Mama & Kids, Zwangerschap

Een babyshower organiseren, hoe doe je dat?

Mijn zusje is in verwachting van haar eerste kindje en is halverwege augustus uitgerekend. En bij een zwangerschap hoort een babyshower, tijd om deze te gaan organiseren! Maar hoe organiseer je nou eigenlijk een babyshower?

Inhoudsopgave

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een verrassingsfeestje wat voor de aanstaande moeder wordt gehouden. Er wordt gevierd dat er een baby op komst is. Meestal wordt een babyshower een maand of twee voor de bevalling/uitgerekende datum gepland. De babyshower komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en is bedacht door de Duitse immigrant Franz Schauwer. Hij verkocht veel zilverwaar met een ingegraveerde naam als cadeautje bij de geboorte van een baby. Voor Franz was een babyshower het perfecte moment om zijn handelswaar te verkopen. De naam ‘babyshower’ komt dan ook van de achternaam van Franz, Schauwer.    

Wat komt er allemaal bij kijken?

Bij de organisatie van een babyshower komen een aantal dingen kijken. Ten eerste zorg je natuurlijk voor de gasten en een datum. Samen kunnen jullie kijken naar een geschikt cadeau. Wij kozen ervoor om allemaal een bedrag in te leggen en hier heb ik cadeaus van gekocht. Het is handig om met de zwangere in kwestie een babywinkel te bezoeken. Zo ben ik met mijn zusje een keertje naar Prenatal geweest om wat inspiratie op te doen en een paar rompertjes te kopen. Tijdens het struinen door de winkel wees ze verschillende dingen aan die ze leuk vond. Stiekem heb ik snel wat fotootjes gemaakt 😉 De gasten, datum en de cadeautjes zijn geregeld, nu de locatie nog. Er zijn twee opties waaruit je kan kiezen. Of je houdt de babyshower bij de zwangere thuis of op een andere locatie. Voor een andere locatie kan je denken aan een leuke lunchroom of cafeetje.  
 

Aankleding van de babyshower

Wij kozen ervoor om de babyshower thuis te organiseren. Het is dan natuurlijk wel leuk om de ruimte waar je het feestje geeft aan te kleden in de stijl die je voor ogen hebt. Voor de babyshower versiering mocht ik bij feestwinkel.nl leuke geboorte feestartikelen uitzoeken.  
  De stijl die we hebben aangehouden is voornamelijk roze met (rosé) goud. Qua versiering hebben we het redelijk rustig gehouden, je wilt natuurlijk geen overkill aan toeters en bellen.     Ook koos ik als ‘spelletje’ voor een pinata. Is een keer wat anders dan rompertjes versieren of blind babyvoeding proeven 😉 Ook kwam deze en de stok van feestwinkel.nl.  
 

Cadeautjes op een babyshower

Zoals ik al eerder vertelde hebben we geld ingezameld en heb ik hier allemaal cadeautjes voor gekocht waarvan ik wist dat mijn zusje het leuk vond of nog nodig had.  
  Je kan er ook voor kiezen om één groot cadeau te kopen voor de aanstaande mama. In ons geval hebben we dit niet gedaan aangezien ze alle grote items al in huis had  

Hapjes en drankjes

Mijn lieve mama, een vriendinnetje en mijn zusjes schoonmoeder zorgden voor hapjes en drankjes. We kozen voor hapjes en drankjes die mijn zusje vooral erg lekker vind. Ik bakte een taart en verder hadden we mini pizza’tjes, saucijzenbroodjes, ijstaart en uiteraard een alcoholvrij cocktail!  
  We hebben een ontzettend gezellige middag gehad en mijn zusje heeft heel erg genoten!  

Heb jij wel eens een babyshower georganiseerd?

Veel liefs,

Handtekening Charlotte
Lovely samenwerking
BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren

You may also like

2 Comments

 • Lovely Pictures #9 | Lexie, ziek & ziekenhuis! | Lovely Charlotte

  […] laatste weekend voor de zomervakantie organiseerde ik de babyshower voor mijn lieve zusje. Het was een groot succes. Anne werd verwend met allemaal leuke cadeautjes en […]

  14 augustus 2018 at 20:00 Reply
 • De Negenmaandenbeurs 2019 | Nieuwste producten en kortingscodes! | Lovely Charlotte

  […] heel leuk als cadeautje voor een babyshower of […]

  22 februari 2019 at 19:45 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: