Creatief, Persoonlijk

Bullet Journal | Voor alle lijstjes lovers!

Sinds een aantal maanden ben ik bezig met het bijhouden van een Bullet Journal. Een Bullet Journal is een soort agenda/planner/to-do list/andere lijstjes/notitieboekje. Ben jij net zoals ik gek op lijstjes, dan is deze blog zeker het lezen waard!

Een tijd geleden kwam ik op het YouTube kanaal van Boho Berry terecht. Zij laat in haar video’s zien hoe ze haar Bullet Journal inricht. Ik raakte zó geïnspireerd dat ik besloot om ook een notebook aan te schaffen en een Bullet Journal te beginnen! Goed excuus trouwens om weer een nieuw notebook te kopen 😉

Mijn Bullet Journal voor Juli

Bullet Journal

Ik laat je mijn Bullet Journal van de maand Juli zien. Aangezien we nog niet zo lang in Juli zitten heb ik nog niet veel daily lijstjes kunnen maken, maar je krijgt vast wel een idee van hoe het er ongeveer uit gaat zien.

Ten eerst ben ik gestart met een voorpagina van de maand Juli. Ik zag dit idee ergens op Pinterest voorbij komen en leek me ook leuk om mee te beginnen.
Bullet Journal

Ik begin de maand altijd met een monthly spread, een overzicht van de maand. Ik maak drie kolommen, één voor de hele dag, één voor overdag en één voor ’s avonds. De overdag kolom is voornamelijk voor verjaardagen en bijvoorbeeld vrije dagen. In de overdag en avond kolom schrijf ik al mijn afspraken. Zo zie ik in één oogopslag wat er die maand gepland staat.

Bullet Journal

Een van de leukste pagina’s/spreads/lijstjes van de maand vind ik de memories pagina. Hierin maak ik allerlei kleine tekeningetjes van memorabele gebeurtenissen die maand. Vorige maand stond bijvoorbeeld in het teken van de verhuizing en het aanpassen aan het vakantiehuisje. Deze maand zal vooral in het teken staan van zomer, vakantie en het (tijdelijk) verkassen naar mijn ouders.

Bullet Journal

Op de pagina daarnaast heb ik mijn Juli tracker gemaakt. Hierin houd ik dagelijks bij welke dingen ik doe. Ik schrijf hier dingen op die ik belangrijk vind om te doen én bij te houden. Aan het einde van de maand kan je hierop reflecteren en voor jezelf doelen stellen wat je aanstaande maand beter, anders, of hetzelfde wil doen.

En daarnaast zien al die gekleurde vakjes er ook heel leuk uit 😉 het houdt je gemotiveerd!

Bullet Journal

Ik vind het belangrijk om stil te staan bij de fijne dingen in het leven. Ik ben een positief persoon, maar zo nu en dan kan ik wel even een steuntje gebruiken (lees: we wonen in een vakantiehuisje, moeten straks tijdelijk verhuizen naar mijn ouders en hebben nog steeds geen nieuw huis gevonden…) Ik probeer daarom elke dag iets op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Ook al heb je nog zo kak dag gehad, je kan altijd wel iets bedenken waar je blij van werd!

Ik ben iemand die het fijn vind om dingen op te schrijven (joh?!), het voelt voor mezelf overzichtelijker. Daarom schijf ik elke maand mijn statistieken en inkomsten van Lovely Charlotte in mijn Bullet Journal.

Bullet Journal

Als ik ergens wel een hekel aan heb, is het het bedenken wat we komende week moeten gaan eten en vervolgens het boodschappenlijstje schrijven. Ik heb op een pagina in mijn Bullet Journal een “What’s for dinner, darling” spread gemaakt. Hier schrijf ik alle maaltijden die goed in de smaak vallen op, maakt het bedenken van eet-week een stuk makkelijk!

Bullet Journal

Dan gaan we verder met de wekelijkse spread. Eerlijk gezegd is de maandelijkse spread hierdoor enigszins overbodig, maar ik was zo lekker bezig dat ik besloot om deze er ook gewoon bij te doen.

Op de linker pagina maak ik twee kolommen. De ene is voor dag specifieke dingen en de andere voor tijd specifieke dingen. Denk aan verjaardagen, vrije dagen en meetings.

De rechter pagina dient vooral als to-do list. Ik schrijf hier projecten waar ik mee bezig ben op, dagelijkse taken, welke maaltijden we deze week eten (hello, what’s for dinner darling!), wat ik online bestelt heb en er is ruimte voor notities.

Bullet Journal

Daarna begin ik aan de dagelijkse spreads. Deze bestaat uit een time tracker, een header, het weer en de dingen die ik wil/moet doen.

De time tracker vind ik erg handig. Ik schrijf de getallen 1 t/m 24 en deel het daarna op in vakken. Blauw staat voor slapen, geel is onze ochtend routine en roze is mijn tijd dat ik afspraken heb of mijn lijstje af kan werken. Zo visualiseer ik mijn tijd.

In beknopte versie heb ik je nu laten zien hoe mijn Bullet Journal eruit ziet. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren op het gebied van planning en vergeet vooral niet om de video’s van Boho Berry te bekijken!

 

Ben jij ook zo gek op het maken van lijstjes?

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

[do_widget id=simple-social-icons-4]

You may also like

10 Comments

 • Leonie van Mil

  Leuk leuk leuk!! Ziet er heel leuk uit en ook echt wat voor mij om te gaan doen. Thanks voor de tip
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Theeleuten #3My Profile

  5 juli 2016 at 10:07 Reply
 • Mariska

  Het blijft er echt zo leuk en handig uitzien!

  5 juli 2016 at 12:00 Reply
 • Marguerita

  Erg mooi, en wat kun jij mooi schrijven en tekenen! Voor mij zou het iets teveel werk zijn, maar ik houd wel erg van schriftjes en lijstjes
  Marguerita onlangs geplaatst…OOTD: Jake Fischer shirtMy Profile

  5 juli 2016 at 12:41 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Wat lief, dankjewel! Ik snap dat je het teveel werk vind. Je bent er ook wel even mee bezig, maar ik vind dat persoonlijk niet erg 🙂

   5 juli 2016 at 13:17 Reply
 • Elise

  Wat ziet het er prachtig uit….ik wil daar ook mee gaan beginnen en daarom kwam ik op je blog terecht.
  Ik kan namelijk nergens een goed notitieboek met puntjes vinden.
  Waar heb jij deze vandaan?

  28 juli 2016 at 12:36 Reply
 • Dingen waar ik echt blij van word! | Lovely Charlotte

  […] Bulletjournaling! […]

  6 augustus 2016 at 07:03 Reply
 • Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht! | Lovely Charlotte

  […] Bullet Journal | Voor alle lijstjes lovers! […]

  14 april 2017 at 07:03 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: