Mama & Kids

Als je dacht dat je alle fase wel had gehad

De wekker gaat om kwart over zes, nog even snoozen en om half zeven moeten we toch echt ons lekkere warme bed uit. Aankleden, make-up en haar doen en dan naar beneden om te ontbijten. Ondertussen wordt zoonlief ook wakker en we gaan met z’n alle aan de ontbijttafel zitten. “Goedemorgen lieverd, heb je lekker geslapen?” vraag ik mijn nog slaapdronken kleuter. “Ja.” is het enige wat hij te vertellen heeft. En dan komt de onvermijdelijke vraag…

Wat wil je eten? Een boterham, cracker of yoghurt? Ik zie zijn gezicht al betrekken. “Ik weet het niet…” is zijn antwoord. Ja hoor, daar gaan we weer!

Als je dacht dat je alles had gehad, eerst de ik-kan-nog-niet-praten-maar-ik-wil-je-wat-duidelijk-maken, dan de ik-ben-twee-en-zeg nee, komt daarna toch nog de ik-weet-het-niet-fase. And let me tell you, it’s a pain in the ass! 

Zodra we Ifan iets vragen is het “Ik weet het niet…”. Om gek van te worden! Honderden vragen en flink wat tranen verder zit ‘ie dan toch rustig op een boterham met chocopasta te kauwen. De eikel, had je dat nou niet meteen kunnen zeggen en je lieve ouders een rustigere ochtend kunnen bezorgen? Ik ben al niet zo op m’n best ’s ochtends.

Oooh, noemde ze haar kind nou een eikel. Ja, dat deed ik. Maar wees eens eerlijk, haven’t we all?

Ondertussen vragen we vaak niet meer wat hij wil, maar krijgt ‘ie het gewoon. Dat ging overigens ook niet zonder slag of stoot, maar we zijn er. Even tanden op elkaar en consequent zijn (niet mijn sterkste kant overigens 😉 )

Het is een fase, het is een fasehet is een fase, het is een monsterhet is een fase, het is een MONSTER, het is een fase. Echt, het gaat weer voorbij!

Liefs, Charlotte ♥

 Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

[do_widget id=simple-social-icons-4]

You may also like

10 Comments

 • Anneke

  Herkenbaar 😀
  Hier hebben we eentje van 9 rondlopen die bijna uit die fase is. Jaja, 9. Het is een volhardend kereltje 😀 Maar wij ook 😉
  Veel succes! 😉
  Anneke onlangs geplaatst…Zelf maken: schelpenmobielMy Profile

  8 juni 2016 at 09:56 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Geen een mens hoop zullen we maar zeggen 😉 we moeten dus nog heel wat jaren haha

   9 juni 2016 at 11:08 Reply
   • Anneke

    Ach, lukt wel! 😉 Op den duur mindert dat ook, hoor. Je bent al goed bezig. Gewoon consequent blijven (al is dat idd soms zoooooooo moeilijk; ) )
    Anneke onlangs geplaatst…Zelf maken: schelpenmobielMy Profile

    9 juni 2016 at 11:12 Reply
 • Marleen

  Oooooooooowat herkenbaar, alleen al heel lang geleden, dus kinderen veranderen weinig !!!!! Liefs,

  8 juni 2016 at 11:13 Reply
 • Leonie van Mil

  Hahahaha leuk hoe je van de ene in de andere uitdaging rolt. Ik zit momenteel nog in die eerste. Ik ben benieuwd over een paar jaar
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…De babykamer zen makenMy Profile

  8 juni 2016 at 11:59 Reply
 • Lori (Mama's Jungle)

  Hahaha ja die kleine monsters toch. Hier is het nee. Neehee. Miep miep. Huuhuu neeheehee mahaahamaa! Vreselijk, die zeurende klaagtoon. Het is een fase, een faahaahaaseehee 😉

  8 juni 2016 at 12:32 Reply
 • Sas

  Oh haha kan me voorstellen dat je er knetter van wordt!
  Sas onlangs geplaatst…Dreamjob #3: Naomi over haar droombaan en de invloed op hun verdere levenMy Profile

  19 juni 2016 at 15:21 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: