Travel

Travel | Londen #1

Tower Bridge

Het is zo belangrijk om af en toe wat quality time met z’n tweeën te hebben zodra er kinderen zijn. Het houdt je relatie spannend en voorkomt dat je in een sleur terecht komt. Dafydd en ik proberen eigenlijk minstens één keer per jaar een weekend samen weg te gaan. Mijn ouders willen natuurlijk met alle liefde oppassen dus dat is dan ook geregeld 😉

Op donderdag avond reden we meteen na het avondeten naar mijn ouders in Brabant. Ifan bleef daar lekke logeren als wij in Londen waren. We zouden de volgende dag vanaf Eindhoven vliegen en mijn vader wilde ons wel even afzetten, de lieverd! Hij is speciaal voor ons een uur eerder opgestaan ​(04:30 uur in plaats van 05:30 uur!)

Vrijdag

 Vrijdagochtend (het voelde meer als nacht…) ging dus om 04:30 uur de wekker. Poeh, dat was wel vroeg! Maar gelukkig wel voor iets leuks 🙂

Eenmaal op het vliegveld hebben we de bagage ingecheckt en gingen we door de controles heen. Toen ik door dat poortje heen liep (geen idee hoe die dingen heten?) werd ik gecontroleerd. Nou geen probleem. Met een soort van sponsje werd er over mijn handen en kleding heen gegaan om te kijken of ik met verboden stoffen in aanraking ben geweest (yeah right, ik wel!). Ik word er altijd een beetje zenuwachtig van, heb jij dat ook? Natuurlijk heb ik niks gedaan wat verboden etc. is maar dadelijk heb ik net een deurklink vast gehad waar iets opzat of zo… Maar goed, alles was in orde dus ik mocht doorlopen om mijn tas te pakken.

En toen moest mijn tas ook nog eens nagekeken worden! Gelukkig niks aan de hand, maar ik vind het toch altijd spannend. Ik blijf het wel goed vinden dat ze dit soort controles uitvoeren. Natuurlijk duurt het af en toe lang en wil niemand wachten. Maar je wil ook niet met een of andere idioot in het vliegtuig zitten die de hele handel op wil blazen!

Weer goed en wel aangekleed (riem, sieraden, schoenen, jas en sjaal) hebben we even gerelaxed op het vliegveld. De vlucht was op tijd en ging erg snel. Voor je eenmaal echt in de lucht bent, land je alweer in Londen.

Aangekomen in Londen Stansted Airport moesten we eerst met de trein en vervolgens met de metro om bij ons hotel te komen. Dafydd had alles geregeld en had het als soort van verrassing voor me verborgen weten te houden.

​We sliepen in het HILTON! IN EEN EXECUTIVE ROOM!

Voor het Hilton

Na even wat te hebben opgefrist zijn we de stad in gegaan. We lunchten bij Pret A Manger. Dit is een keten die je in Londen echt overal ziet. Organic Coffee and Natural Food is de slogan. We hebben er lekkere koffie gedronken en een lekker broodje gegeten. Even by the way, ik heb echt onwijs veel foto’s van onze drankjes en het eten gemaakt 😉 Het lijkt bijna of we niks anders hebben gedaan, maar dat is echt niet zo hoor!
 Lunch
We zijn daarna naar Oxford Street gegaan om wat te winkelen en gewoon lekker te wandelen. We zijn langs het hotel Claridges op Brook Street gelopen. Ieder jaar in oktober is er een LME (London Metal Exchange) Week waar Dafydd voor zijn werk naartoe gaat. In deze week heeft hij veel afspraken met zijn klanten en lunchen en dineren ze in dit soort hotels. Ik heb al gevraagd of ik mee mag, maar helaas pindakaas! In deze straten vind je ook de duurste auto’s. Bentley’s, Audi’s, Mercedes you name it, they’ve got it! En dan mét chauffeur, welteverstaan!
 Brook Street
Daarna zijn we doorgewandeld naar Piccadilly Circus. Onderweg hebben we bij een pub wat gedronken en hebben we ook nog een stop bi TGIFriday gedaan voor de nodige dorstlessers 😉
Bij TGIF hangt zo’n leuke quote: “In here, it’s always friday!”
Bier & Wijn
TGIF
Wijn
Eén van Dafydd’s contacten had het restaurant “Bocca di Lupo” aangeraden. Dit zit in Archer Street. Het is een Italiaans restaurant waarbij je de (meeste) gerechten samen deelt.

We hebben heerlijk gegeten en wat een service! Niks is teveel, er wordt altijd vriendelijk gereageerd en een kundige bediening. Daar kunnen ze hier in Nederland nog een hoop van leren! Toen ik opstond, om naar het toilet te gaan, en mijn servet op de tafel legde werd het meteen weer netjes opgevouwen! Ik geloofde Dafydd eerst niet toen ‘ie het zei, maar daarna moest hij naar het toilet en deden ze het ook!

We aten als voorgerecht een carpaccio en een salade van tomaat, aubergine en buffelmozzarella. Als tussengerecht een risotto met paddenstoelen. Het hoofdgerecht was een huisgemaakte, pittige saucijs met gekarameliseerde sjalot. Als nagerecht dronk ik een Scroppino en Dafydd een Grapa.

​Een absolute aanrader om naartoe te gaan als je in Londen bent!

Bocca di Lupo
Dafydd
Charlotte
Risotto
Pittige worst
Scropino en Grapa
Na het eten hebben we nog een cocktail gedronken in een barretje verderop in de straat. Daarna zijn we lekker naar het hotel terug gegaan. Daar hebben we ook nog één drankje gedaan ;-
Cocktails
Kus!
Aanstaande vrijdag komt het tweede deel van ons weekend in Londen online. Ik vond het een beetje teveel worden om het allemaal in een post te proppen dus vandaar dat ik het even zo doe.

Ik hoop jullie vrijdag (en de andere dagen natuurlijk ook) weer terug te zien!

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: