Mama & Kids

De moeders van het schoolplein

Bah, wat heb ik toch een hekel aan die moeders die elkaar constant maar willen overtreffen! Het is net als die reclame… Mijn dochter speelt vanavond in het concertgebouw en mijn dochter hockeyt vanavond in het Nederlands elftal. Who cares!

Vanochtend bracht ik Ifan naar het kinderdagverblijf. Alle leidsters van de peutergroep zijn leuk, maar met één heb ik gewoon een klik. We kletsten wat over hoe het met Ifan ging en over dat het zo goed gaat met het zindelijk worden. Ik vertelde haar dat Ifan gisteren gewoon strontvervelend was. Hij wilde precies het tegenovergestelde van wat ik wilde doen. En als hij iets wilde waar ik ‘Nee’ op zei, zetten ‘ie het op het janken (daar wordt ik trouwens echt maf van hoor! Hoop dat deze fase snel voorbij is!)

Anyway, er kwam dus een andere moeder haar kind brengen. Ze hoorde ons gesprek en heet eerste wat ze zei was: “Heb jij even mazzel met maar één dag, die van mij doet dat al een half jaar!”. Er klonk een soort van trots in haar stem door, zo van “Haha, ik heb je overtroffen. Bij mij is het veeeel erger!”.

Of je hebt van die moeder die constant opscheppen over hun kind. Heb ik het bijvoorbeeld over dat ik zo blij en trots op Ifan ben dat hij op het potje gaat, krijg je meteen te horen dat hun monstertjes dit al deden toen ze nét 2 waren. Ja, heel fijn voor je… maar wat heeft dat met mijn kind te maken? Mag ik dan niet meer trots zijn, ook al is hij 3,5?

Óf van die moeders die er altijd helemaal perfect uitzien (evenals de kids!) en tot in de puntjes georganiseerd zijn. Bah! Ik krijg daar gewoon echt de kriebels van. Dat kan toch gewoon niet? Ifan gaat regelmatig met vieze nagels en geen gel in zijn haar naar het kinderdagverblijf. Gevalletje, oeps… vergeten! Maar is hij daarom minder leuk, lief of fantastisch? Nee inderdaad, ik dacht het niet!

Dus lieve moeders, jullie zijn fantastisch! Vergeet dat niet! En ach, dan ziet je kind of jij er een keertje niet perfect uit, of gaat hij pas op het potje als hij 3,5 jaar is. So what!

Begrijp me niet verkeerd, ik schep heus wel eens op over Ifan hoor, hij is nou eenmaal ook de leukste, liefste, knapste en het meest fantastische kind wat op deze aardbol rondloopt 😉

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: