Interieur

Interieur Inspiratie | Plannen voor de badkamer make-over

Een aantal jaar geleden kochten we onze huidige woning. Zo goed als helemaal klaar was het huis, we konden er zo in. Maar goed ook want na zo’n 3 maanden in vakantiehuisjes te hebben gewoond waren we het aardig beu!

Ik weet nog hoe ongelofelijk fijn ik het vond om eindelijk weer in een ‘eigen huis’ te wonen. De vakantiehuisje waren prima, maar het idee dat er al honderden, misschien wel duizenden, andere voor jou op die toilet hebben gezeten of in die douche hadden gestaan vond ik toch niet zo’n fijn gevoel.

Van muren schilderen naar een volledige zolder verbouwing

Ons nieuwe huis was in principe helemaal af en klaar. We hoefden er niks meer aan te doen. En dat hebben we de eerste tijd ook niet gedaan. Eerst even bijkomen van een hectische tijd! Naarmate we ons meer thuis begonnen te voelen, merkten we ook dat we bepaalde elementen van het huis wat minder vonden. Wat begon met het schilderen van wat muren en eindigden in de zomer van 2020 in een complete verbouwing van de zolder verdieping!

Dit was een flinke klus, maar het resultaat is dan ook geweldig. De enorme ruimte die het heeft gecreëerd, de tweede badkamer en de speelkamer voor onze zoon, het is het echt allemaal waard.

Daarnaast hebben we de begaande grond ook flink aangepakt. We hebben de donkere vloer verruild voor een lichte vloer en hebben we een nieuwe keuken.

De eerste verdieping

Nu de begaande en de tweede verdieping zo mooi zijn, begint het toch ook wel te kriebelen om de eerste verdieping eens goed aan te pakken. Binnenkort zullen we sowieso het donkere laminaat vervangen voor een lichtere variant. Verder zou ik onze badkamer ook graag onder handen nemen. Daar moeten we wel weer even flink voor sparen, maar plannen maken kan geen kwaad, toch 😉

De badkamer op de eerste verdieping is op het eerste oog prima. In een relatief kleine ruimte is alles aanwezig wat we nodig hebben; een tweede toilet, douche, bad en wastafel. Echter is de wastafel zó groot, dat de deur van de badkamer niet meer helemaal open kan. Schuin tegenover de wastafel zit in de hoek de douchecabine. De deur van de douche en de hoek van de wastafel staan vrij dicht op elkaar. Hierdoor kan je er in je eentje prima doorheen, maar als je samen in de ruimte bent, is het passen en meten.

Doordat de badkamer zo vol staat hebben we ook erg weinig opbergruimte. Hierdoor voel de ruimte nog kleiner aan en lijkt het rommelig.

Een nieuwe badkamer

Als we alles opnieuw zouden doen zou ik voor iets heel anders gaan. Ik zou kiezen voor een inloopdouche met een douchewand van mat zwart staal en glas. Toen we, tijdens de zolder verbouwing, voor de tweede badkamer aan het kijken waren kwam ik dit tegen. Ik vind zo’n inloopdouche zó mooi en chique.

Onze badkamer is nu voornamelijk wit en een donkerdere tegel op de vloer. Ik zou voor de inloopdouche kiezen voor een kleinere glanzende tegel. En dan in een warme tint. Ook vind ik van die nisjes in de muur om je spulletjes in te zetten super leuk.

white ceramic sink with faucet
Photo by Andrew Neel on Pexels.com

Het bad mag er wat mij betreft uit. Ik ben iedere keer voornemend om in bad te gaan, maar kies toch weer voor de douche. Lekker snel en praktisch. En als ik dan wel een keertje in bad lig, ben ik het na 15 minuten wel weer zat. Een bad is voor mij dus geen musthave. Voor de mannen trouwens ook niet.

Verder zou ik kiezen voor een simpel hangend toilet en een kleine wastafel met een zwart blad. Daarboven een grote ronde spiegel met een zwarte rand om te matchen bij de douchewand.

Maar goed, dat gaat dus nog wel even duren. Dus tot die tijd doe ik nog veel badkamer inspiratie op!

Veel liefs, Charlotte ❤️

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: