(Kids) Fashion

Een duurzamer leven met duurzame fashion!

De laatste jaren zijn we al steeds meer op weg naar een duurzamer leven. We scheiden ons afval, recyclen wat kan, kopen zoveel mogelijk biologisch vlees, eten gemiddeld 1 á 2 keer per week vegetarisch en hebben zonnepanelen ons dak. Maar wat betreft duurzame fashion was ik er nog niet zo mee bezig, tot ik kennis maakte met TOMS!

Milieu bewuster en duurzamer leven

Sinds we in dit huis wonen zijn we meer met een duurzamer leven bezig. Mede doordat we nu zonnepanelen op het dak hebben en hiermee dus een stuk minder energie verbruiken.

We waren al een heel tijdje bezig met het scheiden van afval en recyclen, maar omdat onze vorige huis een bovenwoning was met weinig opberg ruimte deden we dat toch minder. Nu kan alles in de schuur en hebben we er geen ‘last’ van.

Daarnaast zijn we ook begonnen met minder vlees eten. We eten minimaal één keer per week vegetarisch. En als we wel vlees eten probeer ik de ‘kiloknallers’ zoveel mogelijk te vermijden door biologisch te kopen.

Duurzame fashion

Iets waar ik een stuk minder mee bezig was, maar wat wel in een duurzamer leven past, is duurzame fashion. Naar mijn idee was de keuze beperkt en leek het me ook aardig prijzig.

Na wat research online ben ik erachter gekomen dat het helemaal niet zo lastig is als ik in de eerste instantie dacht. Je kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk bij Wehkamp zoeken op Fair Fashion. Daarnaast hoeft het ook echt geen bakken met geld te kosten.

TOMS

TOMS is een goed voorbeeld van zo’n duurzame merk. TOMS produceert op een duurzame manier fantastische schoenen. Vorig jaar kocht ik m’n eerste paar en dit jaar is daar weer een paar bij gekomen.

De schoenen lopen heerlijk, het zijn een van de weinige schoenen waar ik geen zweetvoeten in krijg en daarnaast krijgt een kind in nood dankzij jou (én TOMS uiteraard) een paar schoenen.

Naast de duurzaamheid vind ik het ‘One for One’ programma zo ontzettend mooi. Het is allemaal begonnen met het geven van een paar schoenen aan een kind in nood. Maar daar zijn nog een aantal dingen bij gekomen. Als je een TOMS eyewear item koopt, krijgt iemand in nood een volledig oogonderzoek door een medische professional. Door een pak koffie van TOMS roasting Co te kopen zorg je voor een week aan schoon drinkwater voor iemand in nood en bij de aanschaf van een tas draag je bij aan de opleiding van vroedvrouwen en de nodige materialen voor een veilige bevalling. Alleen daarom zou je toch al iets van TOMS kopen?!

TOMS Palma Tassel Espadrilles

Deze Palma Tassel espadrilles zitten heerlijk, alsof je op kussentjes loopt! Aan de zijkanten van de schoenen zit een elastieke stukje waardoor de schoen makkelijk aan te doen is en meerekt met je voet.

De zool is wat hoger en loop rond voor extra comfort. Op de wreef zitten drie zwarte, suede tassels. Deze maken de schoen echt af 💕

Wat mij wel altijd opvalt aan TOMS is dat de schoenen in het begin wat strak zitten aan de bovenkant van je voet (de wreef) maar na een aantal keer dragen zitten ze heerlijk zitten. Dit was ook het geval met de Palma Tassel Espadrilles. Dus geen paniek wanneer de schoen wat aan de strakke kant is!

De TOMS Palma Tassel Espadrilles zijn te koop bij Van den Assem voor € 89,95.

Tipje, op de Instagram pagina van Van den Assem loopt een winactie waarbij je kans maakt op een paar TOMS uit de nieuwe collectie!

Veel liefs,
Charlotte 💖

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: