Blog

Blog | Terugkijkend op 2017

Ieder jaar in december kijk ik terug naar het voorgaande jaar. Dit jaar is mijn blog ongelofelijk in de lift gegaan en wil ik graag met jullie delen hoe het is gegaan! En dat doe ik door de ‘blog jaaroverzicht 2017’ tag van MamaKletst in te vullen 🙂

 

Inhoudsopgave

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Ik heb zoveel leuks meegemaakt het afgelopen jaar dat het moeilijk is om er maar eentje uit te kiezen… Maar als ik dan echt moet kiezen, ga ik toch voor ons blog weekend in Hoog Vaals.

We hebben zo’n leuk weekend met z’n alle gehad en het was zo ontzettend gezellig. Van koffiefilters van wc-papier tot paprika en tomaten wijn drinken.

Ik was best een beetje zenuwachtig om met 9 andere vrouwen in een huisje te zitten. Blijft toch wel een dingetje 😉 Maar gelukkig ging dit allemaal goed en hebben we de grootste lol samen gehad!

 

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Natuurlijk zijn er dingen die ik minder leuk vind. Maar ik denk dat je dat bij elke baan wel zal hebben.

Fear of missing out, is voor mij absoluut een valkuil. Ik wil ook graag overal bij zijn en met alles meedoen waardoor ik soms mezelf voorbij loop. Je hoort me niet klagen hoor, want het zijn allemaal leuke dingen, maar soms is het wel een beetje té druk. Met name in zo’n overvolle decembermaand 😉

 

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ja, ik vind bezoekersaantallen belangrijk. En niet alleen ik vind dit belangrijk, opdrachtgevers vinden dit ook.

Maar ik heb wel geleerd om me hier niet teveel op te focussen. Als het goed gaat is het prima, maar valt een maand een keer tegen dan kan ik daar noga van in de put zitten. Daarom probeer ik er niet te vaak meer naar te kijken en gewoon plezier te hebben in het schrijven 🙂

 

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Ik heb zoveel leuke samenwerking gehad, dat het wederom erg lastig is om te kiezen. Mijn samenwerking met Oliveway was erg geslaagd. Zij vonden mij review erg goed en hebben zelfs de producten die ik hem reviewed gebombardeerd tot ‘Charlotte’s Choice’, Hoe tof is dat!

Daarnaast heb ik een leuke samenwerking gehad met Biocare Online. Voor hun heb ik productvideo’s gemaakt voor het merk Inika. Je ziet mij dus iedere keer voorbij komen als je op de webshop kijkt 😉

En ik heb een leuke samenwerking gehad met Milly Pie. Nog steeds ben ik zó blij met deze planner! Ik maakte een review en video van de planner. Milly Pie vond deze zo goed dat ze hem op hun website hebben gezet bij ‘How to use, weer zo’n mooi compliment!

 

Wat zou je in 2018 helemaal anders willen doen?

Ik wil proberen om één dag in de week vrij te houden. Dat betekent natuurlijk dat ik op de andere dagen meer zal moeten doen, maar het lijkt me heerlijk om gewoon een dag in de week ‘vrij’ te zijn. Of dit gaat lukken is natuurlijk een tweede, maar hoop doet leven nietwaar 😉

 

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Ik vond het artikel van Fleur over hoe zij haar kinderen ’s avonds in bed legt met de kleding voor de volgende dag heel grappig om te lezen. Het is inderdaad een goede manier van omdenken, en als dit helpt om minder stress in de ochtend te hebben, waarom niet?

De artikelen van Merel vind ik ook altijd erg fijn om te lezen. Ze schrijf ontzettend uitgebreid en informatief. Daarnaast kan ik me heel erg vinden in haar humor en (als ik het zo mag zeggen) onhandigheid. Gelukkig ben ik niet de enige die… (you het the point 😉 )

De blog van Linda over het versturen van kerstkaarten zette me aan het denken. Waarom zouden we inderdaad nog kerstkaarten versturen? Ook hier wordt het ieder jaar minder, bij jullie ook?

 

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

De persoonlijke verhalen schrijf ik altijd erg gemakkelijk en zijn vaak binnen een 20 minuten geschreven. Review nemen wat meer tijd in beslag. Vaak ook omdat hier nog foto’s voor gemaakt moeten worden en soms video’s voor moeten worden opgenomen.

Ik vind video reviews altijd erg leuk om te maken. Ik vind video’s leuk, maar om dit te combineren met een review misschien nog wel leuker!

 

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2017?

Dit was ‘De 6 beste Parenting Parodies!‘ Deze is maar liefst 20 keer gelezen 🙁 Ik vond hem zelf erg grappig, jullie blijkbaar niet 😉

 

Welk artikel is het best gelezen in 2017?

Dat is het artikel ‘Enig kind zijn is zielig, alleen is ook maar alleen‘. Dit artikel is bijna 5000 keer gelezen. Ook werd het opgepikt door vrouw.nl waar het op hun website stond en op de website van de Telegraaf.

Ik ben best trots op dit artikel, zeker ook omdat ik me erg kwetsbaar opstel. Iets wat ik niet zo vaak doe hier op mijn blog.

 

Wat zou je nog willen leren?

Ik zou nog best wel eens een cursusje SEO willen krijgen. Ik weet best veel, maar hoe ik dit moet omzetten in praktische stappen vind ik soms nog lastig. Zeker ook omdat het best een klus is, hik ik er constant tegenaan.

Daarnaast ben ik bezig met planning. Ik wil graag leren om zo goed vooruit te denken dat ik geen stress meer heb met bepaalde periodes. Dat ik al nadenk over bepaalde blog die online kunnen komen.

 

Welke andere blogger zou je in 2018 (weer) willen ontmoeten?

De bloggers die ik nu vaak zie, Fleur, Linda, Merel, Lisette , Marguerita, Miriam, Nicole, Cassandra, Marije, Joyce en Linda, zou ik graag in 2018 weer opnieuw zien.

We zijn vaak te vinden bij dezelfde evenementen en hebben het altijd erg gezellig samen 🙂

 

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Ja, absoluut! Ik heb veel plezier in het schrijven, foto’s en video’s maken.

Op 1 november 2016 maakte ik van mijn blog officieel mijn werk door Lovely Charlotte te registreren als bedrijf bij de Kamer van Koophandel. Vanaf dat moment was het dus serious business 😉

In het afgelopen jaar heb ik een ontzettende groei doorgemaakt. Zowel op het gebied van bezoekerscijfers als het aantal samenwerkingen die ik heb. Het gaat dus erg goed en vind het nog steeds ontzettend leuk!

En als laatste puntje wat ik wil aanstippen, voor mij is dit mijn ideale ‘baan’. Ik kan werken onder schooltijd. Ik kan er altijd zijn voor fan, ik brengen en haal hem van school en als hij eens ziek thuis blijft is er niet meteen paniek. Voor mij is dit, naast dat ik het dus heel leuk vind, een van de grootste voordelen!

 

Je belangrijkste blog doel voor 2018

Vooral lekker door blijven gaan. Ik wil meer tijd steken in planning en organisatie, maar dit zal meer op de achtergrond gebeuren dan dat jullie daar veel van merken. Daarnaast wil ik wat gestructureerder video’s gaan maken.

Elke week een vlog. Niet perse een weekvlog, maar dat kan ook een 24-uurs vlog of weekend vlog zijn. Daarnaast wil ik ook elke week of om de week een extra video maken. Ik merk namelijk dat ik video’s maken ontzettend leuk vind om te doen en hier graag mijn aandacht aan wil besteden.

 

Ik wens jullie allemaal een sprankelend 2018!

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

You may also like

3 Comments

 • Fleur

  Lieve Charlotte, wat een mooi blogjaar heb je achter de rug. Ik ben blij dat ik dit jaar ook veel samen met jou heb mogen ondernemen. Ik hoop dat we in het nieuwe jaar ook weer veel op pad mogen, met natuurlijk een patatje tussendoor 😉 Ik wens je een mooie afsluiting van 2017 en veel geluk en liefde in 2018 <3

  29 december 2017 at 10:34 Reply
 • Myrthe

  Mooi overzicht. Je hebt veel bereikt dit jaar!
  Ik hoop dat 2018 je ook veel moois brengt, zowel op je blog als privé 🙂

  29 december 2017 at 21:10 Reply
 • Liesbeth

  Leuk om te lezen! Lekker door blijven gaan!

  30 december 2017 at 12:09 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: