Blogtips

Blogtips #5 Hoe voorkom je een Bloggers Burnout?

Bloggers Burnout, iets waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Geen inspiratie, zin of puf om te schrijven. De woorden komen gewoon even niet uit je vingers en eigenlijk heb je er ook helemaal geen zin in! Hoe voorkom je nou zo’n Bloggers Burnout en blijf je wel plezier in het bloggen houden?

Inhoudsopgave

Bloggers Burnout #1 It’s all about planning!

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb een speciale (papieren) agenda waar ik mijn ideeën, planning en to-do lijstjes in maak. Geen gedoe met telefoons of iets dergelijks, gewoon lekker op papier. Ik bedenk voor een aantal weken vooruit welke artikelen ik wil gaan schrijven. Deze plan ik dan in op de dagen dat er geen vaste rubrieken zijn. Zo hoef ik nooit lang na te denken als ik in de “schrijf-flow” zit. Sinds begin dit jaar ben ik hiermee gestart en voor mij werkt dit echt fantastisch! Lovely Charlotte's Blogtips bij Bloggers Burnout

Bloggers Burnout #2 Werk vooruit

Meestal lukt het me niet om veel vooruit te werken. Ik raak afgeleid van wat ik eigenlijk wil doen met als resultaat dat ik soms tot ’s avonds laat nog zit te typen. Als het wel lukt om vooruit te werken, is dit echt heel fijn! Zeker als je een drukke periode tegemoet gaat kan je dit helpen om een Bloggers Burnout te voorkomen. Zeker een tip die ik zelf ook moet gaan opvolgen 😉

Bloggers Burnout #3 Heb altijd pen en papier bij de hand

Ik krijg op de meest vreemde momenten inspiratie. Wanneer ik het dan niet meteen opschrijf vergeet ik het weer net zo snel. Neem daarom altijd pen en papier mee. Bij mij ligt er standaard een notitieboekje op mijn nachtkastje. Als ik niet kan slapen krijg ik vaak ideeën voor artikelen.

Bloggers Burnout #4 Denk niet te moeilijk

Eenmaal een idee voor een artikel, zit ik achter de laptop en ben aan het typen. Het artikel wil niet vlotte omdat ik te moeilijk aan het denken ben. Met als resultaat dat het artikel niet af komt, ik baal en er geen motivatie meer is om door te gaan. Maak het jezelf niet te moeilijk. Je artikel hoeft niet uit 1000 woorden te bestaan. Persoonlijke artikelen zijn één van de best gelezen blogs. Je lezers vinden jou schrijfstijl leuk en wat je te vertellen hebt. Maak er dus geen ingewikkeld verhaal van en ben tevreden met het resultaat. Misschien had het beter of anders gekund, maar daar leer je juist van. Als ik kijk naar mijn eerste artikelen en de artikelen die ik nu schrijf zie ik echt een wereld van verschil. De teksten zijn beter, de foto’s van betere kwaliteit en ik durf meer mijn mening naar voren te laten komen. En mijn blog blijft groeien!

Bloggers Burnout #5 Blaas oude artikelen nieuw leven in

Kijk een keertje in je archief. Zoals ik hierboven al beschreef, soms kan een artikel nét even beter of anders. Herschrijf (delen) van de tekst en maak bijvoorbeeld nieuwe foto’s. Deel ze daarna op Social Media. Als je even geen inspiratie hebt, of geen zin hebt in een nieuw artikel, is dit de ideale manier om toch traffic naar je blog te krijgen én om ermee bezig te blijven.   Ik merk vooral dat ik, zodra ik bezig ben, het fijne gevoel weer terugkomt. En wat ik al vaker bij andere tips noemde, lukt het echt niet, laat het dan lekker voor wat het is. Je zal snel genoeg merken dat je het schrijven en de interactie mist. Dit is voor absoluut de beste tip geweest!

Heb jij wel eens een Bloggers Burnout gehad en hoe ging je hiermee om?

***

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube

LIEFS, CHARLOTTE  ♥

You may also like

14 Comments

 • Bregje

  Handige tips, dankjewel!!
  Ik zorg dat ik altijd wat concepten heb staan, ga een tijdschrift lezen voor inspiratie of laat het gewoon helemaal los. In dat laatste geval komt er meestal een mooi stuk uit!
  Bregje onlangs geplaatst…Lieve moeder in de supermarkt…My Profile

  5 februari 2016 at 08:49 Reply
 • Vlijtig Liesje

  Ik denk dat iedere blogger wel eens een moment heeft dat het scherm blanco blijft. Bij mij helpt het om iets anders te gaan doen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Pinata maken of kopenMy Profile

  5 februari 2016 at 09:32 Reply
 • Marjolein

  Leuk artikel, ik sla de tips zeker op. Op dit moment zit ik in die fase. Werken en bloggen, is niet gemakkelijk te combineren. Ik heb het wat onderschat en begin daarbij te twijfelen aan mezelf. Ben ik wel goed genoeg als blogger? Hebben de mensen er iets aan? Dit omdat er weinig interactie is. En als ik mezelf dan vergelijk met andere.. Dat maakt zo’n burnout er niet sneller op voorbij gaan.

  5 februari 2016 at 11:52 Reply
 • Mariska

  Hele handige tips! Ik probeer minstens een week vooruit te werken.
  Mariska onlangs geplaatst…Make-up aanbrengen: in welke volgorde?My Profile

  5 februari 2016 at 12:35 Reply
 • Eline

  Aangezien ik nog maar pas gestart ben met bloggen, heb ik dit nog niet echt als probleem ervaren. Ik stel me wel eerder de vraag ‘Zouden mensen dit wel leuk vinden als ik hierover wat schrijf? Interesseert dit iemand?’. Bedankt voor de fijne tips!
  Eline onlangs geplaatst…Rapley ervaring #1 – Elk kind ontwikkelt andersMy Profile

  5 februari 2016 at 14:04 Reply
 • jeapiebel

  Gelukkig heb ik dat nog niet gehad, maar ik kan me echt goed voorstellen dat het kan gebeuren. Blog planning lukt mij nooit. Denk niet te moeilijk over vind ik een goede uitspraak. Soms wil je dat het te goed wordt. Goed artikel.

  5 februari 2016 at 14:34 Reply
 • Carolien

  Fijne tips, ik probeer ook steeds meer vooruit te werken, en dan ervoor te zorgen dat ik 1 dag flexibel ben en kan verplaatsen naar andere dagen (mocht er iets tussen door komen).

  5 februari 2016 at 18:56 Reply
 • Sanne

  Fijne tips, deze kan ik echt wel gebruiken. Dat voorruit werken gaat niet altijd zo goed. Daarom ga ik je tips zeker onthouden want ze komen van pas. Ik ga het zeker proberen en dat is al beter dan helemaal niet bloggen. 🙂
  Sanne onlangs geplaatst…Valentijns oorbellen diyMy Profile

  5 februari 2016 at 20:07 Reply
 • Heidi

  Wat leuk om te weten

  5 februari 2016 at 22:50 Reply
 • Michelle

  Handige tips! Het blijft soms lastig om bloggen, gezinsleven en werk te combineren. De papieren agenda ben ik ook van plan.
  En nog iets heel anders: ik heb je genomineerd voor de Liebster award. Dit is een “tag-award” voor nieuwere blogs. Op mijn site http://waarikvoorwakkerblijf.wordpress.com/2016/02/07/liebster-award/ kun je er meer over lezen.
  Liefs, Michelle

  7 februari 2016 at 10:30 Reply
 • PatriciaKleijn

  Handige tips hoor, heb er zelf wel eens een gehad en toen heb ik haast een half jaar niet geblogd, gelukkig ben ik nu weer goed op weg en dat vooruit schrijven helpt echt.

  10 februari 2016 at 14:41 Reply
 • Doneta

  Leuke en handige tips! Ik zit momenteel in een blogger burnout en heb een pauze genomen. Ik mis het nu wel enorm, dus hopelijk krijg ik weer moed om weer te gaan bloggen.

  -x- Doneta

  10 februari 2016 at 16:55 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Wel goed dat je de pauze hebt ingelast! Als je het ontzettend mist, komt de puf vast snel om weer te beginnen. Misschien in de tussentijd vast wat ideetjes op papier zetten…?

   12 februari 2016 at 09:03 Reply

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: