Lifestyle, Persoonlijk

De voor- en nadelen van ouder worden 👶🏻👵🏻

Ik zou er niet meer aan moeten denken dat ik weer 18 zou zijn. Nee, laat mij maar forever 30-er blijven. Maar aan dat 30-ers bestaat en het ouder worden kleven stiekem ook wel weer nadelen 🤷🏼‍♀️

De voordelen van ouder worden

Ik vind het heerlijk om niet meer in mijn tiener- of twintiger jaren te zijn. Ik sta nu stevig in m’n schoenen, trek me niet meer zoveel aan van wat andere mensen van me vinden en weet wat ik wil en wat ik waard ben.

Daarnaast heb ik een stabiele basis, gelukkig getrouwd, een prachtige zoon, een mooi huis en genoeg geld om iedere maand met gemak van rond te komen.

Ook ben ik rustiger, meer geaard. Minder impulsief en verstandiger. Ik denk beter over dingen na, reageer minder op basis van emotie en kan beter relativeren.

De nadelen van ouder worden

Allemaal leuk en aardig hoor, die voordelen. Maar er kleven dus ook daadwerkelijk wel nadelen aan deze leeftijd.

Zo moet ik om de 8-10 weken naar de kapper om mijn haren te laten verven. De grijze haren beginnen aardig de kop op te steken (zie je hem, mijn fantastische woordgrap. Moest er zelf wel om lachen 😂) en aan ik het niet meer af met m’n scheiding aan de andere kant dragen of her-en-der een highlight.

Binnenkort ga ik ook maar eens een natuurlijke haarverf proberen want van al die chemicaliën wordt mijn hoofdhuid niet heel blij. Dat is namelijk ook nog zo’n ding, je huid wordt gevoeliger.

Over je huid gesproken, gelukkig heb ik nog niet zo’n last van lijntjes. Maar ik merk wel dat m’n gezicht echt even een uurtje nodig heeft om weer een beetje in de plooi te raken.

En als laatste, want de kater komt later! Holy Crap wat een hel 😱 Vroeger kon ik alles door elkaar drinken en had ik nergens last van. Tegenwoordig kan ik na een wijntje of 5 de dag erna amper functioneren. Sterf in duizend doden op de bank en in bed en moet er zwaar geschut aan te pas komen voordat ik weer een beetje op deze aarde ben 🤭

Wat zijn voor jou voor- en nadelen van ouder worden?

Veel liefs,
Charlotte 💕

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.
*Uitgelichte afbeelding Shutterstock

You may also like

1 Comment

 • Will Langenberg

  Ik heb van nature donker blond haar.
  Maar ik ben nu 73 en dan zou ik grijs haar moeten hebben.
  Ik behandel mijn haar al jaren om te 6 weken met re-nature.
  Die geeft grijs haar zijn natuurlijke kleur terug en dat werkt echt.
  Het is zacht en Mild, zonder te kleuren.
  Dit bevalt mij prima en hoop dat nog vele jaren vol te houden.

  22 maart 2019 at 22:49 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: