Beauty, Healthy Lifestyle, Persoonlijk

10 kilo afvallen zonder veel moeite!

 

In december 2012 werd ik door Dafydd te huwelijk gevraagd. Intens gelukkig was ik. Met de perfecte ring onder de kerstboom op de Grote Markt ging hij op zijn knieën!

Mijn leven is een eeuwige strijd tegen de kilo’s. Het begon al toen ik nog op de basisschool zat. Ik heb me er nu bij neergelegd dat ik gewoon wat meer vrouw ben dan de gemiddelde Nederlander. Maar dit betekent niet dat ik er geen rekening meer mee houd. Ik vind het belangrijk om fit en gezond te zijn.

Dus toen ik ten huwelijk gevraagd werd, was dit het ideale moment om er weer tegenaan te gaan! Afvallen die hap!

Tijdens de zwangerschap van Ifan ben ik bijna 20 kilo aangekomen. Verschrikkelijk vond ik het! In het eerste jaar dat hij geboren was had ik niet zoveel puf om er wat aan te doen. Ik was veel meer bezig met afstuderen, een baan zoeken en voor mijn kind zorgen.

30 weken zwanger

Voordat ik begon met afvallen. Wat een bol gezicht, hé!

Ik sportte al met een personal trainer, maar dit was maar één keer in de week. Ik ben toen twee keer in de week gaan boksen. Daarnaast ben ik naar een gewichtsconsulente gegaan. Talloze poging tot afvallen had ik in het verleden al gedaan, met de meest extreme diëten. Dan viel ik echt wel af, maar kwam het ook twee keer zo hard weer terug! Tijd om de kern aan te pakken! Samen met de gewichtsconsulente ben ik mijn voedingspatroon gaan bekijken. Het werd al snel duidelijk dat ik te weinig at (!!!) en de verkeerde dingen. Ik wist zelf wel dat ik niet altijd even gezond at, maar dit was wel een echt “eye-opener”. Stapje voor stapje leerde ik beter eten en zo op een rustige manier mijn levensstijl te veranderen.

Afvallen, maar wat eet je dan?

Ik begin de ochtend vaak met een schaaltje (magere) yoghurt  en wat cruesli. Ik maak ook wel vaak een smoothie met yoghurt, fruit (vers of bevroren) en havermout en wat chiazaad bijvoorbeeld. Je kan hier natuurlijk kiezen wat je lekker vind! Pas wel op met muesli, hier zit flink wat suiker in. Ik drink hierbij een kopje koffie met een klein beetje suiker. Ik begon met twee flinke scheppen suiker, dus ben al flink geminderd, maar helemaal zonder vind ik nog steeds niks! Zo rond een uurtje of 10 eet ik een tussendoortje. Dit kan bestaan uit een stuk fruit (let op met bananen, dit is een bron van koolhydraten. Prima om te eten voor het sporten of erna, maar eet het niet iedere dag.), groente of volkoren crackers met notenpasta. Het recept voor notenpasta komt uit het boek Power Foods van Rens Kroes. Het is even wennen, maar ik vond het echt heerlijk! Tussen het moment dat ik opstond en de lunch drink ik meestal zo’n 2 á 3 kopjes koffie en drink ik een halve liter water. Bij de lunch eet ik drie, liefst volkoren of meergranen, boterhammen. Deze beleg ik met wat ik lekker vind. Dit is zeker iets wat je nog kan veranderen, denk aan kipfilet of philadelphia. Hierbij drink ik water. ’s Middags rond 3 uur/half 4 is het weer tijd voor een tussendoortje. Vaak kies ik nu voor iets hartigs. Een handje ongezouten noten of wat rauwe worteltjes. Doordat je hier flink op moet kauwen heb je sneller het gevoel dat je vol zit. In de middag probeer ik minstens nog een halve liter water te drinken. Je blijft wel naar de toilet gaan 😉 Met het avondeten let ik op dat ik bijvoorbeeld kies voor veel groente en wat minder aardappels. Daarnaast probeer ik zo mager mogelijk vlees te eten. Wil niet zeggen dat wij nooit een frietje, pannenkoeken of shoarma eten, hoor! ’s Avonds drink ik nog één kopje koffie met soms wel, soms geen koekje. Ligt er maar net aan of ik er zin in heb. Als ik nou echt trek heb in iets, eet ik nog een handje noten, wat van die zoute sticks. In het weekend nemen we wel eens wat popcorn. Én ik drink één klein glas van wat ik lekker vind. Meestal kies ik dan toch voor de meest verstandige optie 😉 Ik heb ruim een jaar gedaan over het verliezen van 10 kilo. Dit lijkt lang, is het ook, maar het betekend wél dat die kilo’s eraf blijven! De combinatie van iemand die me hielp bij het aanpassen van mijn voeding én iemand die me helpt met sporten, werkt voor mij het beste. Ik heb gewoon iemand nodig die me af en toe een schop onder m’n kont geeft 😉

Afvallen: Huwelijksreis, 10 kilo afgevallen

Op huwelijksreis in Toscane, 10 kilo afgevallen!

Heb jij ook wel eens geprobeerd om af te vallen, en wat werkte voor jouw?

You may also like

25 Comments

 • Vlijtig Liesje

  Apart dat je zelfs te weinig at. Fijn dat zo’n diëtiste je zo heeft kunnen helpen en dat je nu structureel bent afgevallen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wat is armoede voor jou?My Profile

  2 februari 2016 at 10:44 Reply
 • irene

  Ik ben er druk mee bezig, en ik ben benieuwd hoe het gaat werken!!

  2 februari 2016 at 11:12 Reply
 • Michelle

  Klinkt alsof je het goed aangepakt hebt inderdaad. Van die strenge diëten helpen alle maar tijdelijk en zijn daardoor ook niet echt gezond. Je hebt echt je eetpatroon structureel veranderd. Knap hoor! Hier heb je wel echt veel discipline voor nodig! Wauw!
  Michelle onlangs geplaatst…Eerste hulp bij babyverkoudheidMy Profile

  2 februari 2016 at 11:22 Reply
 • Eline

  Knap van je dat je je eetpatroon echt aan het veranderen bent. Het blijft een altijd durend proces hé. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik ook de vervelende aantal kilo’s bij. Na de bevalling kwam ik snel terug op mijn startgewicht dankzij de borstvoeding, maar zelfs dat vond ik nog veel te veel. Ik besloot na enkele weken om aan Infraligne te doen. Enkele keren in de week onder de infraroodcabine oefeningen doen en voedingsadvies erbij krijgen. Ondertussen is het al eventjes geleden dat ik nog eens op de weegschaal stond, maar ik voel me goed en dat vind ik het allerbelangrijkste. Bij mij was de opmerking ook dat ik te weinig at, gek hé!

  2 februari 2016 at 15:11 Reply
 • Annemijn

  Wauw! Knap van je om dit zo vol te houden. Ik ben sinds januari begonnen en wil er graag 5 kilo af. Dit artikel werkt heel motiverend!

  2 februari 2016 at 15:33 Reply
 • Annemijn

  Ps. Heb je nog tips?
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek – week 4 (Bodieboost-proof)My Profile

  2 februari 2016 at 15:34 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Wat een lieve reactie en wat fijn dat ik je hiermee kan motiveren, zeker een van de doelen van dit artikel!
   Volhouden is zeker lastig soms, maar ik was heel blij met het advies wat ik iedere keer kreeg van mijn gewichtsconsulente.
   Een tip is zeker, maak het jezelf niet al te moeilijk! Mocht je er een keer doorheen zitten, neem gewoon iets lekkers of eet een keer McDonalds! Maar geniet er dan ook van 😉
   Succes en mocht je nog vragen hebben, je mag me altijd mailen! Liefs!
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…10 kilo afvallen zonder veel moeite!My Profile

   2 februari 2016 at 21:08 Reply
 • Mariska

  Heel goed dat het zo gewerkt heeft! Je moet je stofwisseling op gang houden en dus op de goede momenten de juiste producten eten/drinken. Goed bezig!
  Mariska onlangs geplaatst…Metallic eyeliner look | Catrice & Golden RoseMy Profile

  2 februari 2016 at 16:17 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Mijn gewichtsconsulente heeft in het begin precies uitgerekend hoeveel vetten, koolhydraten en calorieën ik nodig heb om mijn lichaam te laten blijven functioneren. Vanuit daar zijn we ook verder gegaan.
   En inderdaad zijn tussendoortje juist heel belangrijk! Zeker ook om de “lekkere trek” ’s avonds te vermijden 😉
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…10 kilo afvallen zonder veel moeite!My Profile

   2 februari 2016 at 21:10 Reply
 • Sabine

  Dat is precies wat helpt: je levensstijl veranderen. Sporten en minder/gezonder eten. Ik heb nooit echt hoeven afvallen, maar wel een paar kilootjes minder bijvoorbeeld. Dan ging ik gewoon meer sporten en minder suiker en vet eten. Helpt enorm. Binnen een week ben ik weer normaal. Het vergt wel discipline hoor. Hoe vaak ik die lekkere stroopwafel niet wil…
  Sabine onlangs geplaatst…De Zaanse Schans: Nederland op z’n mooistMy Profile

  2 februari 2016 at 16:27 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Discipline is ook niet mijn sterkste kant hoor 😉 vandaar dat ik er ook hulp voor gezocht heb! Bij mij was het meer een kwestie van meer eten, maar wel gezonder.
   Fijn dat je daar niet zo’n probleem mee hebt, handig 😉
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…10 kilo afvallen zonder veel moeite!My Profile

   2 februari 2016 at 21:12 Reply
 • Heidi

  Wat fijn dat je al zo veel bent vermagerd. Ik zelf probeer nu te eten s morgens dat doe ik nu met smoothie dat helpt tot de middag eten tussen door eet ik nu niks meer. Ik probeer ook echt af te vallen want bij me zit dat in de gene dat zwaar zijn. Maar fijn voor je dat je al zo veel kwijt bent.

  2 februari 2016 at 20:07 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Tussendoortjes zijn juist heel belangrijk om te nemen. Zo houd je je lichaam en spijsvertering aan de gang en vermijd je de “lekkere trek” ’s avonds. Als je juist te weinig eet, gaat je lichaam alles opslaan wat het op dat moment binnenkrijgt omdat het bang is om voorlopig niks meer te krijgen. Succes in ieder geval!
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…10 kilo afvallen zonder veel moeite!My Profile

   2 februari 2016 at 21:14 Reply
 • miranda

  Wauw wat goed! Ik heb binnenkort een afspraak met een diëtiste Ben benieuwd wat het me gaat brengen want ik denk zelf goed bezig te zijn maar blijkbaar niet want er gebeurd niks op de weegschaal

  2 februari 2016 at 21:44 Reply
 • Melissa

  Meid wat zie je er goed uit! En heel knap! Ik ben zelf bezig met Start to run met evy en meer op mijn eten te letten. MAAR vind het best lastig soms.
  Melissa onlangs geplaatst…Review: So pure fruitMy Profile

  3 februari 2016 at 01:34 Reply
 • Tineke

  Knap hoor! 🙂 Ik ben er ook alweer een tijdje mee bezig, maar het gaat hier geloof ik iets langzamer, haha! Een jaar geleden was ik in ieder geval nog 10 kilo zwaarder dan nu, dus ik hoop dat ik het er zo ook af kan houden 🙂 Ben er nog niet, maar wel goed onderweg!

  3 februari 2016 at 08:38 Reply
 • Sascha

  Wow! Ik vind jou artikel zo fijn! Ik ben om en ga het op deze manier proberen! Lieve Charlotte ga zo door!

  6 maart 2016 at 21:54 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Wat ontzettend lief, dankjewel! Heel veel succes en als je vragen hebt mag je me altijd mailen 🙂 Liefs!

   7 maart 2016 at 10:24 Reply

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: