Reply
 • Verjaardag Giveaways #12 | 30-ers ♡ wijn | Lovely Charlotte

  […] bedrijf begonnen met het aanbieden van boxen voor kinderfeestjes. Ifan’s eerste feestje, een Ninjago feest, is mede dankzij haar een groot succes […]

  10 december 2017 at 12:00 Reply
 • Thema kinderfeestje thuis; top 10 inspiratie voor jongens en meisjes - Mamaliefde.nl

  […] een geslaagd kinderfeestje en je je nergens meer druk over hoeft te maken. Haar zoon ging voor Ninjago en ze ontving een kist vol. Onder andere met bordjes en bekers, decoratiematerialen, […]

  14 juni 2018 at 11:11 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: