Food, Interieur

4 tips om comfortabel te koken | Interieur Inspiratie

Als je houdt van koken is het belangrijk dat je ook echt tevreden bent met je keuken. Zelfs als je een goede keuken hebt zijn er vaak wel dingen waar je ontevreden over bent. Soms zijn kastjes slordig of is de ruimte simpelweg niet optimaal onderhouden. Hoe zorg je nou dat je je passie kan voortzetten in een keuken waarin jij je fijn voelt? Dat staat hier voor je op een rijtje met 4 tips om comfortabel te koken.

 

Creëer een fijne omgeving om comfortabel te koken

Zorg allereerst dat je in een fijne omgeving kan koken; zorg dat alles goed schoon en onderhouden is. Check of alle plinten nog goed vastzitten en of er geen voedselresten tussen zijn gekomen die gaan broeien. Kijk of je koelkast op de juiste temperatuur staat, zodat je minder snel last krijgt van schimmels: dit is tussen de 3 en 4 graden.  Ga na of de omgeving nog gezond is, chek daarbij vooral de muren. Het komt vaak voor dat door te weinig ventilatie bij de warme pannen, vocht in de muur trekt. Is dat het geval, begin dan zo snel mogelijk aan vochtbestrijding. Uit vochtbeschadiging ontstaan vaak schimmels en die wil je natuurlijk niet in je keuken hebben. Na de bestrijding is het handig om goed te blijven ventileren in huis en om te zorgen dat de isolatie bij je ramen goed in orde is, om het ontstaan van nieuwe vochtbeschadiging te voorkomen.

 

4 tips om comfortabel te koken!

 

Maak optimaal gebruik van opbergruimte

Als je tactisch gebruik maakt van je opbergruimte kan je al snel dubbel zo veel kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een besteklade: deze is vaak erg diep en we gebruiken meestal alleen de onderste laag. Wanneer je een dubbele lade creëert kan je veel meer bestek kwijt op een nette manier. Verder is het handig om goed na te denken over loze ruimte. Hoekkasten zijn bijvoorbeeld niet echt praktisch, meestal kom je niet goed bij de achterste hoek. Dit is makkelijk op te lossen door een draaimeganisme in de kast te maken. De laatste tip om comfortabel te koken is om borden in plaats van op te stapelen, ze verticaal in een rekje te zetten. Dit is erg efficiënt in ruimtebesparing en is heel overzichtelijk.

 

Zorg dat je georganiseerd bent

Om comfortabel te koken is het fijn als alles ook daadwerkelijk in één keer te vinden is. Organiseer daarom dingen zoals je kruiden goed. Koop een aantal glazen potjes in dezelfde maat en koop witte labels. Op de witte labels schrijf je de namen van de kruiden en daarna zet je ze op alfabetische volgorde in de kast. Het kost wat tijd om dit te sorteren, maar je gaat er zeker veel profijt van hebben.

 

4 tips om comfortabel te koken!

 

Verf je keuken volgens de kleurenpsychologie

Er zijn verschillende kleuren om toe te toepassen in je keuken die een verschillende werking hebben volgens de kleurenpsychologie. Zo zijn er kleuren die eetlust aanwakkeren en kleuren die dat juist niet doen. Gebruik je de kleuren rood, oranje of geel in de keuken dan is de kans groot dat je onbewust meer gaat eten. Gebruik je groen in de keuken, dan geeft dit een soort rust waardoor je langzamer eet en daardoor vaak ook minder. Wil je graag een neutrale kleur en houd je van een luxueuze uitstraling? Ga dan voor zwart. Het straalt luxe uit, is statig en dwingt respect af. Heb je een kleine keuken en wil je die graag groter laten ogen? Ga dan voor wit of voor pastel kleuren.

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

 

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

You may also like

1 Comment

  • Plaisier Interieur

    Ik wist niet dat het zo belangrijk was om interieur af te stemmen in de kookruimte. Dankzij jou heb ik echt nieuwe inzichten gekregen hoe mijn perfecte keuken er uit ziet!

    19 oktober 2018 at 11:49 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: