Lifestyle

7 praktische verhuistips van een ervaringsdeskundige 📦

Ik ben inmiddels al zo’n 15 keer én door het hele land heen verhuisd, dus ik denk dat ik mijzelf wel een ervaringsdeskundige mag noemen op het gebied van verhuizen 😅 Ik deel vandaag mijn 7 praktische verhuistips met je.

Inhoudsopgave

Praktische verhuistips

Er zijn enorm veel verhuistips te vinden, helaas niet allemaal even praktisch. Aangezien ik in mijn leven al een heel aantal keer ben verhuisd, heb ik een aantal praktische verhuistips voor jullie op een rijtje gezet!

Elke dag 5 dozen inpakken

Mijn eerste van de praktische verhuistips heeft met inpakken te maken. Weet jij al wanneer de verhuisdag zal zijn, maar zie je enorm op tegen het inpakken van alle spullen? Begin op tijd en pak elke dag 5 dozen in.

Dit hebben wij ook gedaan toen we zijn verhuisd naar onze huidige woning. Op deze manier verdeel je het werk en ben je niet 3 dagen non-stop aan het pakken. Het gaf ons in ieder geval een stuk relaxter gevoel!

Gooi weg tijdens het inpakken

Dit is echt een gouden tip! Gooi weg als je aan het inpakken bent. Alle je spullen gaan toch door je handen dus waarom dan niet meteen een kritische blik?

Op deze manier bespaar je ruimte in de dozen, vrachtwagen en heb je minder om weer uit te moeten pakken.

Een mens verzamelt zoveel spullen in de loop der jaren dat het soms heerlijk is om een keertje goed door alles heen te gaan en met een ‘schone lei’ te beginnen 😉

Zorg voor tuinmeubilair

Ik denk dat dit wel de meest praktische verhuistip is. Zorg voor een tuinstoel, tuinbank of ander tuinmeubilair als je ‘gewone’ meubels nog besteld/geleverd moeten worden. Als je dit aanschaft, kan je het later voor buiten gebruiken en kan je toch nog comfortabel zitten tijdens het klussen/uitpakken/verbouwen!

Verhuisbedrijf bij lastige klus

Onze vorige woning was een appartement zonder lift en met smalle en stijle trappen. Een nogal lastige klus dus! Daarnaast moesten onze spullen in de opslag omdat we nog geen nieuwe woning hadden gevonden.

Voor dit klusje huurden we een verhuisbedrijf in. ’s Ochtends om 7.30 uur arriveerden ze, om 8.00 uur begonnen ze en vóór 12.00 was het huis leeg, de container gevuld en waren de mannen alweer vertrokken. Werkelijk fantastisch!

Hetzelfde geldt voor wanneer ze alle spullen weer kwamen brengen. Binnen een paar uurtjes stond onze nieuwe, lege woning helemaal vol met onze spullen. Wasmachine en droger naar zolder? Daar draaiden deze sterke kerels hun hand niet voor om 💪🏻

Stofzuiger en koffiezetapparaat als laatste inpakken

Koffie is leven en al helemaal tijdens een verhuizing! Ook je familie/vrienden/verhuizers vinden een kopje koffie op z’n tijd wel lekker, dus pak je koffiezetapparaat als laatste in.

Uiteraard wil je de woning schoon en netjes achterlaten voor de nieuwe bewoners dus is het handig om je stofzuiger (en eventueel een emmer met wat schoonmaakmiddelen) als laatste in te pakken. Deze kan je eventueel zelfs nog wel in je eigen auto kwijt mocht het nodig zijn.

Eerst de kinderkamer(s), dan de rest

Ik ben vroeger als kind veel verhuisd. Waar mijn ouders altijd voor hebben gezorgd is dat de slaapkamers van mij en mijn zusje helemaal klaar waren voordat we over gingen.

Een verhuizing is voor een kind altijd toch wel een grote verandering en wat is er dan prettiger om meteen een eigen plekje te hebben?!

Ook zorgde mijn moeder altijd voor cadeautjes door het hele huis. Een nieuwe tandenborstel in de badkamer, nieuwe accessoires op onze slaapkamers en een nieuw spel op de speelkamer. Ik kan me dit nog goed herinneren en vond dit altijd zo leuk!

Schakel hulptroepen in

Probeer niet alles zelf te doen, en schakel hulptroepen in. Geloof me, vrienden en familie zijn echt niet te beroerd om een keertje voor je te koken, je kind van school op te halen of een middagje te komen schilderen.

Zou jij dit ook voor hun doen? Dan zullen ze het ook met liefde voor jou doen!

Wat zijn jouw praktische verhuistips?

Veel liefs,
Charlotte 💕

*Uitgelichte afbeelding Shutterstock.
**Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

You may also like

1 Comment

  • Wat raamdecoratie voor je interieur kan doen! | Lovely Charlotte

    […] zou willen. Zo kwam ik bij houten jaloezieën. Ik vind het karakter heel goed passen bij onze jaren 30 woning. Daarnaast kan je ze helemaal open draaien waardoor je wel vrij toezicht hebt naar buiten. Maar als […]

    11 december 2019 at 17:38 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: