Mama & Kids

Van die jankende kinderen in een restaurant

Ifan in restaurant

Je kent het vast wel, ben je lekker uit eten zit er zo’n gezin naast je met van die jankende, zeurende en vervelende kinderen. De ene wil zijn eten niet opeten en zet het op het janken, de andere zit iedereen te vervelen en de derde is andere mensen aan het lastigvallen.

Eerlijk is eerlijk, als Dafydd en ik samen uiteten zijn heb ik ook geen zin in jankende of vervelende kinderen. Eindelijk hebben we dan een avondje samen en dan zit je nog met kinderen.

Deze gedachte duurt eigenlijk maar heel kort. Als ouder kan je je zo goed voorstellen hoe deze ouders zich moeten voelen. Je wil wél uiteten gaan, en kinderen moeten hiervoor geen beperking zijn. Maar als ze dan op het moment dat je het restaurant in stapt opeens nergens meer zin in hebben, zit je er ook lekker mee te kijken. Jij als ouder wil niet toegeven omdat je nu niet thuis bent, maar je wilt de andere gasten ook niet tot last zijn. Ik weet precies in wat voor tweestrijd je zit.

Lieve papa’s en mama’s, ik zou zeggen gewoon lekker blijven doen! De meeste ouders zullen het echt wel begrijpen. En doen ze dat niet, lekker jammer voor ze dan!

Je hoeft toch niet aan huis gekluisterd te zitten omdat je kinderen hebt? En wat ook zo is, hoe vaker je de kinderen ergens mee naartoe neemt hoe beter het meestal gaat.

Nog een kleine tip: Wees voorbereid! Neem wat dingen mee waar je kinderen graag mee spelen. Wij hebben altijd wat kleurtjes en autootjes voor Ifan mee. Ik ben persoonlijk niet zo van de tablets e.d. maar dit zou je ook nog mee kunnen nemen als laatste redmiddel 😉
In mijn beleving was het namelijk wel zo dat restaurant altijd iets van kleurtjes en een kleurplaat voor kinderen hadden, of ligt dat aan mijn fantasie?!

Gaan jullie vaak uiteten met kinderen? Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Bij ons gaat het meestal wel goed gelukkig 🙂

You may also like

1 Comment

  • Waarom niet naar Wales op vakantie?! | Lovely Charlotte

    […] elk restaurant waar je komt hebben ze een goed én betaalbaar kindermenu. Ik kom wel eens in restaurants waar je […]

    14 augustus 2017 at 12:07 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: