Mama & Kids

9 tips voor een snelle(re) ochtendroutine!

Aankleden, haren kammen, ontbijten, lunchpakketjes maken, tandenpoetsen en iedereen in de auto/op de fiets. Welke moeder kent deze ochtend niet? Als je dan eenmaal op je werk aankomt heb je het gevoel dat je halve dag er al op zit. Terwijl je eigenlijk nog moet beginnen! Ik deel met jullie 9 tips om het ochtendroutine zo smooth mogelijk te laten verlopen 😉

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Dek ’s avonds voordat je naar bed gaat vast de tafel. Leg de placemats/tafelkleed op tafel, zet de bordjes klaar, doe de koffie in het koffiezetapparaat en leg het brood en dergelijke (niet bederfelijke dingen!) vast klaar. Zo hoef je ’s ochtend alleen maar het knopje van het koffiezetapparaat aan te klikken, boter/beleg uit de koelkast te halen en eten maar!

Creëer een ochtendroutine voor jezelf en je kind(eren). Jij en vooral zij weten waar ze aan toe zijn. Mocht het helpen, je kan er zelfs een checklist van maken. Op Pinterest kan je een heleboel voorbeelden vinden zoals bijvoorbeeld deze.

Sta 15-30 minuten eerder op dan je kinderen. In deze kostbare minuten heb je tijd om jezelf klaar te maken. Maak dit een vast onderdeel van je ochtendroutine.

Leg je kleding voor de volgende dag vast klaar. Zo voorkom je de ‘wat moet ik vandaag weer aan’ stress in de ochtend. Pas het desnoods aan om te kijken of het staat!

Leg de kleding van je kind(eren) ook vast klaar. Lekker overzichtelijk en geen zoektochten naar ‘de andere sok’!

Smeer als eerste je eigen boterham. Deze kan je eten tijdens dat je de boterhammen van je kind(eren) smeert.

Lunchpakketjes kan je ook gemakkelijk de avond van tevoren maken. Met een paar drupjes citroensap wordt het fruit niet bruin.

Ga niet te moeilijk doen, pick your battles! Wil je kind graag een dekentje omdat hij het koud heeft, gewoon lekker doen. Er zijn natuurlijk een paar dingen waar geen rek in zit, voor ons is dat bijvoorbeeld dat we altijd aan tafel eten. Denk goed na voordat je ergens ‘nee’ op zegt.

Maar vooral, blijf rustig en relaxed! Hoe gehaaster en gestrest jij bent, hoe meer je kind(eren) dat ook zullen zijn.

Hoe is jullie ochtendroutine? Gestrest, chaotisch en paniek of juist lekker rustig en relaxed?

 

Handtekening Charlotte

You may also like

1 Comment

 • Karin Kox

  Ik heb het nog niet precies voor elkaar maar we’re wording on it!
  Karin Kox onlangs geplaatst…Levensvragen van een tienjarige.My Profile

  6 september 2017 at 22:22 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: