Beauty

Dit zijn dé nagellak trends voor het najaar van 2020!

Als je ook maar een beetje van nagellak houdt, dan weet je dat je er eindeloos mee kunt experimenteren. Een paar nieuwe laagjes aanbrengen is vaak zo gebeurd, zeker als je het tijdens het kijken van je favoriete serie doet. Je manicure op orde brengen is dan ook een prachtig momentje voor wat me time. 

Heb je je huidige nagellak collectie nu allemaal al een keer gedragen, en ben je benieuwd wat dit najaar voor nagellak trends in petto heeft, dan zit je hier goed. Nu de blaadjes toch langzaam, maar zeker, beginnen te verkleuren, is het leuk ook met je nagels kleur te bekennen. Ik heb hier de nagellak najaarstrends van 2020 voor je op een rijtje gezet. Welke ga jij gauw eens proberen?

Vrolijk & natuurlijke tinten

Herfstkleuren zijn natuurlijk vooral rood, geel en oranje tinten, met hier en daar wat bruin. Toch hoef je dit niet per se op de nagels te zien doorkomen, zoals bijvoorbeeld de nieuwe range van Essie nagellak duidelijk laat zien. Juist wanneer de dagen weer wat korter en donkerder gaan worden, is het leuk om met je handen wat kleur aan je outfit te geven. 

Vrolijk geel gaat bijvoorbeeld veel gezien worden (denk aan een paaskuiken kleur), net als nog-net-geen fuchsia roze en ook metallic kleuren, voor extra shine. Ga je voor metallic, zorg er dan voor dat de tint wel matcht bij eventuele sieraden die je draagt. Een gouden glitter bij een gouden ring, een zilveren sparkle bij een elegant zilveren armbandje. Bij Essie nagellak zie je gelijk of een kleur glitter heeft door de gouden sterren op de dop, wel zo handig. Pastel mag ook nog steeds, hoewel deze tegen het einde van het najaar een stuk minder te zien zullen zijn. 

Daarnaast gaan neutrale tonen wel echt een comeback maken. Ik heb het dan meer over de nude tinten, voor een natuurlijke uitstraling, en kleuren zoals lichtgrijs, ecru, en lichtroze. Ingetogen kleuren willen natuurlijk niet zeggen dat je geen statement maakt met je nagels, zeker als je het geheel af werkt met een meer gedurfde finish, zoals een chique matte topcoat of een stylish ombre design. Combineer bijvoorbeeld Virgin Snow en Marshmallow van Essie met een geleidelijke overgang. 

Dit zijn dé nagellak trends voor het najaar van 2020!
Photo by Linda Söndergaard on Unsplash

Donker = mooi

Wil je wel graag wel een kleur op je nagels, maar liever geen felle, ga dan donkere kant van de nagellak trends dit jaar opzoeken. Donkergroen, iets wat vroeger helemaal not done was, heeft opeens een status van stijlvol en goed combineerbaar gekregen. Ga je graag groener door het leven, laat dit dan dus ook met je nagels zien, met een mooie mosgroen of een donkere teal. On Your Mistletoes of Hang Up The Heels van Essie zijn prachtig. 

Maar ook andere donkere kleuren staan prachtig op de nagels. Onder andere de Chocolate Cakes van Essie nagellak vind ik echt geweldig, of kijk uit naar een bordeauxrood, een diepblauw, of een intensieve paars. Zelfs met zwart kom je helemaal goed weg! Wil je toch even in de herfstsfeer komen, kies dan een diepere tint oranje, of goudbruin. 

Ga je voor een donkere kleur op je nagels, breng dan zeker wel eerst een basecoat aan, zoals de Strong Start Basecoat van Essie. Houd je nagels ook niet te lang, om enige associaties met nachtwezens te vermijden. Tenzij het Halloween is natuurlijk. 

Dit zijn dé nagellak trends voor het najaar van 2020!
Photo by Laura Chouette on Unsplash

Designer trends

Ik heb het al even over speciale finishes gehad, maar deze verdienen zeker nog wat extra aandacht. Met bijvoorbeeld een matte topcoat kun je echt een hele andere stijl creëren dan wanneer je voor de standaard glanzende afwerking gaat. Je kunt ook voor een (semi)matte kleur zelf gaan, zoals Soles on Fire van Essie nagellak. Matte is wel iets minder vergevend, je zult het dus sneller weer even moeten bijwerken, of geheel vervangen. Fijn is dan natuurlijk als je (af en toe) gewoon je eigen manicure doet, en daar geen afspraak voor hoeft te maken. 

Een andere najaars designer trend die we zeker meer gaan zien, is de French manicure met een twist. Denk aan een nagelrand met een net iets apartere vorm, zoals gepunt of aflopend, en met een vrolijke kleur. Hier kun je ook weer gaan voor happy geel, een mooie goud tint of mysterieus oceaanblauw. Of op elke vinger een andere kleur! Alle kleuren mogen, als het maar strak wordt aangebracht. Een goede topcoat is ook onmisbaar natuurlijk, net als bij een klassieke French manicure. 

Wil je helemaal experimenteren, ga dan voor een negatieve French manicure, waarbij je het randje langs de nagelriem aanbrengt, in plaats van aan de tip. Ook hier heb je weer de keuze uit verschillende kleuren, of kleurencombinaties. Of ga bij de omgekeerde French manicure weer voor een glitterrandje, met zilver of goud, of een mix van de twee. 

Niets zo leuk als experimenteren met je beauty routine! Geef jezelf een paar heerlijke trendy herfst kleuren van Essie nagellak cadeau en ga aan de slag om een van de nieuwe designer trends onder de knie te krijgen. 

Liefs, Charlotte ♥️

You may also like

1 Comment

 • Heidi

  • Ziet der echt mooi kleuren uit.
  Heidi onlangs geplaatst…Koken _ Lasagne. #1My Profile

  25 oktober 2020 at 19:12 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: