Persoonlijk

Broer en zussen dag, een ode aan mijn zusje

Het is vandaag broer en zussen dag. Op deze dag vieren we de speciale band tussen broers en zussen. En op deze dag breng ik een ode aan mijn zusje Anne.

Broer en zussen dag is bedacht door Claudia Evart. Een juridisch medewerker uit Manhattan, New York. Claudia heeft deze dag in het leven geroepen nadat zij zelf op jonge leeftijd haar beide zussen verloor. De datum van deze dag is erg belangrijk voor Claudia, het was de verjaardag van haar zus Lisette.

 

Lieve Anne,

Ik kan me niet veel meer herinneren van vroeger. Jij wel, jij bent een soort van spons die alle ervaringen en gebeurtenissen naar binnen zuigt en ze niet meer loslaat. Jij kan je nog precies herinneren welke kleur trui ik aanhad toen ik je als indiaan schminkte (met echte verf).

De dingen die ik me nog wel kan herinneren zijn de grote dingen. Ik heb je haar geknipt in onze tent, met een echte schaar. Jij viel van je fiets die je van opa en oma had gekregen en had enorme schaafwonden overal. Er was zelfs een stukje uit je oor. Ik vraag me trouwens nog steeds af hoe je dit hebt gedaan. Je fietste alleen maar van een stoeprandje?!

Ik herinner me je ochtendhumeur nog heel goed. Altijd stress in de ochtend. Het maakte niet uit hoe laat je opstond, je was altijd te laat en was niet te genieten.

Ik weet ook nog goed dat we nogal botsten toen we allebei in de pubertijd waren. Ik snapte jou niet, jij snapte mij niet. We konden elkaar ook echt niet uitstaan. Gelukkig werd het allemaal een stuk beter toen ik op kamers ging. We zaten niet meer 24/7 bij elkaar op de lip en dat hielp. Jij nog onder de vleugels van mama en ik de “wijde wereld” in.

Vanaf toen zijn we echt vriendinnen geworden. Samen winkelen, bij elkaar logeren en over dingen praten. We werden allebei ouder en wisten beter hoe we met elkaar en onszelf om moesten gaan.

Lieve An, ik bewonder je om je doorzettingsvermogen en standvastigheid. Als je iets in je hoofd hebt, gaat het er ook zo komen. Ik bewonder je om je eindeloze geduld en om je creativiteit. Hoe je uren bezig kan zijn me het tekenen van de mooiste interieurs, net zolang tot het helemaal is zoals jij het wilt.

Ik zou willen dat ik wat dichterbij zou wonen zodat we elkaar vaker zouden zien. Gewoon even op de koffie bij elkaar of dat ik naar je toe kan komen als je je even niet zo lekker voelt.

Ik voel me ontzettend bevoorrecht met een zusje als jij ♥♥♥

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

3 Comments

 • Nans Meijer

  Mijn gezin is mijn kostbaarste bezit en wat ben ik toch rijk met mijn lieve dochters die zo goed met elkaar kunnen opschieten. Dankjewel voor dit lieve verhaal. Je moeder

  10 april 2017 at 09:45 Reply
 • Merel

  Echt heel mooi!
  Moest trouwens wel lachen om dat haar knippen
  Merel onlangs geplaatst…Alcohol tijdens een kinderverjaardag?My Profile

  11 april 2017 at 06:39 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: