Blog

Als ‘kleine’ ZZP’er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Lovely Charlotte is sinds 1 november 2016 mijn bedrijf geworden. Op zich stelt dat niet zoveel voor, je gaat naar de Kamer van Koophandel zet je handtekening, betaalt de inschrijfkosten en staat met een half uurtje weer buiten. Maar bij het hebben van een bedrijf komen best wat dingen kijken waarover je moet nadenken. Ga je zelf je belastingaangiftes doen of besteed je dit uit, heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig en hoe werkt het met rechtsbijstand?

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Belastingaangiftes doen

Iets waar ik best wel tegenop zag, waren de belastingaangiftes. Ik ben niet zo thuis in het hele belastingstelsel en vind het allemaal maar ingewikkeld. Maar toen ik het eenmaal een keer had gedaan werd mij duidelijk dat dit echt he-le-maal niet moeilijk is. Zolang je zelf je boekhouding op orde hebt, ben je in een paar minuutjes klaar.

En gelukkig heb ik een zwager die accountant is en iedere dag met belasting bezig is 😉

 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Ik kan zelf best onhandig zijn en sta erom bekend dat ik dingen uit m’n handen laat vallen. Als ik naar events ga of een afspraak buiten de deur heb ben ik stiekem altijd bang dat er iets kapot gaat 😮 Daarnaast word ik vaak uitgenodigd om met Ifan samen een event te bezoeken. Ik heb mezelf aardig in de hand, maar met kinderen weet je het nooit. Ifan zal nooit met opzet iets stuk maken, maar hij blijft de genen van zijn moeder houden 😉

Hoe dan ook, als er iets stuk gaat als ik bij een ‘klant’ ben, zal dit vergoed moeten worden. Als je dan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt, kom je zelf niet met de kosten te zitten. Voor iets kleins zou dit niet zo’n probleem zijn, maar als je ergens per ongeluk een vaas omstoot of een schilderij van de muur afloopt kunnen de kosten al snel oplopen.

 

Elektronische apparatuur meeverzekeren

Naast de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is het ook mogelijk om elektronische apparatuur mee te laten verzekeren. Dit vind ik persoonlijk een zeer prettig optie. Ik als kleine ZZP’er heb niet zomaar even € 2.000,00 op de plank liggen voor een nieuwe computer of laptop.

 

Rechtsbijstand en incasso

Als ZZP’er heb je te maken met facturen. Je moet ze maken, versturen en controleren dat het op tijd wordt betaald. Ook bij kleine bedrijven komt het voor dat een factuur niet op tijd wordt betaald. Helaas heb ik hier zelf ook wel eens mee te maken gehad. Dan is het heel handig als je een incasso bureau achter de hand hebt die de kwestie uit handen kan nemen.

Daarnaast is rechtsbijstand ook een pré als je het mij vraagt. Ook hier heb ik al eens mee te maken gehad. Ik ga niet in detail treden, maar het had te maken met mijn auteursrecht. Een bevriende juriste heeft me toen uit de brand geholpen, en is het gelukkig snel en gemakkelijk opgelost. Maar als het was gekomen tot een rechtszaak, dan had ik toch echt rechtsbijstand moeten hebben.

 

Ben jij ZZP’er en heb jij weleens nagedacht over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: