Mama & Kids, Winactie

Dagmar | De december uitdaging (mét winactie!)

Het komt er weer aan, Sinterklaas, een tijd waarbij ik in elk geval altijd een soort paniek aanval krijg. Met 2 kinderen dit jaar die jarig zijn in deze maand en dan ook nog het feest op 5 december, een behoorlijke december uitdaging.

Ik vind het altijd moeilijk om te bedenken wat ik cadeau ga doen. Ik wil met zoveel dingen rekening houden, origineel zijn, budget bewaken, verrassen, het mooiste cadeau allertijden geven (of het VET COOLSTE zoals Bram zegt), maar ook educatief verantwoord, bij voorkeur stylisch of iets wat in een kast weggestopt kan, en vooral ook niet te veel ruimte inneemt.

 

December uitdaging, voornemens versus realiteit

Dat zijn altijd de voornemens, de realiteit… die is echt anders. Dus dit jaar dacht ik, ik probeer het een en ander eens uit. Kijken waar Bram nou blij van wordt, iets wat niet in mijn straatje pas, out of the box, niet het standaard speelgoed. En zo mochten we 2 spelletjes testen: 50 verbluffende proefjes en Logic Cards Kids.

 

Slimme kaarten en het antwoord op de App

Logic cards KIDS is een pakje met 53 kaartjes dus neemt weinig ruimte in. Daarbij laad je een app op je telefoon die je erbij gebruikt. Het spel bevat 3 moeilijkheid niveaus. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ze kunnen het zelf spelen.

Het leek mij ideaal ook voor mee naar een restaurant of een plek waar ze even geëntertaind moeten worden. Immers, dan wil Bram eigenlijk altijd wel een spelletje op mijn telefoon doen…

Samen keken we naar de kaartjes en begonnen we met niveau 1, het makkelijke niveau. De kaartjes bevatten een uitdaging en de kinderen moeten proberen inzichtelijk te krijgen wat de oplossing is. Bijvoorbeeld het missende onderdeel op een kaartje vinden, of het element wat niet in een reeks thuishoort. Een antwoord gegeven? Dan scan je het kaartje met de app op je telefoon en laat hij het antwoord zien!

Hoewel erg leuk, vond ik het voor Bram die bijna 6 is, nog wel uitdagend. Maar samen kwamen we een heel end, en toen hij afhaakte, ging ik gewoon door. Natuurlijk wel gelijk overgestapt naar niveau 3. Ja, verschil moet er zijn!

 

Dagmar | De december uitdaging (mét winactie!)

Dagmar | De december uitdaging (mét winactie!)

 

De jonge wetenschapper

Dan mochten we ook aan de slag met 50 verbluffende proefjes om zelf te doen. Dat is een klein doosje met 50 verschillende proefjes die je eigenlijk met huis, tuin en keuken spullen kunt doen.

We waren laatst op het Seinfestein, waar Bram een workshop deed bij de dames van Modderlab. Daar gingen ze Flubberslime maken. Zo ontzettend leuk! Ik heb daar nooit inspiratie voor en kan op YouTube niet echt de goede voorbeelden vinden om zo iets aan te pakken. Dit leek me dan ook ideaal, met spullen die iedereen thuis heeft en om zo iets samen aan te pakken.

Kinderen zijn van nature onderzoekend, en zeker ook Bram die een enorme honger heeft naar kennis. Dus in plaats van iets te vertellen, konden we het nu samen onderzoeken, en omdat we het samen deden, leek mij dat de 8+ indicatie ook wel naar beneden bijgesteld kon worden. Dus zo gingen we samen aan de slag.

Het kostte wat moeite om iets samen uit te zoeken waarvan ik ook alle spullen in huis had…. ik blijk toch wat miniem te zijn ingericht. Wie had dat gedacht 😉 Maar de meeste kaarten zouden we kunnen doen, en anders een mooie reden om een reep Toblerone te kopen (ook nodig in 1 proef), zie je nu al leuk voor moeders!

 

Dagmar | De december uitdaging (mét winactie!)

 

Hoe werkt het spel?

We kozen op te ontdekken hoe het kan dat de regenboog zoveel kleuren heeft. En daarvoor hadden we alleen een glas met water, een wit vel en de zon nodig… En natuurlijk hebben we in oktober zon! Dus naar buiten en samen ontdekten we dat het glas zorgt dat de zonnestraal in alle kleurtjes breekt. Het was leuk om te zien hoe Bram opging in zijn taak. Hij heeft voor morgen ook al een kaart uitgezocht… De bonte vulkaanuitbarsting… Die geef ik even door aan papa. Ook leuk voor hen om even samen wat te doen.

 

Dagmar | De december uitdaging (mét winactie!)

 

Aanrader of Afknapper?

Zeker een aanrader, voor kinderen die graag onderzoekend bezig zijn, voor ouders die de vraag ‘Waarom’ wel een keer willen beantwoorden, om samen bezig te zijn, om versteld te staan, want weten wij of je een naald kunt laten drijven?

 

Je kan beide kaartspellen winnen!

Ik mag voor twee personen de december uitdaging een klein stukje makkelijker maken met een setje Logic Cards Kids of met 50 verbluffende proefjes 😉

Like de Facebookpagina van Lovely Charlotte. Laat een reactie achter met je voor- en achternaam en geldig e-mailadres. Laat vooral weten welk kaartspel je voorkeur heeft, echter is dit geen garantie maar we doen ons best!

Je kan meedoen met de winactie tot 19 november. Op 20 november worden de winnaars bekend gemaakt!

Het delen en taggen van vrienden in het Facebookbericht vergroot je kans om te winnen, en wordt ontzettend gewaardeerd ♡

 

Liefs, Dagmar
Kaarsje voor Youp

You may also like

20 Comments

 • Mira heezen

  Ik zou graag 50 verbluffende proefjes om zelf te doen kaartensoel willen winnen voir mijn onderzoekende zoon. Ik werk zelf in de wetenschap en zou die passie ook graag op hem overbrengen met dit kaartenspel

  10 november 2017 at 20:07 Reply
 • Tamara Jongkees

  Ik zou graag het verbluffende proefjesspel willen winnen. Leuk voor mijn zoon en gelijk ook als inspiratie voor mijn kleuterklas.

  10 november 2017 at 20:26 Reply
 • Mariska nohl

  Logic cards Lijkt me erg leuk!

  10 november 2017 at 20:28 Reply
 • Wendy g

  Ik ken de uitdagingen zo.. hier een zoon van 2jan dus ook kort op de cadeau maand. Ik vind het 50 verschillende proefjes boek zo leuk voor onze knul en echt een cadeau waar ik zelf nog niet opgekomen was! Het logic cards game kopen we dan zelf, want ook dat zal hij super leuk vinden. Vooral omdat het met de gsm moet!

  10 november 2017 at 20:37 Reply
  • Wendy g

   Achternaam Goverde

   10 november 2017 at 20:38 Reply
 • Marian B

  Leuk! Mijn zoontje houdt wel van proefjes, dus ik ga voor de 50 verbluffende proefjes. Misschien kan ik ook eens in mijn klas uitproberen, helemaal leuk!

  10 november 2017 at 20:59 Reply
 • Anna

  Ik doe mee voor 50 verbluffende proefjes…

  Facebook: An Na

  10 november 2017 at 21:11 Reply
 • Mareille Jongkind

  Super leuk!! 50 verbluffende proefjes lijkt me tof voor Jim!

  10 november 2017 at 22:37 Reply
 • Marjo v Leeuwen

  Wat een super leuke kaarten, de proefjes heeft misschien net iets meer de voorkeur, maar ze zijn allebei tof!

  11 november 2017 at 06:15 Reply
 • Lyn

  Ik doe graag mee voor mijn neefje, de proefjes versie heeft voorkeur maar de andere is ook heel leuk 🙂

  11 november 2017 at 17:46 Reply
 • Marian Zw

  Ik loot heel graag mee voor het set Logic Cards Kids. Echt een super idee om het mee te nemen voor onderweg of naar een restaurant. Als de kids zijn uitgegeten zijn ze nog wel even zoet met deze kaarten

  11 november 2017 at 20:45 Reply
 • Alyt van der Heide

  He maar dit is leuk. Mijn dochter heeft laatst een proefjesboek gekocht (Arno Verweij). Een aanrader. Ze leest er graag in en natuurlijk krijgen we nu bijna dagelijkse een proefje voorgeschoteld.
  De logic cards lijkt mij een geweldige aanvulling om te winnen voor haar. Ben benieuwd hoe dat werkt ism de app. Ze is heel nieuwsgierig van aard, past goed bij haar.

  12 november 2017 at 22:09 Reply
 • Sharon de Ridder

  Wat leuk! Ik maak graag kans op Logic cards KIDS – lijkt me inderdaad handig om mee te hebben naar bijv. een restaurant of op vakantie!

  13 november 2017 at 16:29 Reply
 • melissa

  superleuk hoor. elise had laatst een science les op school en vindt het nu reuze interessant; dus ik doe mee voor de verbluffende proefjes!

  14 november 2017 at 13:02 Reply
 • Erika van Koert

  Wat leuk! Ik doe graag mee.
  Voorkeur gaat uit naar de 50 verbluffende proefjes

  15 november 2017 at 06:48 Reply
 • Marian Ossewaarde

  Wat een leuk koppie heeft Bram! Liefst Logic Cards graag

  15 november 2017 at 09:54 Reply
 • Linda Smeets

  Wat enorm leuk ik doe graag mee! Onze dochter is zeer onderzoekend bezig en de voorkeur gaat daarom dan ook uit naar de 50 verbluffende proefjes.

  15 november 2017 at 21:55 Reply
 • Judith Rotmans

  ooooh die proefjes zou ik graag doen met mijn nieuwsgierige zoontje!!

  16 november 2017 at 09:24 Reply
 • Claudia Diependaal

  Ik denk dat Yuano liever de 50 logic kaarten heeft. Daar is hij wel even zoet mee en dat kan hij alleen.

  17 november 2017 at 02:10 Reply
 • Sofie Dauw

  Die 50 verbluffende proefjes, lijken mij fantastisch voor mijn 2 boefjes! Ook de logic cards kids zouden hen bekoren… Het zou hen zeker bekoren.

  19 november 2017 at 10:51 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: