Persoonlijk

12 jaar in foto’s, hoe ik veranderd ben!

Hoe kan je iemands veranderingen nou beter vast leggen dan in foto’s? Ik ben mijn archief ingedoken en heb hier een 18-tal foto’s uitgekozen om je te laten zien hoe ik ben veranderd (of niet?!) in de afgelopen 12 jaar!

 

 

Deze foto is genomen tijdens mijn examenfeest in juli 2004.

Een stijltang had ik toen nog niet uitgevonden en laten we zeggen dat de mode toen ook even anders was. Moet je dat jonge koppie eens zien!

Mijn examenfeest was een regelrechte hit! Wat hebben we een ontzettend leuke avond gehad 🙂

 

 

In 2007 op vakantie met mijn ouders in Frankrijk. Ook toen nog geen stijltang uitgevonden 😉 Grote kettingen waren toen helemaal hip. Dit is overigens wel de tas van mijn moeder.

En die pony 😮 die zie je bij wel meer foto’s voorbij komen, wat bezielde me?!

 

 

Tijdens mijn MBO opleiding als onderwijsassistent. Best schattig, toch? Ik gok in 2007.

 

 

De selfies begonnen toen in opkomst te komen. Hoewel we deze foto’s toen nog geen selfies noemden 😉 En weer die grote ketting! Maar ondertussen wel een stijltang!

 

 

Samen met mijn toenmalige vriendje ging ik een weekend naar Center Parcs. Deze foto maakte hij hier van mij. Ik draag nauwelijks make-up, alleen een beetje mascara. Not a care in the world, zo te zien aan mijn wallen 😉

 

 

Tijdens mijn laatste stage van mijn MBO opleiding. In januari 2008 ben ik geslaagd voor deze opleiding. Dit zal dus eind 2007 zijn geweest.

 

 

31 januari 2008. Mijn diploma tekenen en in ontvangst nemen! Ik verliet toen ook het zonnige zuiden om in het directe westen te gaan wonen. Normaal gesproken staat er 3 jaar voor deze opleiding. Ik heb hier, door wat gedoe met een blessure die iets heel anders bleek te zijn, een half jaartje langer over gedaan.

Omdat ik graag meteen door wilde met studeren, ben ik verhuisd naar Haarlem om daar aan de PABO te gaan beginnen in februari 2008.

 

 

Op het examenfeestje van mijn zusje in 2009. Stijltang, check. Make-up, check. Behalve die wenkbrauwen, hemeltje!

 

 

Tijdens mijn animatiewerk ook in de zomer van 2009. Ik weet nog dat tijdens deze trip mijn stijltang het begaf. Wat een drama 🙁 Verder draag ik nog steeds niet echt veel make-up.

 

 

In april 2010 ontmoette ik Dafydd, liefde op het eerste gezicht! Binnen drie maanden besloten we dan ook om samen te gaan wonen. Ik trok bij hem in en zei mijn geliefde kamertje gedag.

In oktober 2010 zijn we voor het eerst samen op vakantie geweest. We deden het meteen goed en gingen 5 dagen naar New York!

Onwijs tof, alleen jammer dat onze koffers kwijt waren geraakt op het vliegveld (we moesten overstappen in Milaan) en dat we deze pas op de laatste dag terug hebben gekregen. Na 12 uur in een vliegtuig en een jetlag, heb je toch niet echt direct zin om lekker te gaan shoppen.

Buiten de koffers hebben we echt een fantastische tijd gehad! 5 dagen zijn lange genoeg, maar eigenlijk ook weer te kort.

Nog een jong en bol koppie!

 

 

En toen in april 2011 werd ik zwanger van Ifan! Op deze foto was ik alweer 30 weken 🙂

Als ik er nu op terugkijk vond ik mezelf best wel jong. Ik was 22 en zat in het laatste jaar van mijn studie. Ik wilde graag jong moeder worden, laat ik dat voorop stellen. Maar ik was én voelde me toch best wel erg jong!

 

 

En toen op 2 december 2011 werd deze wolk van een zoon geboren. We waren de koning te rijk en liepen op de wolken.

Op deze foto is het volgens mij wel te zien. Intens gelukkig maar ook tegelijk zo ontzettend moe 😉

 

 

Ik was best wel wat aangekomen tijdens mijn zwangerschap en dit ging er niet zo makkelijk meer af. Het was goed te zien aan, nou ja alles eigenlijk. Op deze foto niet heel duidelijk, maar ik had een flinke bolle toet. Beetje zoals Ifan hier 😆

 

 

Deze foto is niet van mijzelf, maar moest er even tussendoor. Wat een lekker kind is het toch ♥

 

 

In december 2012 besloot ik mijn haar af te knippen. Ik begon een nieuw hoofdstuk. In het nieuwe jaar startte ik bij een gewichtsconsulente en begon het afvallen.

 

 

En dit was het resultaat! 10 kilo minder en heel blij! In mei 2014 gaven Dafydd en ik elkaar het ja-woord in Haarlem. Een prachtige, bijzondere, fantastische, geweldige dag met al onze lieve familie en vrienden. Om nooit meer te vergeten ♥

 

 

En dan wordt je kind ineens alweer 4 (waar is mijn kleine baby gebleven 🙁 ) en gaat hij naar school! Deze foto is op een van de eerste schooldagen, in januari 2016, gemaakt.

 

 

En zo zien we er nu uit. Een gelukkig gezin van drie!

Leuk om door oude foto’s heen te gaan en te zien hoe je veranderd in de loop der jaren!

 

Ik ben qua uiterlijk best veel veranderd. Van een bol koppie naar een echte jonge vrouw. Wel zie ik aan m’n gezicht dat ik ouder begin te worden. De kleine lijntje blijven zitten waar ze eerst nog glad werden en mijn gezicht heeft ’s ochtend ook even de tijd nodig om uit de kreukels te komen 😉

 

Niet alleen op uiterlijk gebied ben ik veel veranderd. Innerlijk is er ook aardig wat omgegooid.

Waar ik eerst een onzeker meisje was, ben ik nu een (meestal) zelfverzekerde vrouw die weet wat ze waard is. Waar ik vroeger snel emotioneel werd en op deze basis ook reageerde, denk ik nu beter na over dingen. Ik weeg het tegen elkaar af, probeer er rationeel over na te denken en probeer niet te oordelen.

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

You may also like

5 Comments

 • heidi

  Wat super leuk om deze foto’s eens te zien.
  Wauw een mens verandet vlug e

  20 januari 2017 at 19:07 Reply
 • Anneke

  Inderdaad veel verandert door de jaren heen, maar op iedere foto knap. Zelfs zonder stijltang in de buurt 😉
  En man, wat een ogen heb jij toch! Geweldig!
  Anneke onlangs geplaatst…Gegratineerde zalm met mascarponeMy Profile

  20 januari 2017 at 21:03 Reply
 • GlenM

  Hoi, ik ben hier via via terecht gekomen, ken je verder niet. Maar wil toch even zeggen dat je jezelf tekort doet met je commentaar op de eerste foto’s. Prachtig haar heb je, (ja, ben beetje jaloers ) zeker zonder stijltang. En totaal niks mis met je wenkbrauwen!

  21 januari 2017 at 12:53 Reply
 • Gerda

  Super leuk om deze foto’s te zien en wat kan er toch veel veranderen in 12 jaar tijd! Van meisje tot moeder en vrouw!! Met een leuke man en een lief kindje! Nog steeds prachtig haar en een blijde en mooie lach!! 😀

  13 februari 2018 at 21:01 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: