Creatief, Persoonlijk

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Al eerder schreef ik een artikel over Bullet Journaling. In dit artikel laat ik je mijn Bullet Journal opnieuw zien. In de loop van de tijd heb ik een aantal dingen aangepast en toegevoegd.

Inhoudsopgave

Bullet Journal

Als Bullet Journal gebruik ik het leuchtturm1917 notitieboek met een dotted grid. Deze kan je o.a. kopen bij Bol.com voor € 17,99. Ik gebruik juist dit notitieboek omdat deze paginanummers heeft, een inhoudsopgave en marges vind ik heel prettig werken.

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Titelpagina per maand

Ik begin een nieuwe maand altijd met een voorblad. Ik vind het leuk om mijn creativiteit hierin kwijt te kunnen en daarnaast is het ook nog eens ontzettend handig.

Voor de maand april koos ik voor (palm)bladen. April is het begin van de lente en overal komen er weer blaadjes en bloemen aan de bomen. Ik vond het dus wel goed passen!

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Editorial kalender

Als eerste maak ik een overzicht van de maand voor mijn blog. Ik vind het fijn om een complete maand te plannen zodat ik overzicht heb op wat ik moet doen en wanneer iets af moet zijn. Tevens werkt het erg handig voor het plannen van samenwerkingen. In een oogopslag kan ik zien wanneer ik plek heb om een artikel en/of video in te plannen.

Ook vermijd ik op deze manier dat er teveel dezelfde artikelen achter elkaar komen. Bijvoorbeeld drie video’s en twee mama artikelen.

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Monthly Spread

Naast een maandelijks overzicht voor mijn blog, maak ik ook een overzicht voor al mijn afspraken. Ook dit geeft overzicht en rust.

Ik verdeel het overzicht in drie verschillende kolommen; dag, overdag en avond.

In de kolom dag schrijf ik feest- en verjaardagen. De kolommen overdag en avond spreken denk ik wel voor zich. Ik maak hier twee aparte kolommen voor omdat er anders niet voldoende ruimte is voor meerdere afspraken op een dag.

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Tracker & Happy Things

Na mijn maandelijkse overzichten heb ik op een pagina een tracker staan en op de andere pagina mijn Happy Things, dit kan je ook een gratitude log noemen.

In de tracker houd ik verschillende dingen bij. Of ik op tijd ben opgestaan en naar bed ben gegaan. Wanneer er een blogpost, YouTube video of Instagram post online is gekomen. Of ik die dag een betaalde opdracht heb gedaan en in mijn Bullet Journal heb gewerkt. En wanneer ik heb gesport en (gezonde) tussendoortjes heb genomen.

Ik vind het fijn om hierop terug te kijken en mijn maand te evalueren. Ik kan hieraan zien op welke dag ik productief was en waar dit aan lag.

Mijn Happy Things spread is er voornamelijk om mijn creativiteit in kwijt te kunnen, lekker te kunnen tekenen en me te herinneren aan de fijne dingen van deze maand. Het heeft een positief effect op mij!

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Weekly Spread

Dan is het tijd om verder te gaan naar de Weekly Spead. Een overzicht van mijn week met al mijn afspraken, de maaltijden voor deze week en ruimte voor notities en plannen voor de komende week.

Ik gebruik deze weekly spread om in een oogopslag een duidelijk overzicht te hebben van deze week. In de monthly spread kan je ook je afspraken zien, maar op deze twee pagina’s staat alles van één week. Snel, makkelijk en duidelijk.

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Daily spreads

Eigenlijk is een daily spread gewoon een to-do list. Alles wat ik die dag wil gaan doen schrijf ik hier op. Soms doe ik dit per dag, maar als ik een erg drukke week heb en ik goed mijn tijd moet plannen, maak ik ook wel eens een hele week in een keer.

Een Bullet Journal bied voor mij veel mogelijkheden en uitkomsten. Ik hou van plannen en structuur, maar vind een normale agenda saai en mis daar plek voor mijn eigen inbreng.

Het kost even tijd om dit goed op te zetten. Meestal doe ik dat op zondagochtend, dan is het Dafydd’s uitslaapochtend en ga ik naar beneden met Ifan. Onder het genot van een kopje koffie en een spelend kind ga ik lekker kliederen in mijn Bullet Journal. Het is voor mij echt een vorm van ontspanning als ik hier creatief mee bezig kan zijn en vervolgens een duidelijk overzicht van mijn maand/week heb.

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Veel liefs,
Charlotte 💕

You may also like

6 Comments

 • jonna@burgertrutjes

  Ik wil ook gaan beginnen met een bullet journal. Word er al rustig van als ik naar je foto’s kijk. Dag stress, hallo overzicht!
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Afdingen als een pro – tips & tricks om geld te besparen tijdens je volgende aankoopMy Profile

  14 april 2017 at 08:42 Reply
 • Marguerita

  Heel erg leuk gedaan. Ik heb er het geduld niet voor, maar ik vind het prachtig. Zelf werk ik met een agendaatje en een digitale planning om alles bij te houden. Is inderdaad fijn om dingen op te kunnen schrijven.
  Marguerita onlangs geplaatst…Review: Freeks Wilde Wereld op dvdMy Profile

  14 april 2017 at 09:54 Reply
 • Merel

  Word hier helemaal blij van, inderdaad die rust. En het ziet er mooi uit! Als m’n agenda vol is, wil ik er ook eentje.
  Merel onlangs geplaatst…Lees mee 25: mijn favoriete blogs van afgelopen weekMy Profile

  15 april 2017 at 18:22 Reply
 • Lees mee 25: mijn favoriete blogs van afgelopen week

  […] als je fervent fan bent van lijstjes maken: een bullet journal is het ultieme lijstje. Eigenlijk een lijst in een lijst. Charlotte van Lovely Charlotte legt je in […]

  15 april 2017 at 23:49 Reply
 • 5 huishoudtips voor working moms! | Lovely Charlotte

  […] het ook klinkt, werk schematisch. Dit is een van huishoudtips die ik leerde bij het maken van een bullet journal. Hier kan je namelijk gemakkelijk een schemaatje in […]

  27 september 2018 at 08:27 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: