Mama & Kids

5 tips voor het aanschaffen van een moederfiets

Een moederfiets heeft enkele voordelen ten opzichte van normale fietsen. Ten eerste hebben moederfietsen een extra groot zadel, wat zorgt voor extra comfort. Daarnaast heeft een moederfiets een dubbele standaard, zodat de fiets veel stabieler staat. Dit maakt de fiets een stuk veilig om neer te zetten wanneer je kinderen op de fiets hebt. Op veel moederfietsen zit ook een stuurslot zodat je het stuur vast kunt zetten wanneer je een kindje in het zitje zet. Hieronder staan tips welke je niet wilt missen als je een moederfiets gaat kopen.

Inhoudsopgave

Let op de instap

Let bij het kopen van een moederfiets op de instap, want doordat je kinderen op de fiets mee wilt nemen wil je wel een lage instap. Zonder lage instap, kun je geen kinderen achterop de fiets nemen, doordat je je been dan over de bagagedrager moet zwaaien om op de fiets te stappen. Ook als je een man bent die met kinderen wilt fietsen, zul je daardoor toch bij een moederfiets met lage instap terecht komen.

 

Niet alleen voor mensen met kinderen

Ook veel mensen zonder kinderen kiezen voor een moederfiets. De meest genoemde reden is dat de fiets comfortabel zit door het grotere zadel en stabieler staat wanneer deze op de standaard staat. Dit is niet alleen handig als je kinderen hebt, maar ook wanneer je veel spullen op de fiets mee wilt nemen. Een moederfiets is dus een perfecte fiets om boodschappen mee te doen. Laat je fietsen vaak omvallen als deze op de standaard staat, dan kun je dit met een moederfiets ook oplossen. Ouders van Nu hebben hier ook een aantal tips over beschreven.

 

Let op de ruimte tussen het stuur en het zadel

Bedenk voor je een moederfiets gaat kopen of je een zitje voor op het stuur of aan de binnenkant van het stuur gaat plaatsen. In dit laatste geval wil je extra veel ruimte hebben tussen het stuur en het zadel, iets wat de meeste moederfietsen hebben. Zorg wel dat je een moederfiets in de juiste maat hebt, omdat een te grote fiets ervoor kan zorgen dat je niet met je voeten bij de grond komt, waardoor de kans groot is dat je valt.

 

Onderhouden van de moederfiets

Heb je een moederfiets met ijzeren frame gekocht, dan is het belangrijk deze in te sprayen met siliconenspray. Dit zorgt ervoor dat het frame minder snel roest waardoor de fiets veel langer mee gaat. De plek waar je de fiets neerzet heeft ook een groot effect op de levensduur van de fiets. Zet je de fiets buiten dan zal deze veel eerder verslijten door warmte, kou en regen. Heb je geen schuur, zet de fiets in ieder geval op een (deels) beschutte plek.

 

Bestel online voor extra korting

Door een moederfiets online bij een fietsenwinkel te bestellen, heb je enkele voordelen welke je in een fietsenwinkel niet hebt. Zo worden er door online fietsenwinkels meer korting gegevens dan in winkels. Ook heb je een ruimere keuze, doordat je makkelijk verschillende webshops kunt vergelijken. Online krijg je meestal ook extra korting als je meteen een fietsslot of kinderzitje koopt, waardoor het verschil in prijs met een fietsenwinkel nog verder oploopt. Het scheelt ook veel tijd doordat je niet naar de fietsenwinkel hoeft en je de fiets de volgende dag al in huis hebt.

 

Heb jij een moederfiets? Ik wel!

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

 

Lovely samenwerkingUitgelichte afbeelding Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: