Persoonlijk

5 verhuis tips voor een vlekkeloze verhuizing met kinderen!

Verhuizen, een klus waar je je hoe dan ook weer in vergist. Heb ik echt zóveel spullen en hebben we het echt allemaal nodig? In dit artikel vind je 5 verhuis tips om je verhuizing zo smooth mogelijk te laten verlopen!

Inhoudsopgave

Verhuis tips #1 Schakel een verhuisbedrijf in

Ons ‘oude’ huis was twee hoog en we hadden geen lift. Dit zou betekenen dat we 30 m³, zelf over 2/3 trappen naar beneden zouden moeten sjouwen. We hadden hier de tijd en, heel eerlijk, de zin niet voor.

6 weken voor de geplande verhuisdatum kregen we van het bedrijf verhuisdozen. Met onder andere garderobe dozen waar hangkleding in kon. Alle dingen die niet in een doos pasten mochten we laten hangen of staan en werd op de verhuisdag zelf door hen ingepakt.

’s Ochtends om 7:30 uur arriveerde de verhuislift, container en vier man sterk om al onze spullen op te slaan. Aangezien we nog geen nieuwe woning hebben zal alles opgeslagen worden. Een klein half uurtje was nodig om de verhuislift te installeren en daarna konden de mannen aan de slag. Al onze spullen werden met zorg behandeld.

De stofzuiger werd als laatst ingepakt zodat ik nog snel even een keertje door het huis kon voordat de nieuwe eigenaren erin zouden trekken. Rond 11:15 uur reden de mannen weer weg en was het hele huis leeg!

Een verhuisbedrijf inhuren is niet de goedkoopste optie als je gaat verhuizen. Maar voor ons was het geld het dubbel en dwars waard. Je kan er zelfs nog voor kiezen om alles door het bedrijf te laten inpakken, maar dit vonden wij niet nodig (maar misschien achteraf toch ook wel fijn geweest 😉 )

Er zijn veel verschillende bedrijven te vinden die deze service leveren. Denk eens aan Student Verhuizers! Een snelle en goedkope manier om toch zo vlekkeloos mogelijk te verhuizen. Handig: op de website van Student Verhuizers vind je een handige verhuis checklist.

Verhuis tips #2 Begin op tijd met inpakken

Een week nadat de verhuisdozen afgeleverd werden zijn we begonnen met inpakken. We spraken samen af om iedere avond 5 dozen in te pakken. Doordat Ifan overdag veel aandacht vraagt is het niet zo handig om dan in te gaan pakken. De dag voor de verhuizing had Dafydd vrij en hebben we de hele dag nog dingen ingepakt en uit elkaar gehaald. Op de dag van de verhuizing stond alles klaar voor de verhuizers.

Verhuis tips #3 Pak samen met je kinderen hun spullen in

Omdat Ifan niet helemaal begrijpt wat er allemaal gebeurt (verhuizen, spullen in de opslag, naar een tijdelijke woning en dan hopelijk naar ons nieuwe huis), vond ik het belangrijk dat hij ook een vorm van afsluiting had en afscheid kon nemen.

Op een zondagmiddag hebben we samen de spulletjes uit zijn kamer in dozen gedaan. Hij mocht een aantal knuffels en boeken meenemen naar ons tijdelijke huis en dit heeft hij toen ook uitgekozen. Het ging verbazingwekkend goed. Ik had me al voorbereid op een snikkende kleuter maar niets was minder waar! Trots op mijn kanjer!

Hij heeft ook zelf speelgoed mogen uitzoeken wat mee ging en de rest hebben we ook echt pas één dag voor de verhuizing ingepakt. Dit heb ik overigens wel alleen gedaan omdat dit wat makkelijker en sneller gaat.

Verhuis tips #4 Zorg dat je een paar dagen voor de verhuizing in het tijdelijke woning kan

De verhuizing stond gepland voor woensdag en vanaf maandag woonden we al in het vakantiehuisje. Dit zorgde ervoor dat we alle spullen gewoon konden laten staan in het oude huis en de volgende dag weer makkelijk verder konden.

We merkten aan Ifan dat hij het toch wel spannend vond en dan is een huis vol dozen en rommel geen plek voor een kind. Een kind heeft behoefte aan regelmaat en een stabiele, veilige omgeving en dat konden wij hem in het oude huis niet bieden die dagen.

Verhuis tips #5 Zorg voor rust

Zoals ik al vertelde vond Ifan het allemaal erg spannend. Hij was op maandag en dinsdag al om 5:30 uur wakker en ’s avond natuurlijk doodop. We merkten het ook aan zijn gedrag. Hij luisterde minder goed en moest snel huilen. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd te zorgen voor een ‘normaal’ ritme en hebben hem een beetje extra verwend.

Het is natuurlijk heel normaal dat Ifan zich op deze manier gedraagt. Wij kunnen het allemaal relatieveren en kunnen ook vooruit kijken en weten wat er gaat komen. Een kind kan dit niet en zal zijn emoties op een andere manier uiten. Probeer zo rustig mogelijk te blijven, laat het gaat. Gun het kind (en jezelf!) wat tijd. Na een dag of twee wat alles weer redelijk normaal.

Ben jij ooit verhuist met kinderen? Hoe heb jij dat toen aangepakt?

Liefs, Charlotte ♥

 Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

Samenwerking blog

You may also like

10 Comments

 • Tips voor Papa's

  De laatste keer dat we verhuisd zijn naar ons huidige huis was vrouwlief 6 maanden zwanger. Als ik ook een tip mag geven: doe dit niet tenzij het echt niet anders kan. Een hoogzwangere vrouw met nesteldrang is wel het laatste waar je op zit te wachten met verhuizen.
  Daarnaast huurden wij zelf een klein vrachtwagentje (met laadklep) waar we alles in verhuisde. Een goedkopere oplossing, maar wel zelf meer werk. Bij een volgende verhuizing schakelen wij ook een verhuisbedrijf in denk ik.
  Voor de rest hele goede tips, vooral met betrekkingen tot kind(eren); ga de tips goed kunnen gebruiken in de toekomst!
  Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…Vaderdag winactie & leukste VaderdagcadeausMy Profile

  6 juni 2016 at 20:10 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Oeh, dat lijkt me inderdaad ook wel een heftige situatie 😉 Wij woonden 2 hoog dus om alles nou twee of drie trappen naar beneden te sjouwen leek ons niet zo’n goed idee. En onze spullen moesten in de opslag aangezien we nog geen nieuw huis hebben. Het verhuisbedrijf regelden alles voor ons, ideaal!

   9 juni 2016 at 11:08 Reply
   • Tips voor Papa's

    Dat was het ook behoorlijk. We gingen verhuizen omdat we geen tuin hadden bij ons appartement. Daarnaast was het appartement op de 2e en 3e verdieping zonder lift wat voor mijn zwangere vrouw al bijna niet te doen was en ook als de baby geboren zou zijn niet echt ideaal zou zijn.
    Met het verhuizen was dat trouwens ook geen feest om alles 4 trappen af te sjouwen, dus ben blij dat we toen zijn verhuisd… 🙂
    Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…Een brief aan J voor wanneer hij 18 jaar isMy Profile

    9 juni 2016 at 23:37 Reply
 • Miranda de Jong

  Wat een goede tips zeg! Ik sta nog niet op het punt van verhuizen maar dit gaat hopelijk wel snel komen.

  7 juni 2016 at 20:55 Reply
 • Rory

  De laatste keer dat we zijn verhuisd was nog zonder kind. Maar inmiddels waren we toen al zover dat we inderdaad een verhuisbedrijf hebben ingeschakeld. Fantastisch! Ik zou het zeker niet anders doen als we weer zouden verhuizen. Garderobe-dozen, handige en aardige jongens, goede tips (“Mevrouw, zet u de eettafel maar niet tegen de witte muur aan. Als u nu een doekje erover heen haalt, dan heeft u een zwarte streep op uw witte muur”. Briljant! Had ik niet aan gedacht). Ze dachten met ons mee. Ik had er ook een goed gevoel bij door broodjes voor ze te maken. Aan het einde van de dag met zijn allen lekker een patatje te eten. Een positieve verhuizing, ik kan niet anders zeggen.
  Rory onlangs geplaatst…De wereld is aan het ontploffenMy Profile

  23 juli 2016 at 12:41 Reply
 • Maaike

  Hoi Charlotte,

  Leuk en interessant artikel heb je geschreven. Ik heb net ook je andere artikelen gelezen en ik moet zeggen dat ik het hele leuke onderwerpen vindt. Ook wij (mijn man en ik) hebben te maken gehad met een verhuizing toen onze Tijn 4 jaar oud was. Het voordeel destijds was wel dat hij zich vrij gemakkelijk heeft aangepast aan zijn nieuwe omgeving. Tijn vond het maar wat leuk om te helpen met de verhuizing en daarnaast kon hij op dezelfde basisschool blijven.

  Liefs, groetjes,

  Maaike

  21 april 2017 at 15:21 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Hoi Maaike,

   Dankjewel voor je compliment! Gelukkig heeft Ifan het ook als niet vervelend ervaren. De laatste keer dat we moesten verkassen was hij er wel een beetje klaar mee, maar dat trok snel bij toen hij het zwembad in Center Parcs zag 😉
   En gelukkig is hij ook op dezelfde basisschool kunnen blijven!

   Fijn weekend!

   Liefs, Charlotte

   21 april 2017 at 15:42 Reply
 • Dat zorgt voor vreselijk gênante momenten! | Lovely Charlotte

  […] verhuizers zouden om 07:30 uur voor de deur staan om te beginnen. Wij zaten al in het vakantiepark. Dafydd ging rond 07:00 uur alvast richting ons oude huis. Ik zou Ifan klaarmaken, naar school […]

  17 oktober 2017 at 20:00 Reply
 • 5 tips voor een comfortabele verhuizing! | Lovely Charlotte

  […] een zware dag verhuizen heb je niet gelijk zin om alle verhuisdozen uit te moeten pakken, op zoek naar een tandenborstel. […]

  11 mei 2018 at 20:00 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: