Mama & Kids

De piemelfase 2.0

Mag ik even een groot applaus! Onze grote vent (ik bedoel Ifan, niet Dafydd :-p) plast en poept op zijn potje!!! Eindelijk! We begonnen ons stiekem toch wel een beetje zorgen te maken… En die piemel, die is nu nog interessanter dan ooit! Welkom in de piemelfase 2.0!

 
Had ik net Het Droge Broeken Boek aangeschaft via Bol.com, kon het gelijk weer retour omdat Ifan het toch uit zichzelf is gaan doen! Het Droge Broeken Boek zag er trouwens wel heel leuk uit! Met een belongingskaart met poep en plas stickers en leuke verhaaltjes!
 
Ifan heeft nu overdag geen luier meer aan en dan zit dat ding los in je onderbroek, dat voel wel raar als je 3,5 jaar een luier aan hebt gehad. Natuurlijk is het dan ook van levensbelang dat je elke 10 seconde even voelt of je piemel er nog wel zit.
 
Wat is dat toch met mannen en hun piemels? Als ze klein zijn zitten ze er de hele tijd ongegeneerd aan en als ze groot zijn zitten ze er nog steeds aan, maar dan wel op de momenten dat het niet heel goed te zien is. Overigens zijn er hier (helaas) ook uitzonderingen van… Maar goed even terug naar Ifan. We zijn ontzettend blij dat hij nu op het potje gaat. Bij hem is het meestal zo dat hij het pas doet als hij er zeker van is dat hij het ook goed kan. En, wat is dat makkelijker met z’n billen afvegen! Geen poep meer overal!
 
Ik ben zo blij dat deze fase voorbij is. Zeker in het begin had hij echt niet in de gaten als hij moest plassen en liet hij het overal lopen, tegen de bank, op het vloerkleed en tegen het bed. Ik ben echt de moeilijkste niet maar op een gegeven moment was ik het echt zat! Dat ik besloten heb om er een tijd gewoonweg geen aandacht aan te besteden. Ik was klaar met dat geplas overal tegenaan, en mama maar opruimen en schoonmaken, pffff! Dit was misschien het beste wat we hadden kunnen doen.
 
Mijn tip, het komt echt vanzelf! Maak je er niet te druk om en ga zeker niet pushen. Dit werkt vaak alleen maar averechts. En wordt ook niet boos als ze een ongeluk hebben, hierdoor krijgen kinderen een negatieve ervaring met het potje en daardoor kunnen ze juist een afkeer tegen zindelijk worden creëren.
 
Bij ons werkte een beloningssysteem ook erg goed, maar wel pas toen hij doorhad wanneer hij moest. Toen de plas- en poepkaart vol was heeft hij een cadeautje gekregen. En vooral de aanmoediging en (mondelinge) beloning die we hem gaven werkte ontzettend goed. Iedere keer als we zeiden dat we zo trots op hem waren of vertelde tegen iemand dat hij op het potje plaste kreeg hij een smile van oor tot oor ♥

 

Hoe is dit bij jullie kindjes gegaan? Waren zij juist snel of heeft het ook wat langer geduurd?

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube * Pinterest

Liefs, Charlotte ♥

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: