Lifestyle

6 redenen waarom ik van januari hou!

December is een maand vol met feest. Ifan is jarig, Sinterklaas, ik ben zelf jarig, mijn vader is jarig en dan nog Kerstmis en oud en nieuw. Veel mensen vinden januari maar een deprimerende maand zo na al het feestgedruis. Maar ik hou ervan!

Inhoudsopgave

Nieuw jaar, nieuw begin

Hoewel ik niet zozeer aan goede voornemens of iets dergelijks doe, ik bedoel je kan altijd beginnen met gezond eten, meer sporten of stoppen met roken, voelt januari wel altijd als een frisse start. Een nieuw jaar vol nieuwe kansen. 

Een nieuwe agenda of planner

Als ik ergens oprecht heel blij van kan worden is het van een nieuwe, lege planner. Heerlijk om te beginnen in een blanco boekje. Mijn voornemen om goed te plannen en alles netjes bij te houden blaas ik ook wee nieuw leven in. 

6 redenen waarom ik van januari hou!
Photo by PNW Production on Pexels.com

Januari betekent weer rust in huis

De kerstboom en kerstversiering de deur uit, verjaardagsslingers worden weer opgeborgen en alles weer op z’n plek. Voor mij geldt heel erg, rust in huis is rust in m’n hoofd. Ik kan mij slecht concentreren op het moment dat ik in een rommelige of onrustige omgeving ben. Mijn hoofd dwaalt dan constant af naar dingen die opgeruimd moeten worden waardoor ik niet gefocust kan zijn op de taak waarmee ik bezig ben. 

Weer langer licht

De kortste dag van het jaar ligt weer achter ons en het wordt steeds een beetje langer licht. Hoewel ik het heerlijk vind om iedere avond de kaarsje aan te steken en onder een dekentje films en series te kijken, kijk ik ook altijd wel weer uit naar de dagen wanneer ik niet in het donker wegga en in het donker weer thuis kom. En daarnaast, we gaan richting de lente! 

Nieuw jaar, nieuwe outfit en schoenen

Ik ben gek op nieuwe kleding en schoenen en laat een januari nou nét het beste moment zijn om jezelf in het nieuw te steken (en die gekregen cadeaubonnen op te maken!). Na de drukke feestdagen weer ‘normale’ kleding en schoenen, maar dat betekent zeker niet saai! Ik heb laatst een prachtig paar schoenen van Pertini uit mogen kiezen bij Omoda. Ik vind ze fantastisch! Ze kunnen elke dag, maar zeker ook naar een formele/chique gelegenheid. Sézane is bij uitstek mijn favoriete merk als het gaat om kleding. Ik ben verliefd op de geweldige knits en blouses!

6 redenen waarom ik van januari hou!

Genieten van de gekregen cadeautjes

De december maand staat (bij ons in ieder geval) bol van de cadeaus. Januari is de perfecte maand om de balans op te maken en te genieten van alle mooie, leuke, handige of praktische cadeaus die je hebt gekregen.

Wat vind jij van januari, leuk of niks?

Veel liefs, Charlotte

You may also like

2 Comments

 • Esther | Babyshower Guide

  Ik houd ook echt van januari! Hoewel het weer nog vaak onstuimig is houd ik echt van het gevoel van een nieuw begin. Een frisse start, werken aan nieuwe doelen, langer licht. Heerlijk!
  Esther | Babyshower Guide onlangs geplaatst…30 seconds babyshower (leukste pdf printables!)My Profile

  20 februari 2022 at 20:25 Reply
 • Heidi

  Ik zelf hou ook wel best van januari. Heerlijk een nieuwe hoofdstuk, die weer begint in mijn leven. En dan laten we gewoon de negatieve dingen achter van die andere jaar.
  Heidi onlangs geplaatst…Zomeravontuur. #19My Profile

  23 augustus 2022 at 07:23 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: