Blogtips

Blogtips #2 Waar haal je inspiratie vandaan?

Inspiratie, het blijft een lastig dingetje! Waar haal je het vandaan en hoe zet je het dan om in een artikel wat bij jouw website past? In dit artikel vind je mijn tips & tricks!

Inhoudsopgave

Inspiratie tip #1 Pinterest

Inspiratie - Pinterest Pinterest is ‘the place to be‘! Over welk onderwerp je ook blogt, er staan de mooiste plaatjes, tutorials of ideeën op. Ik heb zelf verschillende borden. Een bord voor mijn eigen blogposts, blogtips, interieur, haar & make-up en fashion.

Ik kan uren doorbrengen in de app of gewoon op m’n laptop. Zelf vind ik de app wel prettiger werken overigens. Neem een kijkje (ook op mijn Pinterest) en verdwaal ook tussen alle mooie dingen 😉

Inspiratie tip #2 Tijdschriften en kranten

Inspiratie - Tijdschriften

Ook voor elke niche zijn er wel tijdschriften te vinden. Zelf vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld Ouders van nu, Kek Mama of Fabulous Mama & Family door te bladeren. Ik kom inspirerende verhalen tegen waar ik mijn eigen mening op kan loslaten en er een artikel over kan schrijven.

Daarnaast haal ik ook vaak inspiratie uit tijdschriften voor het maken van foto’s. Hoe zet je een product nu het beste op de foto. Tijdschriften zijn hier een bron van inspiratie voor!

Kranten doen het ook goed. Schrijven over onderwerpen die in het nieuws zijn worden goed gelezen. Het sluit aan bij de belevingswereld van velen. Op de website van krantenaanbiedingen vind je altijd een krant tegen een leuk prijsje. Jij blijft op de hoogte van het nieuws en hebt ook weer iets nieuws om over te schrijven!

Inspiratie tip #3 Alledaagse dingen

Omdat ik een persoonlijke mama & lifestyle blog heb, haal ik ook veel inspiratie uit alledaagse dingen. Probeer eens op een andere manier naar dingen te kijken. Denk ik artikelen en inspiratie. Hoe doe jij bepaalde dagelijkse routine? Wat zijn jou dagelijkse irritatiepuntjes (en hoe los je dit op!), ga zo maar door.

Veel foto’s maken van de alledaagse dingen is voor mij een inspiratiebron. Door deze foto’s terug te kijken zie je dingen die je misschien niet meer opvallen.

Inspiratie tip #4 Andere blogs

Natuurlijk is het niet zo handig om een kant en klaar artikel van iemand anders over te nemen. Maar dit artikel kan je wel op ideeën brengen. Hoe kijk jij hier tegenaan, wat zou je misschien anders doen. Niet alleen blog, maar zeker ook YouTube filmpjes kunnen voor nieuwe inspiratie zorgen!

Inspiratie tip #5 Tags

Maandag video - Get to know me better tag Als je in Google zoekt naar blogger en tags komen er meteen duizenden resultaten uitgerold. Zoek een Tag uit die bij jouw en je blog past en vul hem in. Je kan dit natuurlijk doen door een geschreven artikel te maken, maar denk ook eens ‘outside the box‘, en maak er bijvoorbeeld een filmpje of een podcast van!

Mocht je nou echt Koos Inspiratieloos zijn, laat het dan gewoon even voor wat het is. Het heeft totaal geen zin om toch maar een artikel te gaan schrijven hoewel je er echt geen zin in hebt. Dit zijn vaak ook niet de beste artikelen 😉 Je verliest echt geen bezoekers als je in plaats van 5 keer per week, maar 2 artikelen online zet.

Je zal merken dat je na een week toch echt het schrijven weer gaat missen. En geloof me, je loopt dan ineens over van inspiratie en blijft maar doorgaan!

Waar haal jij inspiratie vandaan?

***

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube * Pinterest

LIEFS, CHARLOTTE  ♥

You may also like

7 Comments

 • Vlijtig Liesje

  Uit mijn leven, tijdschriften, kranten, boeken etc.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Kijktip: The AffairMy Profile

  15 januari 2016 at 10:55 Reply
 • Mariska

  Pinterest en tijdschriften zijn eigenlijk best voor de hand liggende bronnen, alleen denk ik er nooit aan. Goede tips !

  15 januari 2016 at 12:52 Reply
 • saskia

  Ik haal eigenlijk overal inspiratie vandaan. Grappig, het is precies dezelfde vraag die vandaag op mijn blog stel haha. Meestal plopt er gewoon iets in mijn hoofd en daar is mijn inspiratie 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Bloggen tips: meest gestelde vragenMy Profile

  15 januari 2016 at 16:51 Reply
 • Michelle

  Ik kom pas net kijken in blogland. Inspiratie genoeg, maar structuur en tijd wat minder. Pinterest vind ik echt een goede. Fijne tip!j Daar heb ik al lang niets meer mee gedaan, maar is echt leuk! En verder maar eens een notitieboekje naast m’n bed leggen ofzo.
  Michelle onlangs geplaatst…Voor de eerste keer ziekMy Profile

  16 januari 2016 at 09:00 Reply
 • Heidi

  Ik vind Pinterest heel erg leuk. Kan der ook uren door brengen. Zeker door de leuke foto’s die der op komen maakt me al zo blij…!

  17 januari 2016 at 09:52 Reply
 • Blogtips #3 Hoe zorg je voor meer traffic? | Lovely Charlotte

  […] hoor, daar is ‘ie weer! Pinterest! Ik blijf er een groot fan van Niets alleen om er inspiratie op te doen, maar zeker ook om je eigen artikelen te […]

  22 januari 2016 at 06:31 Reply
 • Blogtips oproepje! | Lovely Charlotte

  […] Blogtips #2 Waar haal je inspiratie vandaan? […]

  13 februari 2016 at 14:41 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: