Mama & Kids

Alweer luizen, om gek van te worden!

Vanaf de kerstvakantie is het bij ons raak, luizen. Om precies te zijn begon het op mijn verjaardag, 19 december. ’s Avonds merkte mijn moeder op dat Ifan wel veel krapte aan zijn hoofd. Na een snelle check zagen we die rotzakken over z’n hoofd krioelen 😮 En we zijn er nog steeds niet vanaf…

 

Zelf luizen

Als kind heb ik zelf ook wel eens luizen gehad. Samen met mijn zusje zaten we met stink shampoo een half uur te wachten in de badkamer tot het uitgespoeld mocht worden. Alle knuffels moesten in een zak, zo ook Aapie mijn lievelingsknuffel. Je begrijpt… dikke tranen!

Naar mijn idee hebben we het een of twee keer gehad. Ik kan me vooral de stink shampoo en slapen zonder Aapie herinneren.

 

Je kind heeft luizen

Op mijn verjaardag is Dafydd ’s avonds nog naar de supermarkt gefietst om een spulletje te halen. Dafydd bleek het zelf ook te hebben. ’s Avonds hebben we hem meteen behandeld en de ochtend erna Ifan.

Spul in z’n haar, 15 tot 20 minuten laten intrekken, shampoo droog erin, onder de douche uitspoelen en dan nog conditioner. Al met al waren we zo’n drie kwartier verder. Gelukkig wel op tijd op school en meteen de juf ingelicht.

In de kerstvakantie hebben we hem nogmaals behandeld en heeft Ifan verder nergens geen last meer van gehad. Hij had geen jeuk meer en we hebben hem ook regelmatig gecheckt maar er was niks te zien.

 

Bron: Shutterstock

 

Nog geen 3 dagen op school!

Na de kerstvakantie werden we op woensdagmiddag door juf op de hoogte gesteld dat Ifan wederom luizen had. De hele kerstvakantie nergens geen last van gehad en na 3 dagen op school was het alweer raak. WAT.EEN.HEL!

 

Bron: Shutterstock

 

En daar begon het hele gedoe weer van voren af aan. Behandelen met het middeltje en kammen, kammen, kammen!

Vanochtend deed ik gel in z’n haar en zag ik er plotsklaps weer eentje wegrennen, de mother*cker! We waren zo lekker op tijd vandaag, maar daar kwam niks meer van terecht. Ik belde school direct dat Ifan wat later zou zijn en heb het hele riedeltje van behandelen en kammen weer herhaalt.

De komende weken blijven we dus maar goed kammen en hopen dat het nu eindelijk klaar is!

Heeft jouw kind luizen gehad?

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

You may also like

4 Comments

 • Marijke

  Sterkte! Ik mag blij zijn dat ze hier nog steeds niet zijn geweest! Ik ga dit direct afkloppen!
  Marijke onlangs geplaatst…Brr het is winterMy Profile

  8 februari 2018 at 21:53 Reply
 • Thea

  Ik krijg weer jeuk als ik dit alleen al lees. Ja, ook bij ons soms luizen… bij dochterlief vooral, het haar van zoonlief is blijkbaar een no-go gebied voor die beestjes. Kammen, kammen en nog eens kammen. Weken achter elkaar, elke avond. Zij (ja, ik kam toch allebei) mogen tijdens het kammen filmpjes kijken op mijn mobiel (afleiding) en ik kam. En na het kammen een druppel teatree olie op hun hoofd …. tot nu blijkt dat redelijk snel te werken en zijn we er weer voor even van af….Maar krengen zijn het!

  13 februari 2018 at 21:23 Reply
 • Will Langenberg

  Gelukkig hebben mijn kinderen daar nooit last van gehad. Nu moeten ze er op letten bij hun eigen kinderen.
  Nog niet gehoord van hen dat het zo was.

  19 februari 2018 at 23:13 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: