Mama & Kids

4 x waarom het zo leuk is om tante te zijn!

Sinds bijna een jaartje ben ik tante en ik vind het geweldig! Daarnaast ben ik stiekem ook wel heel blij dat mijn zusje een dochter heeft gekregen zodat ik alsnog alle meisjes dingen met haar kan doen 😉

Advies geven

Mijn zusje Anne en ik hebben een goede band. Ik vind het dan ook onwijs leuk dat ze nu ook moeder is en dat we zoveel met elkaar kunnen delen. Er is dan ook niks leuker dan wanneer je zus(je) je belt om advies te vragen. Het voelt dat als een soort trots als zij naar mijn mening vraagt en dit ten harte neemt.

Zo hebben we het bijvoorbeeld over welke luiers het beste zijn. Wij hebben altijd Pampers gebruikt, maar vonden die van Kruidvat ook prima. Toen Ifan wat groter en beweeglijker werd hebben we gekozen voor luierbroekjes omdat dit handiger is met verschonen. Nu zie ik dat Lexie bijvoorbeeld ook luierbroekjes heeft.

Ook hadden we het over de beste babyfles. Lexie heeft reflux en dat is echt heel naar. Anne is daardoor lang op zoek geweest naar de beste fles die ze hiervoor kon gebruiken. Wij hebben verschillende gebruikt waaronder de S-fles van Difrax.

De Anti-Colic S-fles tegen darmkrampjes van Difrax kan je al vanaf de geboorte te gebruiken en de beste fles in combinatie met borstvoeding.

De fles mixt de voeding niet met lucht waardoor alle voedingswaarden en vitamines bewaard blijven. Hij is heel makkelijk schoon te maken en dat is natuurlijk een belangrijk punt als je weinig tijd hebt als ‘new-mom’.

De S-fles heeft een gepatenteerd anti-colic systeem in de bodem, ter voorkoming van darmkrampjes, boeren en spugen. De constante toevoer van lucht vanuit de bodem van de S-fles, voorkomt vacuüm zuigen. Voor een kindje met reflex is dat natuurlijk heel belangrijk!

Daarnaast blijft er door de unieke S-vorm altijd melk in de flessenspeen in welke houding je dan ook gaat zitten. We zo handig als je zelf nog niet zo mobiel bent of als je een lamme arm krijgt tijdens het voeden 😉

Wel de lusten, niet de lasten

Wat ook wel heel fijn is, is dat je wel de lusten hebt maar niet de lasten. Ik vind het zelf onwijs leuk om Lexie de fles te geven, vast te houden of mee te spelen. Maar als ik er even klaar mee ben geef ik haar weer lekker terug aan haar ouders.

Je hoeft niet 24/7 aan te staan, wat natuurlijk wel zo is als je zelf een baby (of kind, for that matter) hebt. Het kan best een verademing zijn om het ook van de andere kant mee te maken en vooral te kunnen genieten van alles 😉

Bij je tante word je verwend!

Ik kan me nog herinneren dat ik van mijn oom en tante veel meer mocht dan van mijn ouders. Natuurlijk was ik daar ook niet elke dag en was het natuurlijk ook een klein feestje als je daar ging logeren.

Daar kan ik me echt op verheugen, de tijd dat Lexie wat groter is en dat ze komt logeren. Dat Ifan en Lexie samen buiten kunnen spelen en dat we leuke dingen samen kunnen doen en dat ze een beetje verwend worden 😉

Meisje dingen doen

Ik schreef al eerder een artikel dat ik het soms jammer vind dat ik geen dochter heb. Gelukkig kwam daar Lexie! Nu kan ik toch de meisje afdeling afstruinen en meisjes dingen doen.

Foto via Shutterstock

Het lijkt me onwijs leuk om later samen te gaan winkelen, nagels te lakken of te make-uppen. Waarschijnlijk heb ik nu een enorm geromantiseerd beeld in m’n hoofd, maar dat geeft niet. Ik blijf nog lekker even in die waan 🙈

Ben jij tante of oom, en wat vind jij hier het leukste aan?

Veel liefs,
Charlotte 💕

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: