Interieur

Wooninspiratie | Woonkamer

CIMG3684

Toen ik Dafydd leerde kennen, woonde hij in een gemeubileerd appartement. Hij was expat en had eigenlijk alleen een servies en wat beddengoed. Ik kwam van een kamer van 15 m2, dus ook niet ontzettend veel meubels. Toen we gingen verhuizen naar onze huidige woning moesten we bijna een geheel nieuw meubilair aanschaffen. Nu, 5 jaar later, is het tijd voor iets nieuws!

We hebben best wat dingen verbouwd, en veranderd aan ons huis. We hebben op onze begane grond (we wonen in een bovenwoning, onze begane grond is op de tweede verdieping van het gebouw) alle wanden en plafonds laten stucen, de vloer van de gang, logeerkamer en Ifan’s slaapkamer veranderd in dezelfde vloer als in de woonkamer. De vloer in de woonkamer was vrij donker, deze is opgeschuurd en daarna gelakt.

Ik heb het wel eens eerder verteld in een blog. Ik had het fantastische idee om de kozijnen een beige kleur te geven. Op het staaltje in de winkel zag het er echt heel mooi uit, echt waar! Eenmaal alle kozijnen geschilderd had het toch erg veel weg van roze 🙁

De keuken is verhuist van Ifan’s huidige slaapkamer naar de woonkamer. Er was daar voldoende ruimte en het zou zonde zijn als we dat niet optimaal zouden benutten én een extra kamer in het huis te maken.

​Op onze bovenverdieping hebben we niet veel grote veranderingen doorgevoerd. We zitten in de nok dus de wanden lopen schuin naar boven. We hebben dan ook gekozen om één van de zijkanten dicht te maken waardoor er wat meer opbergruimte ontstaat.

 

De vernieuwde woonkamer, mijn favoriete items!

 BankVloerkleed

We kozen nu voor een donkere hoekbank. Eentje met veel kussens, een lekkere “plofbank”! Heerlijk om na een lange dag op neer te ploffen en pas op te staan als je weer naar bed gaat.

Het vloerkleed wordt een zilverkleurige met een vervaagde Perzische print. Het is een glad geweven karpet. Hier hebben we (lees: ik!) speciaal voor gekozen. Zo’n hoogpolig kleed is erg mooi en heerlijk warm aan je voeten alleen helemaal niet praktisch met kind en kat! Dingen blijven erin hangen en het stofzuigen gaat niet erg makkelijk.

En, na lang zeuren, worden de kozijnen weer geschilderd! Nu gaan we voor veilig, gewoon wit 😉

 Riverdale Bijzettafel Woood salontafel PT Bijzettafel
Enige tijd geleden hebben we de grote salontafel al ingeruild voor deze drie kleinere en ronde exemplaren. Ik vond de grote salontafel zo’n blok in de kamer. Deze kleinere tafeltjes geven een stuk ruimer effect.

Voor aan de muur

Vlinders Lijst Auto

Eindelijk, na bijna 1,5 jaar, weten we wat we met onze trouwfoto’s willen doen. We hebben drie witte lijsten bij IKEA gekocht. Hier komen zwart-wit foto’s in. Deze worden boven de bank opgehangen.

Accessoires met kleur

Kaarsen

Kaars

Kaarsen 2

Ik houd ontzettend van kaarsen. Op dienbladen, in mooie kandelaars of in leuke houdertjes. Meestal vind ik het dan ook niet zo erg als het dan weer wat sneller donkerder en kouder word, kunnen de kaarsjes mooi aan ’s avonds!

Een super leuke DIY van zilverglas vind je op de blog van Lesley’s Lifestyle. Ze is met haar filmpjes ook op YouTube te zien. Wel even kijken, hé!

Bloemen
Ranonkels
Boeket
Naast kaarsen ben ik ook dol op bloemen. Onze inrichting en kleuren zijn vrij rustig dus ik vind het wel erg leuk om door middel van accessoires gebruik te maken van kleur. Bloemen zijn hier natuurlijk uitermate geschikt voor! Mijn lievelingsbloemen zijn pioenrozen, ranonkels en hortensia’s.
 Plaid Mand Lamp
Nog wat accessoires die ik erg leuk vind en op mijn wishlist staan. Het plaid heb ik al gekocht bij HEMA. De koperen draadmand en de kooldraadlamp zijn van Sissy-Boy. Kopertinten zijn helemaal hip, en ik vind ze geweldig. Helaas is Dafydd er niet zo’n fan van 🙁

Een fijne werkplek

Bureau Laptoptafel Organisatie

Als laatste heb ik nog wat inspirerende plaatjes van werkplekken geselecteerd. Dit is iets wat echt nog heel graag zou willen. We hebben daar in ons huis helaas geen plek voor, maar het blijft zeker in m’n hoofd zitten. Ik zit nu altijd aan de keukentafel te werken, maar ik zou het erg fijn vinden als ik een speciale werkplek zou hebben. Daar kan ik dan alles lekker laten staan, ideaal. Nu ben ik telkens mijn laptop en notitieboekjes en dergelijk aan het opruimen.
Wat staat er op jou wishlist voor in huis? Heb jij een speciale werkplek? En kan je ook zo genieten van van inspiratie opdoen in webshops en op Pinterest? 

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: