Gastblogs

Dagmar | Te druk om te stemmen?

Stemmen. Deze week heb ik gestemd. Het blijft moeilijk, want tussen alle dagelijkse bezigheden heb ik me niet goed voorbereid. Ik heb te weinig tijd genomen om me te verdiepen in partij programma’s of debatten. Maar natuurlijk heb ik een enorm belang bij de keuze die ik maak.

Inhoudsopgave

Te druk om te stemmen

Het verbaast me nog steeds als mensen zeggen het te druk te hebben om te stemmen. Het is zo een mooi cadeau om in een land te leven waar we mogen stemmen, waar onze stem telt. Waar we de keuze hebben om die partij te kiezen die ons mag vertegenwoordigen. Of je nou rechts of links stemt, voor een landelijke of lokale partij, je mag laten weten waar je voor voor staat.

 

Zwart of wit?

We denken tegenwoordig vaak om maar alles te kunnen ventileren, met social media, ook met dit blog, mag en kan ik mijn mening verkondigen. Maar natuurlijk ligt alles nooit zwart of wit, de grijstinten maken de nuance en juist door alles te mengen komt de kleur het best tot zijn recht. En we grijpen vaak alles aan om maar ergens een mening over te geven, en dan is er dit fantastische fenomeen, stemmen, iets waarbij er ook nog een mogelijkheid is dat dat wat we willen, uit mag en kan komen.

 

Complex

De politiek is natuurlijk soms niet transparant en dan ook nog lastig te volgen soms. De stellingen lijken simpel, maar zijn onderliggend complex en toch raken ze elk detail van mijn leven. De zorg hebben we het afgelopen jaar van dichtbij leren kennen, we hebben jonge kinderen, dus onderwijs, check, wegen bouwen is Rayms werk, maar groen is ook nodig om in balans te blijven, fietspaden of parkeergarage, extra aandacht voor bepaalde wijken, stem ik puur voor wat mij beter past, of voor het grote goed? Maar wat ben ik dankbaar dat ik deze kans krijg en dus ondanks mijn twijfels, mijn keuze stress, heb ik het grote geluk om mijn stem te laten horen. Stemmen, dat maakt me trots en rijk.

 

Drupje in de zee

Maar oh, mensen ik vind het toch maar lastig elke keer weer, ik ben die zwevende kiezer, ik ben zo all over de place, ik kan zo links uitkomen of toch best rechts… Stem ik dan maar iets in het midden? Het is uiteindelijk ook deze keer weer gelukt, een keuze te maken die me ook paste en echt goed voelde. Maar alles is toch ook wel relatief, want mijn stem is niet alles bepalend, een drupje in de grote zee. Toch?

Stemmen jullie eigenlijk, zien jullie het stemmen ook als een groot goed? Maar vinden jullie het dan ook zo ingewikkeld?

 

Veel liefs, Dagmar
Kaarsje voor Youp

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: