Blogtips

Blogtips #3 Hoe zorg je voor meer traffic?

Begin je net met bloggen, dan is het misschien lastig om meer traffic op je site te krijgen. Ook als je al langer blogt kan het lastig zijn om meer bezoekers naar je site te krijgen.

Ik heb hier zelf ook wel wat moeite mee gehad, zeker in het begin. In dit artikel vind je tips om voor meer traffic op je site te zorgen.

Inhoudsopgave

Traffic Tip #1 Reageren bij andere blogs

Dit is iets wat er bij ook regelmatig nog bij in schiet. Zeker nu Ifan naar school is, merk ik dat mijn tijd beperkt is. Ik steek veel tijd in het schrijven en opmaken van mijn artikelen, waardoor er soms niet voldoende tijd overblijft om nog andere dingen te doen. Toch probeer ik het zoveel mogelijk te doen. Ik merk in mijn statistieken ook dat er vanaf de blog waarop ik reageer best wat traffic mijn richting in komt.

“Leuk!” of “Goed artikel!” zijn niet de meest waardevolle reacties. Probeer een inhoudelijke reactie te geven. Blijf wel te allen tijde netjes en beschaafd. Niemand heeft er iets aan om afgekraakt te worden. Mocht je je nou toch aan iets storen, stuur dan even een persoonlijk mailtje. Bedenk dat er aan de andere kant van de website ook een persoon zit met gevoelens.

Traffic Tip #2 Facebook groepen

Ik ben lid van verschillende Facebook groepen waar je je nieuwe artikel mag spammen. Dit is handig om meer naamsbekendheid te krijgen en om meer traffic naar je site te leiden. Een aantal voorbeelden van deze groepen zijn:

Traffic Tip #3 Pinterest

Ja hoor, daar is ‘ie weer! Pinterest! Ik blijf er een groot fan van 🙂 Niets alleen om er inspiratie op te doen, maar zeker ook om je eigen artikelen te pinnen.

Als je de Chrome browser gebruikt, kan je heel makkelijk een widget installeren die je helpt om dingen te pinnen. Daarnaast kan je groepsborden volgen die speciaal bedoelt zijn voor bloggers en kan je zelf een groep aanmaken.

Traffic Tip #4 Vergroot je volgers op Social Media

Hoe meer volgers je hebt op Social Media, hoe meer mensen je nieuwe artikel zien, hoe meer traffic je op je site kan verwachten. Volgende week vind je over dit onderwerp een nieuwe blogtips!

Traffic Tip #5 Regelmaat & Consistentie

Hoe meer regelmaat je hebt met het posten van nieuwe artikelen, hoe sneller mensen geneigd zijn om terug te keren naar jouw site. Ik houd ontzettend van regelmaat en vind het ook fijn om iedere werkdag op dezelfde tijd een nieuw artikel online te hebben staan. Voor mijn bezoekers is het prettig dat ze weten waar ze aan toe zijn, en voor mij “werkt” het beter in mijn planning.

Wat is jouw ultieme tip om voor meer traffic op je site te zorgen?

***

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube

LIEFS, CHARLOTTE  ♥

 

You may also like

26 Comments

 • Michelle

  Oe, shame on me. Ik blog pas sinds kort en ik doe geloof ik alleen nummer 1. En dan ook niet eens per se vanwege de traffic maar omdat ik het leuk vind. Ik denk dat ik zelf pas over een tijdje bewust met traffic ga bezig houden. Eerst wil ik mijn blog verbeteren.
  Je tips zijn erg praktisch. Van die Facebook groepen had ik nog nooit gehoord, fijne tip!
  Michelle onlangs geplaatst…Wonderschoon kikkerlandjeMy Profile

  22 januari 2016 at 07:49 Reply
 • Vlijtig Liesje

  Mijn ultieme tip is goede posts te schrijven.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Waarom zijn lijstjes zo populair?My Profile

  22 januari 2016 at 09:30 Reply
 • Mariska

  De kwaliteit van je blog telt ook wel mee. En een kleine geluksfactor. Verder heb ik geen toevoegingen, dit zijn de basistips!
  Mariska onlangs geplaatst…Het regent reviews! #2My Profile

  22 januari 2016 at 12:07 Reply
 • Mari"elle

  Hey Charlotte,

  Het zijn zeker goede tips. Vooral met consistentie in het plaatsen van artikelen heb ik af en toe een probleem. Het blijkt lastig te zijn naast een baan die ook nog een uur vanaf mijn huis ligt om elke dag een kwalitatieve blogpost te plaatsen. Ik heb een tijdje geprobeerd om dagelijks te bloggen. De bezoekers aantallen gingen zeker omhoog maar mijn privé leven leed eronder. Nu wil ik 1 of 2 maal in de week een post gaan plaatsen. Bedankt voor de nuttige tips!

  22 januari 2016 at 12:13 Reply
 • Reshma

  Handige tips!

  22 januari 2016 at 12:20 Reply
 • Lisette van Dijk

  Doordat ik ook werk, 2 kids heb, en zelf ook mijn artikels wil schrijven kan ik niet altijd of veel reageren bij de bloggers. Ik probeer wel echt te reageren bij de bloggers die me het meest aanspreken op hun artikels. Is soms wel wat lastig haha. De fb groepen helpen mij echt niet aan meer bekendheid heb ik het idee. Zelfde als volgers vergroten op social media ? Hoe dit je dit als je blog nog “klein” is. Ik plaats wel geregeld artikels en naar mijn idee, is het leuk en ook fijn om te lezen. Geen moeilijke taal maar gewoon zoals het is 🙂 dus ja, hoe ga ik meer volgers krijgen op bijv fb? Een winactie heb ik nu ook lopen maar echt veel respons komt er niet op.. wel wat hoor, maar als ik zie hoe t gaat bij andere dingen die verloot worden haha.

  Ik denk dat het gewoon een kwestie is van … doen wat je leuk vind en wel zien wat er van komt! Ik schrijf met veel plezier en heb nog steeds veel ideeen. Hopelijk blijven mensen mijn artikels interessant vinden 🙂 en krijg ik vanzelf meer volgers.

  22 januari 2016 at 12:23 Reply
 • Evy

  Handige tips! Enkel het reageren op andere blogs doe ik niet vaak omda het simpelweg vaak niet makkelijk is via m’n iphone. En aangezien ik de meeste blogs via iphone lees..
  (Jouw blog is wél gsm vriendelijk 😉 )

  22 januari 2016 at 13:00 Reply
 • Heidi

  Leuke tips.
  In beging kwam der ook niet echt veel mensen reageerden op mijn blog.
  Dan had ik een boek van Blog boek met tips gekocht en daar stond het ook al in vermeld .
  Nu probeer ik bij veel Bogers reactie te schrijven.
  En ja hoor, nu komt der toch schot in de zaak.

  22 januari 2016 at 13:25 Reply
 • Suzan

  Ik denk dat een onderdeel ook echt geluk is! Als de juiste persoon jouw blog ziet en deelt bijvoorbeeld of als magazines je blog oppikken! Zelf krijg ik veel vanuit LookBook!

  Groetjes,

  Suzan van suzanalberts.com

  22 januari 2016 at 15:04 Reply
 • saskia

  Haha ik moet wel lachen om de reactie: handige tips! hierboven. Ik ben dan misschien wel heel gemeen maar daar klik ik dus nooit op haha. Verder inderdaad tips die ik zelf ook gebruik, het social media vergroten is iets dat voor mij heel goed heeft gewerkt.
  saskia onlangs geplaatst…9 schaamtevolle bekentenissenMy Profile

  22 januari 2016 at 16:56 Reply
 • sandra

  Leuk artikel! Ik probeer ook regelmatig tijd te maken om op andere posts te reageren

  22 januari 2016 at 19:17 Reply
 • janske

  Ik doe ook alles wat je hier omschrijft en probeer dicht bij mijzelf te blijven qua schrijfstijl. Dan is het extra fijn wanneer een artikel wordt gelezen omdat hij recht uit mijn hart komt en geen commercieel artikel is om meer trafic te krijgen.
  janske onlangs geplaatst…Winactie #2: Win een geboorte stempelMy Profile

  22 januari 2016 at 21:15 Reply
 • Jessica

  Mega handig artikel. Zelf denk ik dat je als je veel trafic krijgt als je niet gaat kopiëren en je blog echt bij jezelf houd.

  23 januari 2016 at 10:39 Reply
 • Margot

  Handige tips! Ik blog zelf een klein halfjaar nu en mijn trafic valt best mee al kan het natuurlijk nog veel beter. Ik ben er dan ook niet zo specifiek mee bezig, maar dankzij deze tips moet ik me daar eens mee bezighouden. X

  23 januari 2016 at 11:24 Reply
 • Chris verhoeven

  Hoi charlotte, dit zijn inderdaad goede maar ook zo’n beetje de basis tips die je zou kunnen volgen.

  Mijn aanvulling?

  1. Schrijf voor je lezer. Als je een bepaald publiek aan wilt spreken, dan zul je content kunnen maken dat hen aanspreekt. Ik weet dat er veel bloggers zijn die geen specifiek onderwerp willen gebruiken, maar meer over alles willen schrijven. Maar op die manier krijg je teveel algemene bezoekers en die zijn geneigd weg te blijven als je volgende artikelen over iets heel anders gaan.

  2. Reageren op blogs. Wat ik mezelf heb voorgenomen is om iedere dag blogs te lezen. En op 3 blogs inhoudelijk te reageren. Als ik dit iedere dag 3x doe dan tikt het aan na verloop van tijd. Ik doe dit in de avonden en weekenden en in de passieve tijd (bijvoorbeeld in de bus naar het werk en terug) lees ik blogs en sla ik ze op als ik wil reageren.

  3. Facebook groepen aanvulling. Wat me opvalt bij veel bloggers in facebookgroepen is dat ze hun facebook pagina niet als werk hebben ingevuld op hun persoonlijke account. Je reageert binnen een groep altijd met je persoonlijke pagina en als iemand mijn reactie waardevol vind, kan hij/zij op mijn profiel klikken en dan staat bovenin gelijk mijn Facebook pagina vermeld bij werkt bij… Dit is een simpele truc die je snel kunt toepassen en niet meer naarom hoeft te kijken.

  4. Bouw je sociale kanalen op en ga actief op zoek naar jouw ideale lezers. Reageer inhoudelijk oo hun tweets, reageer op instagram foto’s en het belangrijkste is dat je om je lezers geeft. Waardeer hun.

  5. Focus niet op de getallen. Al heeft je facebook pagina maar 5 likes, focus je op die 5 mensen. Ga het gesprek met hun aan en vraag waar je hun mee van dienst kunt zijn. Als je je concentreert op je huidige volgers en je bouwt hier een goede band mee op, dan volgen er vanzelf meer.

  5. Wees persoonlijk oo je blog. Plaats een about pagina met leuke persoonlijke foto. Zodat je lezers zich meteen verbonden met je voelen.

  Ik hoop dat dit een beetje een waardevolle aanvulling is.

  Groeten chris

  23 januari 2016 at 15:14 Reply
 • Yvonne

  Inderdaad de basis tips

  Zelf ben ik heel actief op Facebook en is mijn pagina heeft ook best veel volgers bijna 2000. Maar dat wil niet zeggen dat deze 2000 ook echt mijn artikel te zien krijgen. Hoe actiever je lezers hoe actiever je account.

  De Facebook groepen ik haal daar wel veel lezers weg. . Zelf klik ik ook op dat wat ik graag wil lezen, daar zijn die groepen handig voor.

  Reageren op andere blogs helpt zeker mee.

  26 januari 2016 at 16:23 Reply
 • Sabine

  Ben benieuwd naar het artikel over meer volgers krijgen op social media. Ben net begonnen met Twitter en een Facebook pagina en echt snel gaat het nog niet 🙂
  Sabine onlangs geplaatst…Vrijheid blijheid? Niet voor een Colombiaan. Lees hier: het grote visum-verhaalMy Profile

  26 januari 2016 at 16:47 Reply
 • Kaoutar

  Handig artikel! Ik ben ook benieuwd naar meer volgers krijgen via social media!

  26 januari 2016 at 17:41 Reply
 • Kaoutar

  Handig artikel! Ik ben ook benieuwd naar meer volgers krijgen via social media!

  26 januari 2016 at 17:41 Reply
 • liselotte

  Dankjewel voor de tips! Ik hoor vaak idd dat het zo verstandig is om bij anderen te reageren, maar ik vind dat dus zo lastig! Vind het heel leuk om andermans verhalen te lezen maar 9 vd 10 x zijn alle mogelijke reacties al gegeven. Maar goed, ik ga er mee aan de slag Ben benieuwd naar je tips over meer volgers op social media!

  27 januari 2016 at 08:21 Reply
 • Pepie

  Hi, dit zijn hele goede tips. Ik ben nou sinds drie maanden bezig en ik vind het vooral leuk om andere blogs te lezen en daarop te reageren. Daaruit haal ik ook weer inspiratie. Bedankt voor de tips en ik ga er zeker mee aan de slag.

  27 januari 2016 at 10:17 Reply
 • Isra

  Goede tips. Alleen jammer dat het reageren op andermans blog vrijwel altijd no-follow backlinks zijn.

  27 januari 2016 at 15:16 Reply
 • Evy

  Wederom fijne tips! Ik gebruik de meeste al. Ik probeer dus regelmatig te posten en deel veel op social media. Ik denk dat ik me echt moet gaan focussen op Facebook…
  Liefs
  Evy onlangs geplaatst…DRIEDUBBEL FEEST! // PersoonlijkMy Profile

  2 februari 2016 at 16:19 Reply
 • Blogtips oproepje! | Lovely Charlotte

  […] Blogtips #3 Hoe zorg je voor meer traffic? […]

  14 februari 2016 at 22:32 Reply
 • kim

  Ik heb sinds daarnet pinterest. Ik had al wel een bord,
  maar ik probeerde met internet explorer de widget te downloaden ipv met chrome.
  Ik ben al wel lid van heel veel facebookgroepen.
  Ook heb ik best wel veel sociale media.
  Nou blog ik natuurlijk ook nog maar 6 weken dus dat is in verhouding nog ontzettend kort.
  Super handige tips waar ik zeker wat mee kan
  kim onlangs geplaatst…pesten mijn verhaal-2My Profile

  17 april 2016 at 23:49 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: