Beauty

Boots Apotheek | Observ huidanalyse en shoplog!

Vroeger was ik nooit zo bezig met mijn huid. Ik had een makkelijke huid en maakte me nergens zorgen om. Nu ik bijna 31 ben is mijn huidverzorging een belangrijk onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine. Door Boots Apotheek werd ik uitgenodigd voor een Observ huidanalyse. Eens zien of al dat smeren daadwerkelijk effect heeft 😉

Inhoudsopgave

Ouder worden

Ik had absoluut geen moeite met 30 jaar worden, ik vond het zelfs wel prettig. Hoe prettig me ook bij mijn leeftijd voel, ik merk ook wel de nadelen die het met zich meeneemt. Om de 10-12 weken zit ik toch bij de kapper voor een verfbeurtje, ’s ochtends duurt het even voordat mijn gezicht uit de kreukels is en de katers zijn Bengaalse tijgers geworden.

Boots Apotheek

Voor mij is Boots al een bekende winkel. In Groot-Brittannië al jaren een toonaangevend merk op het gebied van health & beauty. Als wij op familiebezoek zijn in Wales breng ik standaard een bezoek aan Boots. 

In Groot-Brittannië is Boots meer dan een apotheek alleen. Je vind hier van alles. Je kan het enigszins vergelijken met Kruidvat maar dan ook met high-end merken. In Nederland is de eerste Boots Health & Beauty in 2009 geopend. Utrecht is een van de 60 Health & Beauty Boots vestigingen, die naast medicijnen ook verzorging en make-up aanbieden.

Observ Huidanalyse

’s Ochtends om iets voor 10 uur stapte ik de Boots apotheek in Utrecht binnen. Wat me meteen opviel is dat de winkel er prachtig uitzag. Op het eerste gezicht zag ik meteen dat ze een uitgebreid assortiment hadden met verzorging- en make-up producten. Omdat we richting de feestdagen gaan stonden de leukste cadeauverpakking mooi uitgestalt.

Ik werd direct door een van de dames geholpen. Zij begeleidde mij naar een soort nisje achterin de winkel waar het Observ apparaat klaar stond. Vanaf deze plek heb je overzicht over de winkel, maar zit je toch wat meer privé.

Als eerste werd mijn gezicht schoongemaakt. Mijn oog make-up kon ik ophouden, maar de basis moest er vanaf. Daarna mocht ik plaatsnemen op een kruk voor het apparaat. Je steekt je hoofd erin, legt je kin op een steuntje en kijkt omhoog. 

Er worden een 6-tal foto’s gemaakt, allemaal met verschillende soorten licht. Het maken van de foto’s duurt een minuutje en uiteraard voel je er niks van.

De analyse zelf

De eerste foto’s van de observ huidanalyse is gemaakt met daglicht recht van voren, zo ziet je huid er ook uit als je in de spiegel kijkt. Op de tweede en derde foto komen de delen van je huid naar voren die al wat dunner zijn en hierdoor gevoeliger. Je ziet duidelijk dat mijn wangen roder zijn en dat de huid onder m’n ogen ook gevoelig is. Op de delen die glimmen is er talg aanwezig.

De vierde foto is gemaakt met UV belichting. Hierdoor is goed te zien of er zonneschade in de huid zit. Wat vooral opvalt is dat er in de diepere huidlagen veel sproetjes zijn. Een sproet is een ophoping van pigment.

De vijfde foto laat de verspreiding van talg zien. Je moet even goed inzoomen, maar dan zie je allemaal lichtgevende puntjes. Dit zijn gezonde talg afvloeiingen.

De laatste foto laat zien hoe je huid eruit zou zien wanneer je haar niet goed zou beschermen tegen de zon en een hoop schade zou oplopen.

Het advies n.a.v. de Observ huidanalyse

Ik moet vooral blijven doorgaan met mijn huidverzorging zoals ik dat nu doe. Daarnaast niet vergeten om altijd een zonnebescherming te gebruiken. Producten die ik het beste kan gebruiken zijn crèmes die geen parfum bevatten en die de huid voeden en kalmeren.

Het is nog niet nodig om een ‘echt’ anti-aging product te gaan gebruiken, omdat er nog geen tekenen van verslapping of fijne lijntjes zijn. Yes 😉

Shoplog Boots apotheek

Ik kreeg een aantal mooie producten mee en heb nog een aantal producten geshopt!

Door de feestdagen zijn er van No.7 leuke cadeausets beschikbaar. O.a. de kerstbal (bevat een mini matte lip crayon, mini dramatic lift mascara, mini stay perfect Liquid Eye liner en een mini protest & prefect intense advanced serum) en het eye definition duo (full size midnight lash mascara black en stay perfect shade & define cool mink).

Ik koos voor de Airbrush Away groene primer en voor een shimmerbrick in de kleur rosé. Beide producten vind ik heel fijn in het gebruik en zijn ook meteen in mijn favorieten beland 🙂

Kende jij Boots Apotheek al?

Veel liefs, Charlotte ❤️

You may also like

1 Comment

  • Beauty | Boots BFF goodies! | Lovely Charlotte

    […] Boots binnen. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik groot fan van de producten die apotheek Boots […]

    19 september 2019 at 11:00 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: