Blogtips

Blogtips #4 Hoe krijg je meer volgers op Social Media?

Als je je blog berichten ook op Social Media post, is het handig om veel volgers te hebben. Hoe meer volgers op  je Social Media kanalen, hoe groter de kans dat je meer publiek naar je blog trekt. In dit artikel bespreek ik hoe je meer volgers kan krijgen op Facebook, Instagram en Twitter. Dit zijn voor mij de drie kanalen waaruit ik het meeste traffic verkrijg.

Inhoudsopgave

Social Media #1 Facebook

Facebook is voor mij het grootste Social Media kanaal als het gaat om clicks naar mijn artikelen. Als je het nog niet had gedaan, maak dan een speciale Facebookpagina aan voor je blog. Je artikelen kan je vervolgens (automatisch) posten op je pagina zodat je volgers zien dat je een nieuw bericht online hebt staan. Er zijn een aantal mogelijkheden om meer likes/volgers te krijgen op Facebook.

 1. Je kan een betaalde advertentie maken voor je pagina. Bij het maken van deze advertentie geef je aan wat je doelgroep is, waar deze vandaan komt en wat de interesses zijn die aansluiten bij jouw blog. Daarna kan je zelf kiezen welk budget je hiervoor hebt. Hoe hoger je budget, hoe meer mensen je advertentie zien en hoe meer likes je zal ontvangen. Het is niet zo dat je betaald voor de mensen die je pagina liken, iedereen is vrij om hiervoor te kiezen.
 2. Een like-deel-win actie opzetten. Als je een leuk product hebt ontvangen, of zelf hebt geshopt dan kan je dit met een winactie aan je lezer(ressen) weggeven. Je kan er dan voor kiezen om als voorwaarde het liken van je Facebookpagina op te nemen. Een andere voorwaarde die je kan stellen is het delen van het bericht op Facebook. Ik ben hier zelf wat terughoudender in, omdat ik merk dat dit niet zoveel wordt gedaan en ik het zelf ook nauwelijks doe.
 3. In veel Facebookgroepen staat er een “spam je facebookpagina” topic. Als je hier je pagina achterlaat zit de kans erin dat een aantal mensen je van een like zullen voorzien. Ik merk dat het vaak helpt als je zelf ook een aantal pagina’s van een ander liked.

Social Media #2 Instagram

Instagram is een stuk persoonlijker dan Facebook. Het is dan ook hét Social Media kanaal van nu en mijn favoriet 😉 Je kan er voor kiezen om een verschillend Instagram account aan te maken voor je blog, maar ik vind dit persoonlijk te veel gedoe. Daarnaast vind ik het ook leuk om een kijkje achter de schermen te geven. Een Facebookpagina wordt toch al snel wat zakelijker gezien, iets waar je je artikelen deelt en bijvoorbeeld een inspirerende quote, daarom vind ik Instagram juist zo leuk! Wat voor mij werkt is het liken en reageren op andermans foto’s. Geef wederom een inhoudelijke reactie. Dit hoeft niet zo lang te zijn als wanneer je op iemands artikel op een blog reageert, maar wel iets meer dan alleen “leuk!”. Als je een persoon vindt die je aanspreekt, like een aantal foto’s van diegene en schrijf een waardevolle reactie onder een of meerdere foto’s en volg deze persoon. Zo wordt je opgemerkt en zal je merken dat andere jouw foto’s zullen liken en ook zullen reageren. Ik heb er een hekel aan als mensen je volg om je vervolgens weer te ontvolgen en weer opnieuw te volgen. Het is dan al snel duidelijk dat dit puur om het aantal volgers gaat. Dit is natuurlijk niet de manier waarop je je publiek wilt vergroten. Hashtags doen het ook altijd goed! Kies alleen wel de juist bij je foto 😉 Hieronder een lijstje van populaire hashtags: #instagood #cute #photooftheday #happy #beautiful #picoftheday #fun #smile #instadaily #igers #instalike #family Er zijn een aantal account die foto’s van andere op hen feed zetten. Dit is bijvoorbeeld A Beautiful Mess, That’s Darling en Mom Hub. Gebruik de hashtags #mybeautifulmess, #thatsdarling of #mom_hub, en maak kans om ook op hun feed geplaatst te worden 🙂 Daarnaast is het goed om een aantal dingen te beschrijven bij de foto die je gaat plaatsen. Wanneer is de foto gemaakt (#latergram), wat was je aan het doen toen je de foto maakte en herinnert de foto je aan iets? Door deze vragen te beantwoorden geef je meer inhoud aan de foto en zijn mensen sneller geneigd om je foto van een like én een reactie te voorzien!

Social Media #3 Twitter

Als ik de media mag geloven is het gedaan met Twitter. En heel eerlijk, dit is mijn minst favoriete Social Media kanaal. Het gaat zo snel en ik heb gewoon geen tijd om alles bij te houden (of word ik gewoon oud 😮 ) Wat werkt voor mij is om andere te volgen. Ik merk dat er op Twitter sneller wordt terug gevolgd dan op andere Social Media kanalen. Waarom dit is, geen idee. Wel volg ik alleen de mensen waarin ik oprecht geïnteresseerd ben. Niet volgen om gevolgd te worden. Maar dit is eigenlijk op alle kanalen not done! Interactie is de sleutel op Twitter. Je kan reageren op iemand tweet en hieruit kan al snel een hele conversatie ontstaan. Dit vind ik dan wél weer leuk van Twitter! Sinds kort is er ook een mogelijkheid om een advertentie op Twitter te zetten. Ik ben hier zelf niet bekend mee, maar dan weet je in ieder geval dat deze mogelijkheid bestaat.

Nog even een paar algemene dingen die voor alle Social Media kanalen gelden:

 • Als je een winactie organiseert kan je natuurlijk ook kiezen voor Instagram of Twitter voor het volgen en eventuele delen. Ik gebruik ook vaak nog “extra kansen” en hier vraag ik dan om het volgen van de overgebleven kanalen.
 • Regelmaat en consistentie blijven belangrijk! Post regelmatig een foto op Instagram, voorzie je Twitter tijdlijn van een nieuwe tweet en deel ook eens iets anders dan alleen je nieuwe artikelen op Facebook (denk aan een leuk filmpje, een persoonlijke foto of een inspirerende quote)

Hoe krijg jij meer volgers op Social Media?

***

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube

LIEFS, CHARLOTTE  ♥

 

You may also like

24 Comments

 • Marushi

  Handige tips! Ik gebruik ze allemaal al haha. Alleen twitter niet, ik snap gewoon het doel er niet van, en vind het ook niet echt interessant! -x-
  Marushi onlangs geplaatst…Nieuwjaars Winactie gewonnenMy Profile

  29 januari 2016 at 11:09 Reply
 • Patricia

  Weer een handig en verhelderend artikel. Mijn dank is wederom weer groot 🙂

  29 januari 2016 at 11:11 Reply
 • Lindsey Beljaars

  Leuke tips! Ik gebruik vooral Instagram en Facebook, geen Twitter en Snapchat!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Clinique Superdefense Night Recovery MoisturizerMy Profile

  29 januari 2016 at 11:12 Reply
 • Patricia

  Oh en ik vind zelf twitter heel fijn, maar dat zal waarschijnlijk komen omdat dat het perfecte medium voor mij is om mensen op te volgen die relevant zijn voor mijn blog en die ik interessant vind 🙂
  Patricia onlangs geplaatst…Festival voorpret met foto’sMy Profile

  29 januari 2016 at 11:13 Reply
 • Mariska

  Alleen Twitter maak ik geen gebruik van, heb me daar echt nooit in verdiept. Facebook en Instagram daarentegen vind ik heel fijn!
  Mariska onlangs geplaatst…Toetje uit oma’s keukenMy Profile

  29 januari 2016 at 11:40 Reply
 • alexa

  Niks is zo irritant als mensen die je volgen en dan weer ontvolgen dan denk ik echt waarom? sommige webshops doen dat ook!
  alexa onlangs geplaatst…Sally Hansen Miracle GelMy Profile

  29 januari 2016 at 11:44 Reply
 • Martine

  Bedankt voor je tips! Snapchat wordt ook steeds populairder. Iemand daarvoor tips?
  Martine onlangs geplaatst…Elene undoneMy Profile

  29 januari 2016 at 12:14 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Ik ben sinds kort ook begonnen met Snapchat. Heb het een heel tijdje links laten liggen omdat ik er eigenlijk niks van snapte 😉 Maar daar heb ik dus eigenlijk nog geen tips voor!
   Je kan me vinden onder lovely.charlot 🙂
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…And the Happy Socks Winners are…My Profile

   1 februari 2016 at 15:53 Reply
 • Heidi

  Leuk om deze artikel te mezen.

  29 januari 2016 at 15:28 Reply
 • Michelle

  Hi Charlotte, thanks voor de tips weer. Vooral die van Instagram zijn erg nuttig voor mij. Instagram is bij mij ook veruit favoriet!
  Michelle onlangs geplaatst…Eerste hulp bij babyverkoudheidMy Profile

  30 januari 2016 at 08:33 Reply
 • Chris verhoeven

  Hoi Charlotte,

  In je bovenstaande tips kan ik me zeker vinden. Het draait uiteindelijk allemaal wel om het opbouwen van natuurlijke volgers.

  Daarnaast kun je ook je social media links plaatsen in je email handtekening.
  En zorg ervoor dat je op ieder kanaal toch wel unieke content plaatst.

  Als je bijvoorbeeld een foto post op instagram en diezelfde foto pist op twitter en facebook, heeft het geen enkele meerwaarde om je andere social media kanalen ook te gaan volgen.

  Groeten chris
  Chris verhoeven onlangs geplaatst…5 tips om meer twitter volgers te krijgenMy Profile

  30 januari 2016 at 14:28 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Bedankt voor je uitgebreide reactie!

   Ik ben het niet helemaal eens met het plaatsten van unieke content. Ik heb veel volgers die mij inderdaad op meerdere kanalen volgen, maar ik heb er ook een heel aantal die mij bijvoorbeeld alleen op Facebook of Instagram volgen. De foto’s die ik op Instagram post, zet ik soms ook op Facebook. Zo zorg ik voor wat meer diversiteit van mijn Facebookpagina én zien mijn volgers (die me dus niet op Instagram volgen) het ook.

   Ik gebruik Instagram bijvoorbeeld ook niet veel om aan te geven als ik een nieuw artikel online heb staat.

   Nogmaals bedankt voor je reactie!

   Groetjes, Charlotte
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…And the Happy Socks Winners are…My Profile

   1 februari 2016 at 15:51 Reply
   • chris verhoeven

    hoi charlotte,

    wat ik bedoelde met unieke content per platform, is dat je facebook volgers meer reden hebben om je dan ook op instagram of twitter te volgen.

    Op die manier laat je ook je waardering zien aan je volgers van dat platform. en geef je ze een extra reden om je ook op je andere social media netwerken te volgen.

    Hetzelfde geld voor je mailinglijst.

    als je unieke content geeft aan je email abonees, content die niet op je blog komt te staan, hebben mensen meer reden om zich aan te melden.
    als je alleen maar mails stuurt met wat er op je blog is gekomen, dan zullen ze je mails hoogstwaarschijnlijk na verloop van tijd minder vaak openen.

    Maar dit is natuurlijk voornamelijk allemaal testen testen testen.

    groeten chris

    1 februari 2016 at 18:21 Reply
 • Myrthe

  Wauw wat een onwijs goeie tips! Hier kan ik echt wat mee! Nu maar snel een facebookpagina aanmaken haha.

  1 februari 2016 at 12:32 Reply
 • lisa

  Handige tips, en inderdaad, het is zoooo irritant als accounts je zeker 4 keer opnieuw volgen. Maak je keuze dan, je hoeft me niet te volgen 🙂

  1 februari 2016 at 19:53 Reply
 • Evy

  Fijne tips. Ik vind het altijd maar lastig om social media volgers te krijgen. Ik post elke dag wel een of meerdere foto’s op instagram en ik merk dat dat heel goed werkt. Ik heb nog geen Facebook pagina, ik vind dat heel eng! Ik vind het namelijk raar om dan vrienden uit te nodigen, een soort van schaamte. Dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Heb je daar toevallig tips voor? Haha.
  Liefs

  2 februari 2016 at 16:16 Reply
 • Nancy

  Ik snap Twitter ook niet zo, maar merk wel dat fashion link up partys erg veel bezoekers trek. Ik ben van plan om ze 1 x per maand te doen. De eerste loopt eind van deze dag af. Neem maar eens een kijkje om te zien wat het inhoud!

  3 februari 2016 at 08:50 Reply
 • Blogtips #6 Hoe plan ik het bloggen? | Lovely Charlotte

  […] Blogtips #4 Hoe krijg je meer volgers op Social Media? […]

  21 februari 2016 at 22:22 Reply
 • Judith

  Wat een goede tips! Bijna alles doe ik al, maar ik twijfel om een keer voor iets te betalen op Facebook.. misschien helpt het wel om neer mensen mijn blog te laten ontdekken. Ben benieuwd of het gaat werken! Liefs!

  4 april 2016 at 01:16 Reply
 • Nora

  Ik gebruik Facebook en Pinterest voor meer blogverleer. Sinds kort ben ik ook begonnen met instagram. Maar ben nog aan het leren.

  28 mei 2018 at 18:30 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: