Persoonlijk

Blog challenge | Hoe gastvrij ben ik?

Als Brabander wordt gastvrijheid je als klein meisje al geleerd. Maar toen ik 20 was verhuisde ik naar het “directe” Noord-Holland en veranderde ik veel. Niet ten nadelen hoor, maar die “Hollanders” (zoals mijn moeder zou zeggen) zijn toch anders dan de gemoedelijke Brabanders. Maar hoe zit het nou eigenlijk met mij, nog steeds gastvrij?

Gastvrij?

Ik kan me nog goed herinneren dat iedereen altijd bij ons kon mee-eten thuis. De achterdeur was altijd open en iedereen kwam ook door de achterdeur binnen. Aanbellen, daar deden we niet aan. Nergens voor nodig ook 😉 Er was dan ook altijd van alles in huis en voldoende als iemand wilde mee-eten.

Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, kreeg ik van studiegenootjes vaak het compliment dat ik altijd wat lekkers had en mijn koelkast altijd gevuld was. Brabantse gezelligheid noemde ze het altijd.

Het werd wat minder toen ik ging samenwonen met Dafydd. We waren weinig thuis en aten vaak buiten de deur. Maar als we dan een “diner party” hadden georganiseerd, kookte ik uitgebreid en genoot ik er altijd intens van.

Nu is het eigenlijk niet heel anders als toen ik net uit huis ging. We hebben altijd wel iets lekkers in huis en mocht er iemand onverwachts binnenwaaien tijdens etenstijd hebben we altijd voldoende, of nog wel iets wat ik in elkaar kan flansen. Wat me wel opvalt is dat het spontaan bij iemand langs gaan niet meer gebeurd. Er moet eerst wat afgesproken worden voordat we elkaar zien. En dat vind ik best jammer! Die spontane etentjes, borrels of lunches zijn juist zo ontzettend leuk, omdat ze zo spontaan en impulsief zijn!

Ik weet niet of het ligt aan Noord-Holland of aan de tijd waarin we nu leven, iedereen heeft het druk, maar ik vind het jammer! Dus mocht je ooit in de buurt zijn van Haarlem, kom gerust langs! Vind ik alleen maar erg gezellig 🙂

 

Hoe gastvrij ben jij?

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

1 Comment

  • Sunday Roundup | Beauty, favoriete blogs en video's! | Lovely Charlotte

    […] getogen Brabander is gastvrijheid mij met de paplepel ingegeven. Maar is het zo gebleven nadat ik, als student, op kamer ging wonen […]

    21 augustus 2016 at 07:06 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: