Persoonlijk, Zwangerschap

Groot Nieuws!

 

Zwangerschapaankondiging
Die is zwanger van haar eerste kindje. Kijk nou, wat lief die foto van die pasgeboren baby. Helemaal blij met een tweede zwangerschap. Zo kan ik nog wel honderd andere nieuws titels opnoemen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het echt heel fijn voor iedereen die zwanger of net bevallen is. Maar zelf word ik er een beetje moe van.

Niet van een leien dakje

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in mijn artikel over mijn perfecte wereld, gaat het bij ons niet echt van een leien dakje. We doen erg ons best maar het wil nog niet echt lekker lukken.

En dan zie je iedere keer als je het nieuws opent weer een nieuwe aankondiging van iemand die zwanger is van haar eerste, tweede, derde kindje. Of je ziet een foto van een pas geboren baby je beeldscherm vullen. Allemaal heel leuk en lief, maar ik zit er gewoon even niet op te wachten.

Confrontaties

Iedere keer als ik zoiets lees of zie, zegt een stemmetje in mijn hoofd: “Jij niet, bij jouw wil het niet lukken.” Het is zo confronteren iedere keer. Ook al wil ik helemaal niet zo’n gevoel erbij krijgen, toch gebeurt het. De afgelopen periode wil ik graag achter me laten. Het is gebeurd, geweest en nu is het tijd om dit af te sluiten en weer door te gaan. Het wordt er alleen niet echt makkelijker van op deze manier.

Je bent natuurlijk zelf ook wel extra gevoelig en gefocust op dit nieuws als je er middenin zit. Het is een beetje als een auto ongeluk. Je wilt er niet naar kijken, maar je doet het toch.

Dus lieve zwangeren en net bevallen vrouwen, sorry maar ik vermijd jullie een beetje. Het is niks persoonlijks maar het komt gewoon even té dichtbij.

Hebben jij ook wel eens zo’n gevoel? Vermijd jij het dan ook liever?

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: