Interieur

De verbouwing van de keuken en de zolder!

Eind juli zijn we begonnen met de verbouwing van de keuken en de zolder. We dachten, doen we mooi tegelijk, zijn we er ook snel vanaf. Boy, was I wrong!

Inhoudsopgave

Van deur naar raam

Ten eerste begonnen we in de keuken. We hadden een L-vormige keuken en wilden graag meer ruimte. We besloten er een U-vormige keuken van te maken. Dit betekende dat de deur vervangen moest worden door een raam en dat daaronder dus nog een keukenkast met aanrecht kon komen.

Dit verliep gelukkig allemaal heel soepel en was met een dagje klaar. Een goed begin is het halve werk!

De zolder verbouwing

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de kamers op de zolder. We hadden een overloop en een grote zolderkamer. We hebben dit verbouwd tot twee ruime kamers, een (kleine) extra badkamer en een klein overloopje. Al met al hebben we er 20 m2 bijgekregen.

Op vrijdag 31 juli begonnen de werkzaamheden. Allereerst werd er een gat in het huidige dak gemaakt. We hebben toen een weekend met open dak gezeten. Gelukkig was het mooi weer en verzekerde de aannemer ons dat er echt niks kon gebeuren!

De twee weken daarna ging het snel. In de eerste week kwam er een kraan om materialen ,zoals lange houten balken en isolatie materiaal, over het huis heen te tillen en op de steiger te plaatsen. Het houten geraamte werd gemaakt, geplaatst en alles werd weer dicht gemaakt.

Snel erna werd de zolderverdieping opnieuw ingedeeld en werden de wanden gezet. De balklaag in de vloer werd verzwaard en er kwam een nieuwe ondervloer op te zitten. De wanden werden bekleed met gipsplaten en de kozijnen werden geplaatst. Ook de leidingen voor de nieuwe badkamer werden aangelegd en de ketel werd verplaatst omdat deze anders middenin de nieuwe badkamer zou hangen.

Als laatste werd er een betonnen vloer gestort in de badkamer. Het werk voor de aannemer zat er toen voor dat moment op.

De keuken

Op 27 augustus was het dan eindelijk zover, de nieuwe keuken werd gemonteerd! De dag ervoor waren alle materialen al geleverd en stond het hele huis vol.

’s Ochtends vroeg stonden er al twee monteurs op de stoep. Ze gingen direct aan de slag. Halverwege de dag bleken er toch wel wat problemen te zijn waardoor ze het niet af konden maken. De achterwand die we hadden besteld bleef niet plakken op de tegels (terwijl we dit specifiek nog aan de verkoper hadden gevraagd) en daarnaast was de hoek, waar het boven-hoek-element zou komen te hangen, niet haaks waardoor ze het kastje niet op konden hangen. Er waren ook nog een aantal andere dingen die niet goed waren ingemeten en die nu voor problemen zorgden.

Gelukkig hebben de monteurs wel zoveel mogelijk van de keuken afgemaakt zodat we in ieder geval konden spoelen, koelen en koken. We bleven achter met een halve keuken en een huis vol met kastjes. To be continued!

De afwerking van de zolder

Het ‘bouw’gedeelte was klaar en nu kwam de afwerking. Eerst begon de stukadoor en daarna kwam de tegelzetter voor de badkamer. Als alles eenmaal netjes strak en wit is, zie je echt het verschil. Wat een enorme ruimte hebben we er ineens bij gekregen!

De badkamer krijgt door de tegels ook ineens vorm. De ruimte lijkt meteen op de uiteindelijke badkamer en voelt ook een stuk meer ‘af’.

Hierna kwam de aannemer de deuren afhangen en ook het loodgietersbedrijf om de badkamer te monteren. We hebben in de badkamer voor basic, maar goede items gekozen. En eerlijk is eerlijk, nu het af is, ben ik best wel een beetje jaloers omdat het zo mooi en nieuw uitziet!

Eindelijk werd de keuken afgemaakt

En toen was het moment eindelijk daar, de keuken werd afgemaakt! We hebben een maand met de keukenkastjes in de woonkamer gezeten en dat was echt niet fijn. We konden niet meer bij de buffetkast waar al ons servies in stond, of fatsoenlijk aan tafel zitten.

Gelukkig zijn we wel super blij met het resultaat van de keuken!

Er mist alleen nog een stukje achterwand, maar dat wisten we. Dit is door het aanpassen van de keukentekeningen niet goed besteld. We hebben inmiddels een nieuwe besteld waar we nog even op moeten wachten.

En toen was het onze beurt!

Ik heb de kamers geschilderd, Dafydd heeft het halletje geschilderd en de vloer gelegd. De speelkamer heb ik schoongemaakt en (een soort van) ingericht. Dit is natuurlijk het leukste deel!

Nieuwe projecten

Uiteraard staan er ook alweer nieuwe projecten op de planning 😉 Zo komt er binnenkort een nieuwe vloer voor de woonkamer.

Ook wil ik eigenlijk op niet zo’n lange termijn de trap renoveren. De trap heeft aardig wat te verduren gehad tijdens de verbouwing en ziet er niet meer op z’n mooist uit. Zo’n traprenovatie is een duurzame en makkelijke oplossing en ziet er ook prachtig uit. Daarnaast houdt het ook een hoop geluid tegen. Ik vraag me nu wel eens af of mijn zoon een olifant aan het nadoen is!

HomingXL levert ook goedkope traprenovatie en heeft een enorm aanbod. Zij staan bij mij op de 1e plek!

Verder ben ik momenteel vooral veel aan het rondneuzen naar leuke decoratie en aankleding voor de nieuwe slaapkamer en speelkamer van Ifan. Op de blog van Lady Lemonde vind je heel veel inspiratie!

Heb jij wel eens zo’n flinke verbouwing gedaan?

Liefs, Charlotte 💕

You may also like

2 Comments

 • Heidi

  • Wauw echt prachtig geworden.
  Heidi onlangs geplaatst…Mijn geluks moment van verleden maand #9.My Profile

  11 januari 2021 at 15:45 Reply
 • Interieur Inspiratie | Plannen voor de badkamer make-over | Lovely Charlotte

  […] kiezen voor een inloopdouche met een douchewand van mat zwart staal en glas. Toen we, tijdens de zolder verbouwing, voor de tweede badkamer aan het kijken waren kwam ik dit tegen. Ik vind zo’n inloopdouche […]

  3 maart 2021 at 17:40 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: