(Kids) Fashion, Gastblogs

Chambray | Dunne ‘summerproof’ denimstof!

Iedereen draagt graag denim. Of spijkerstof, hoe je het ook wil noemen. De stevige jeansstof kan tegen een stootje en heeft een ruig uiterlijk. Maar in de zomer vinden we spijkerstof vaak te warm. Dan is chambray een uitkomst!

Chambray

Chambray is een dunnere versie van denimstof en dus heerlijk draagbaar tijdens warme dagen. Het is gemaakt met een speciale weeftechniek met een blauwe en een witte draad. Bij denim wordt er met meerdere garens geweven waardoor de stof dikker wordt. Toch is chambray stevig en sterk. Het wordt gebruikt als meubelstof zoals in banken en fauteuils. En vroeger droeg men het als werkkleding. Zo droegen bijvoorbeeld verpleegsters een uniform van chambray.

 

Nederland

Nederlanders zijn echte jeansliefhebbers en daarom vind je in de winkels veel denim kleding. In Nederland wordt jeans gezien als mode en heeft men veel geld over voor een mooie spijkerbroek of -jack. G-Star RAW, Denham, Scotch&Soda, Gsus Sindustries en Kuyichi zijn trendsettende jeansmerken van Nederlandse bodem. Daar mogen we best trots op zijn.

Ook in de winkel waar ik werk, hebben we veel leuke denim kleding. Ik wil wat leuke items in chambray laten zien. Je zult zien dat het er fris en luchtig uit ziet. En zo voelt het ook.

 

 

 

Leuke tunieken met trompetmouwen in chambray. Summum Woman (€119,95), Freequent (€59,95).

 

   

 

Heerlijke chambray jurken met roesjes.  Tramontana (€79,95), Aaiko (€129,95).

 

  

 

Deze zijn wat stoerder. Lange mouwen rol je makkelijk op in deze stof. V.b.n.o. Summum Woman (€129,95), Moscow (€129,95), Freequent (€59,95).

 

  

 

En natuurlijk zijn er ook leuke blouses in chambray. Deze drie hebben leuke details aan de mouwen of kunnen off-shoulder gedragen worden. V.b.n.o. Geisha (€69,99), Tramontana (€59,95), Geisha (€49,99).

 

 

Deze bermuda is ook leuk te combineren met het zelfde chambray bloesje er op. Dan is het net een playsuit (jumpsuit maar dan met korte broekspijpen). Freequent (€39,95).

 

 

Dit bomberjack wilde ik gewoon nog even laten zien. Hij is zó leuk. De sportieve boorden en het roesje langs de rits maken dit jackje nèt even anders. Tramontana (€109,95).

 

Twijfel dus niet als je deze stof tegen komt in de winkel. Het is sterk maar luchtig. Echt de zomerversie van denim. En zonder denim in je kast, kun je toch niet?

 

Liefs, Karin
X by KA

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

1 Comment

 • will langenberg

  Ik had nog nooit van deze Dunne ; summerproof’ denimstof “Chambray gehoord.
  Ga er toch eens op letten in de winkels, want inderdaad is de gewone denim veel te warm in de zomer.
  Bedankt voor de tip !!

  2 juni 2018 at 21:17 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: