Travel

Travel | Londen #2

2015-09-26 11.40.27

​Na een lekker nacht slapen waren we toch al wel vroeg wakker. We gingen dan ook om een uurtje of half 10 naar bed dus zo gek was het niet 😉 Tijd voor ontbijt!

Zaterdag

Voor ieder wat wils! Van zoet, tot hartig en van ongezond tot gezond. Ik at een American Pancake, een wafel, een croissant en twee worstjes. Daarna nam ik nog een aardbei-banaan smoothie en een portie Griekse yoghurt met fruit en granola. Een stevig ontbijtje was wel even nodig 😉 Die wijntjes en cocktail in combinatie met om 04:30 uur opstaan hakte er toch wel stevig in! Ik ben ook geen 18 meer!
2015-09-26 09.11.36

Na het ontbijt zijn we nog even naar onze kamer gegaan. Ik heb nog even een kort slaapje gedaan (ja, ook dat was nodig!) en hebben ons daarna uitgecheckt. De koffers konden we in het hotel laten staan, dat was erg fijn!

Ik klaag altijd dat Dafydd nooit mee gaat winkelen en als hij dan meegaat zit ‘ie altijd met een lang gezicht te kijken, herkenbaar? 😉 Daarom had hij speciaal voor mij een dagje ‘shoppen zonder gezeur’ op het programma staan, de lieverd!

We gingen naar een overdekt winkelcentrum in de buurt van het Olympisch stadion, Stratford City.
Wat was het daar groot! Er zijn 4 verdiepingen en honderden winkels. Na een aantal uur waren we (Dafydd al véééél eerder) er wel klaar mee. We waren moe, mijn voeten deden zeer dus we besloten terug naar de metro te lopen om in het hotel de koffers op te halen en naar ons volgende adres te gaan. Alles wat we hebben geshopt kan je terug zien in de shoplog die ik maakte!

2015-09-26 19.13.17
2015-09-26 19.13.40

Tijdens de wandeling van het hotel naar ons tweede logeeradres kwamen we midden in de woonwijk een vos tegen. Ik vond dat echt heel bijzonder. Ik had nog nooit een vos gezien en had al helemaal niet verwacht dat ik er eentje zou zien midden in Londen! De kwaliteit van de foto’s is niet goed, maar ik moest snel zijn!

We bleven twee nachten logeren bij vrienden van Dafydd’s ouders. Zij wonen midden in Londen in de wijk Islington. Een interessant weetje, gedeeltes van de film Suffragette zijn in hun huis opgenomen!
Suffragette is een term die wordt gebruikt voor de vrouwen die hebben gestreden voor het vrouwen kiesrecht rondom de eerste wereldoorlog. Op 3 december gaat de film in Nederland in première.
​Hieronder zie je een screenshot uit de trailer van de film met het huis 🙂 én Meryl Streep!!

Suffragete

 

 ​Er was lekker voor ons gekookt en we genoten van fijne maaltijd met goed gezelschap. Daarna namen ze ons nog mee voor een Night Tour door Londen. We reden met de auto langs alle hotspots. Alles is prachtig verlicht, onwijs mooi om te zien! En natuurlijk hoor je ook wat meer inside tips over de stad!

Na deze tour zijn we lekker ons bed in gekropen, we waren moe van een dag shoppen! Wales had die avond gewonnen tegen Engeland (rugby, voor wie zich het afvroeg 😉 ) dus dat maakte al dat shoppen voor Dafydd ook weer goed, haha!

Zondag

​Zondag gingen we al vroeg op pad. We werden afgezet bij St Paul’s Cathedral. Wat een prachtige kathedraal! ’s Avond is hij trouwens ook prachtig verlicht, zeker een aanrader om te bekijken!
2015-09-27 10.27.21
2015-09-27 10.32.02
Van St. Paul’s zijn we over de Millenium Bridge gelopen naar het Tate Modern. Daarna zijn we langs The Theems gelopen.
We dronken koffie bij Costa en gingen richting The Shard. The Shard is een van de hoogste gebouwen in West-Europa. Het is prachtige toren die huisvesting biedt aan een hotel, kantoren en appartementen.
2015-09-27 11.22.34
2015-09-27 11.40.24

Er is een viewing platform wat open is voor bezoekers. Daar wilden wij natuurlijk wel gebruik van maken. We kwamen aan en liepen naar binnen. Het kostte £ 30 per persoon (ja, echt!) om naar boven te mogen gaan. Dat vonden we allebei echt belachelijk duur dus besloten we om het niet te doen.

We wandelden verder langs The Theems naar de Tower Bridge. Het blijft toch spectaculair om te zien!

2015-09-27 12.25.41

2015-09-27 12.25.58

Hierna namen we de metro richting Oxford Street. Ik wilde nog graag een mooie sjaal voor mijn moeder kopen omdat zij de dag erna jarig zou zijn. We dronken nog even wat bij BHS en zijn toen weer richting ons logeeradres gegaan.

Onderweg van het metrostation naar ‘huis’ kwamen we ‘Jamie’s Italian’ tegen, en we reserveerden vast een tafel voor later. We hebben er echt heerlijk gegeten! Het zijn simpele maar heerlijke gerechten. Ik had een tagliatelle bolognese en Dafydd had spaghetti met een ragout van pittige worst. Als nagerecht had Dafydd een stukje cheesecake en ik had een chocolade taartje met een bolletje gezouten karamel ijs. Mijn oma zou hebben gezegd: “Alsof er een engeltje over je tong piest, zo lekker!”

2015-09-27 19.15.11
2015-09-27 19.42.49

 Na het eten zijn we naar huis gegaan en lekker vroeg gaan slapen. De volgende ochtend ging de wekker namelijk weer om 04:30 uur 🙁

De treinreis en vlucht verliepen goed en we waren rond een uur of twaalf alweer bij mijn ouders in Geldrop. Omdat mijn moeder jarig was, zijn we daar de rest van de dag gebleven. ’s Avonds zijn we weer naar huis gereden. En lagen we vroeg in bed, moe maar voldaan na een fantastisch weekend!

Wat is het dan toch weer fijn om thuis te komen. Niks slaap zo lekker als je eigen bed ♥

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: