Mama & Kids, Persoonlijk

Armoede bestaat niet in Nederland

Voor vele van ons lijkt het een ver-van-je-bed show te zijn, armoede. Dat bestaat toch helemaal niet in Nederland, of klopt dit beeld toch niet?

Wereld Armoede Dag

Vandaag is het Wereld Armoede Dag. Over de hele wereld wordt stilgestaan bij mensen die het minder goed hebben dan wij. En ik denk dat ik wel wij mag zeggen. De lezers van dit bericht hebben allemaal de mogelijkheid tot internet via een telefoon, tablet, laptop of pc. Als je je deze dingen kan veroorloven denk ik niet dat je in armoede leeft.

Internet is een luxe product. Voor mij zou dit een ding zijn wat ik zeker zou opgeven als ik niet voldoende geld had om voor mijn zoon te zorgen. Ik zou al mijn luxe artikelen opgeven om ervoor te zorgen dat mijn zoon in een fijne en veilige situatie op zou kunnen groeien.

Voor sommige ouders ligt dit niet simpel. Zij hebben geen luxe artikelen om op te kunnen geven en kunnen nauwelijks rondkomen met wat ze hebben. Laat staan extra artikelen kopen voor een baby’tje wat op komst is.

pr4kids-stichting_babyspullen-1op9

Stichting Babyspullen, hulp bij armoede

Stichting Babyspullen helpt hierbij. Zij verzamelen nieuwe en gebruikte babyspullen en maken hier babystartpakketten van. Deze pakketten worden door diverse hulpinstanties gratis aan ouders gegeven die het financieel moeilijk hebben.

Stichting Babyspullen verstrekt de pakketten uitsluitend aan (aanstaande) ouders die door een andere hulpinstantie, zoals de voedselbank of jeugdzorg, zijn doorverwezen. Op deze manier weten ze zeker dat de pakketten bij de juiste gezinnen komen.

“Online campagne ‘Luxe’

De keuze aan babyspullen is reuze. Ouders willen het beste voor hun kind. Op maandag 17 oktober start Stichting Babyspullen op haar website en Facebookpagina de negendaagse awareness-campagne ‘Luxe’. Negen dagen lang plaatst de stichting elke dag een post online met een afbeelding van een babyproduct en de vraag of het een noodzakelijk of luxeproduct is. Tevens wordt gevraagd of degene die het leest en/of erop reageert de post wil delen in zijn/haar netwerk. Hoe meer ouders met deze campagne worden bereikt, hoe beter. Doe met en deel de posts ook in jouw netwerk!”

pr4kids-stichting_babyspullen-beeld_baby_box

Tijdens onze verhuizing heb ik al de boxen met Ifan’s babykleertjes weer voorbij zien komen. We hebben alles bewaard en hebben 5 grote boxen vol met kleding e.d. Binnenkort ga ik de boxen uitzoeken en doneer ik de dingen die we niet meer gaan bewaren aan Stichting Babyspullen.

 

Liefs, Charlotte ♥

You may also like

1 Comment

  • Anna

    Goed dat je dit aankaart, en meedoet aan die actie. Armoede bestaat inderdaad wel degelijk in Nederland. Maar het is verborgen, zoals dat heet. Ik zou – denk ik – ook alles opgeven om mijn kinderen een goed bestaan te kunnen bieden. Mja, wat als je niets hebt. Wij proberen thuis ook een handje te helpen, Via de Voedselbank, Kringloopwinkels enzo.

    10 januari 2018 at 14:32 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: